Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme v obýváku světlou sedačku no a už je trošku zašmudlaná a nevím jak ji vyčistit. Je to látka, takže neomyvatelné, prosím poraďte čím by to šlo dolů. Snad se někdo najde, kdo poradí, děkuji. Kitten
Ahoj,
na pohovku používáme „Vanish na koberce a čalounění“. Jde to skvěle dolů. Možná je to i tím, že naše sedačka (ač nebyla drahá a pár let už jí je) má látku, která je špíně trochu odolná.
Když na ní ale Matýsek napatlá piškot nebo po ní leze s jinak ušmudlanýma rukama, musím pak jednou za čas ten Vanish vzít.
M.
Ahoj,
jestli mate cistic na kobrece(na mokro), tak to jde taky tim vycistit+vanish.
Kac
Máme pohovku po babičce a dědovi, ale je zachovalá a moc dobře se na ní sedí. Snažila jsem se na ni dát přehoz, i na křesla, aby to děti neupatlaly. Občas ty přehozy vyperu a nemusím čistit sedačku, ale jak po tom děti hopsají, pořád se to zmuchlává. Máte nějaký typ jak ty přehozy na křeslech uchytit? Už uvažuju také o tom, že je prostě sundám a nechám sedačku dosloužit a koupíme koženou. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Jak se vlastně kůže udržuje? Nebo je to bez práce? To je moje představa ideální sedací soupravy ![]()
Je holka,koženou sedačku bych nechtěla ani za zlatý prase-nikomu svůj názor nevnucuju,ale tchýně o ní básnila leta,vloni si jí koupili a už uvažuje,jak se jí zbavit.
Nevim,od jakého výrobce jí má,ale za gauč,dvojkřeslo a křeslo dávali okolo 50.000,– Kč.Na vzhled je nádherná,když si sedneš,tak i prostorná,ale zároveň nepříjemná.V létě,když se nosí jenom sukně-fuj,teď v zimě je studená,když si chceš lehnou k telce,radši ležím na podlaze.Děti do ní autíčkem udělaly drápance a udržba?Každých 14 dní to něčím pajcujou.Sedačka skončila tak,že je zabalená v přehozech,děti k ní nesmí a my radši sedíme v kuchyni.
My máme doma sedačku z microvlákna-jednou za rok jí vezmu Vanishem,jinak jí když uklízim přejedu mokrým hadrem.
K tomu čištění-ještě existujou nějaké suché pěny.Asi to nebude nejlevnější,ale uklidové firmy je používají-pěnu nastříkají na čalounění a po pár hodinách se to změní v takovéj fuj špinavej prášek,který se vyluxuje.Nevim,ale,jak si to poradí s fleky.
Radino,
nechci te k nicemu premlouvat, ale mam stejny nazor jako Novoborka. Kozenou bych nekoupila ani za prase. Ale kamaradka ted kupovala novou s nejakou novinkou - teflonovy povrch. Je to krasne prijemne na omak a pritom se zadna tekutina nevpije a zustane na povrchu - jako ty teflonove ubrusy. Takze bych sla si do toho.
papa
Ahoj, ještě když jsme měli koberce, tak jsme jsme si zvali 2× ročně pána s vysavačem na mokro a bral to i se sedačkou a křesly. Když jsem viděla, jakou špínu vždycky vyléval, tak jsme všude pořídili plovoučky a lino. Ale na sedačku si ho zveme vždy před vánoci dál. Máme prošívaný mikroplyš, takovou čokoládovou barvu, a není na něm vidět vůbec nic. Na údržbu je super.
Ségra si kupovala koženou sedačku předloni, je studená jak psí čumák, v létě lepí, v zimě studí, no hrůza. Jíst se musí také v kuchyni. Dala za ní celý stavební spoření.
Aby se na ní dalo vůbec sedět, mají přes ní deky, takže stejně není vidět.
Jo a na údržbu kůže kupují nějaké spreje a krémy, šmrdlá to s tím každý měsíc.
Ája
Ahoj holky, koupily jsme si ve Scontu sedačku,ale bohužel u ní není návod na údržbu a ani napsaný co je to za materiál. ![]()
Máme 18ti mesíčního draka a tak už sedačka trochu dostává zabrat a já nevím jak to vyčistit.Sedačka(čalounění) vypadá jako ta,co měli ve Vyvolených2. Když se po ní jezdi rukou,hazí různý „fleky“.
Bohužel jsem se už trochu pokoušela čistit a zůstavají na ní ohraničené fleky.
zkrátka ošmudlání se vyčistí,ale zůstane tam vidět kolo,jak jsem to čistila.Prosím poraďte,kdo s tím máte zkušenost.
Diskuze po chvíli zapadla,tak ji opět posunuji.Snad mi alespoň někdo odpoví.
Já to taky řeším profi - firmou, která to vezme zárovaň s kobercema a nemusím se dřít.A je to super vyčištěný. Taky nechávám vyčistit postel a to je teda síla co vylévá do záchodu
. A to se umejváme
.
My máme doma koženou sedačku už 15 let, samozřejmě je kůže trochu odřená, ale nic hrozného. Máme matnou kůži, myslím, že lesklá se asi pošklrábe rychleji. Když se znečistí, tak ji otřeme vlhkým hadrem a jinak ji ničím nenatíráme. Říká se, že je v létě nepříjemná a lepí se na tělo, ale ta naše tedy ne a na chalupě máme koženkovou a ani ta neni nepříjemná.
Nemáte někdo radu, máme takovou ,,semišovou,, pohovku, nevím přesně, co je to za látku, ale je to taková látka, co se po ní přejede rukou a ten tah je na ní jakoby vidět, jestli mi rozumíte..
No a přítel, šikula jedl buchtu, no a ten krém mu zřejmě upadl a on to tak šikovně rozmatlal..no je to mastnej flek, máme na ní teda potah, ale na jednom kousíčku ne, tak tam se samo trefil, že jo..Smířila jsem se s tím, že ten flek nezmizí úplně, ale kdyby měl někdo nějskou radu, budu ráda..
sousedka má také tenhle materiál…světle zelený a sousedka si objednává jednou za čas firmu na vyčištění a v mezičase občasné nehody čistí vanishem. na to že to je světle zelený a mají dvě malé děti, to mají v super stavu
my máme koženou tmavě hnědou z Ikea. nečistím to ničím než vlhkým hadříkem. Máme již 6 let…na zimu dávám na sedáky přehoz, v létě nic nelepí
příjemně chladí ![]()
dobry je na skvrny a fleky STAR,čistím koberce a čalounění tak stím mám zkušenost
Nemáte někdo zkušenost, jak vyčistit tuto sedačku
http://www.ikea.com/…ts/10213954/ ?? děkuji