Jak vyčistit molitan???

279
30.7.07 13:13

Jak vyčistit molitan???

Ahojky, moje holčičky mají střevní chřipku a menší zvracela natolik, že to prosáklo až do molitanové matrace a ta je teď špinavá a zapácha. Jde to nějak vyčistit????
Díky Teri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.7.07 15:03

Mandičku,
nemáš doma náhodou vysavač na mokré čištění? Já bych to zkusila vyčistit stejně jako koberec, ten vysavač to vezme aspoň trošku do hloubky a hlavně pak vysaje tu vodu zpátky. A nebo ručně vyčistit (co půjde) a pak vysát.

Víc neporadím :( .

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.7.07 16:15

My měli počůranou molitanovou matraci od návštěvy :(
Pomohlo ji pořádně probrat ve vodě s arielem - ve vaně jsme na ni šlapali.
Pak jsme stejným způsobem máchali dokud nebyla voda čistá a pak jsme ji ve dvou ždímali a pak šla ven schnout - měli jsme kliku, zrovna byla ta vedra…

Ale to byla matrace 120*60 - u velké si to neumím představit - snad opravdu jen to mokré čištění vysavačem - a pak nechat schnout a nechat schnout a nechat schnout - jinak zasmrádne…

Nezávidím - a doporučuji dobrý chránič matrace - holky mají tento:
 http://www.ikea.com/…cts/70096848

A je teda k nezaplacení - z vrchní strany je froté, ze spodní latex a neprosákne nic… Je teda bohužel drahý :(:(:( Ale když jsem si spočítala naše střevní chřipky a občasné noční nehody při učení, měla jsem jasno… Dávám přes něho normálně prostěradlo, takže Adě jsem ho snad naposledy prala při nemoci, Pepuli když taťka zapomněl dát na noc plínku :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.7.07 16:52

Lesi, diky za tip. Ty jo, ty uz to mas taky za par - to teda uteklo :-))))

My mame z IKEI jen takovou nepropustnou podlozku asi za 150,– Kc. Do postylky byla dobra, ale ted mame rostouci postel taky z Ikea a je rozlozena na druhou fazi a na tu uz je ta podlozka mala. Tak se kouknu po teto…navic chci stejne koupit lepsi matraci (je tam molitan).

Jinak svagrova na procuranej molitan po synovci pouzila klasickou hadici - poradne ji proudem proplachla a pak nechala na slunicku vysusit - zabralo to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.7.07 16:53

pardon, zapomnela jsem se upsat - neprihlasena Hanka1

• Citovat
  • Upravit
850
30.7.07 19:06

Já jsem ho normálně nacpala do pračky a vyprala. Úplně v poho :o
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
31.7.07 10:56

Budulínku,
jsi odvážná a jaký měla rozměry matrace a jakou kapacitu tvoje pračka???
Jinak moc díky za tipy, zkusila jsem to postříkat Cif Power cream, který taky mírně dezinfikuje, a pak jsem to opláchla, tak to snad bude v poho. Je to naštěstí ta matrace do postýlky 120*60 a máme nyní 2 ks, jelikož starší Anetka minulý týden dostala velkou postel, tak máme matrace i peřinky navíc. Ď teri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
31.7.07 15:00

taky jsem prala,ale jen malou matraci pro novorozeně a vpoho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.11.16 12:14

@Budulinek Dobry den a na jakou teplotu vody ste to dala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová