Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím nemáte někdo zkušenosti z ionizátorem?Četla jsem o tom v časopise a zdá se mi že by to mohla být dobrá věc.Pořídili by jsme to hlavně kvůli dětem které jsou často nemocné.Vyplatí se taková investice?
Ahoj Sharon, tak já zkušenost nemám žádnou, jen jsem chtěla napsat, že doufám že se někdo ozve, protože i já uvažuji o jeho koupi. V těch časopisech to zní fakt dobře…A ještě by mě zajímalo jestli jeden ozdraví prostředí celého bytu nebo jen tu místnost ve které je.
Ahoj Leilo,zkus se podívat na tyto stránky www.bionic.cz tam se dozvíš víc.Psali tam že to je na 60 m.Taky doufám že se ještě někdo ozve a napíše osobní zkušenost.Jinak myslím že by to mohla být dobrá věc.Tak snad jsem ti trochu poradila a díky že jsi se ozvala!
Ahoj, my jeden dostali k Vánocům - konkrétně Bionic. Velké zkušenosti s ním zatím nemáme, běžel jen 4 dny. Pak jsme ho museli dát z místnosti - je totiž vysoký, úzký a ne příliš stabilní a těžko odolával náporům nadšeného 9ti měsíčního lezce ![]()
http://www.bionic.cz/…t/emitor.jpg /> Jinak v místnosti byl za běhu „čerstvý“ vzduch (vonělo to skoro jako těsně po bouřce), trochu z něho šel chlad a po čtyřech dnech jsme ho museli důkladně vyčistit (tak to i doporučuje i výrobce) - svoji funkci určitě má.
Pokud máte už starší děti nebo možnost, jak ionizátor zabezpečit proti pádu, pak je to fajn, ale my ho prozatím museli schovat ![]()
Ahoj.
My jsme před vánoci dostali BIONIC. Předem od ježíška.
Manžel ho zapnul v pokojíčku a neřekl mi to. Já jsem tam pak došla a pořád jsem čmuchala, co to tam krásně svěže voní čistotou!!!! Nemohla jsem na to přijít, co to je, až mi to pak řekl. Je to opravdu rozdíl. Přesně, jak už někdo psal. Je to jako vzduch po bouřce nebo na horách.
Přes den ho máme v obýváku a přes noc v pokojíčku. Když ho čistím, tak si s hrůzou říkám, co všechno dýcháme. Stačí, že to dýcháme venku.
Máme ho na skříni kvůli raráškovi.
Doporučuju.
CIBULKA
Taky máme Bionic … je úzký, ale v rohu to celkem jde.
Vzduch je opravdu takový nějaký lepší a nachytá dost prachu = musí se čistit 4 - 5 dnů … dokonce se i sám vypne a čeká na vyčištění.
Takže investice to není špatná … jen ta pravidelná údržba se někdy zadrhne ![]()
\\\\Měla jsem ji 4 dny a vrátila, odečetli mi 1200,– za použité filtry. Moje chyba, jako laik jsem si myslela, že vyčistí i cigaretový kouř, ale po první vykouřené cigaretě v místnosti, foukala jen příšerný smrad. Po čtyřech dnech, když jsem ji vracela, filtry smrděli od kouře, ale nebylo na nich ani smítko. Tak nevím. Účinnost pro alergiky možná má. Jinak mi připadala jako normální, elegantní větrák a také dost vysoká .Hlučnost i při nejnižším výkonu, v noci, když je ticho, byla nepříjemná a tak jsem ji vypínala. Při středním a nejvyšším výkonu se již musela zesilovat televize a dost to fičelo. Nemá uhlíkové filtry na pachy a na smog má být elektrostatický filtr. Hledám dál čističku na cigaretový kouř, smog a pachy za slušnou cenu. Pokud někdo takovou máte a můžete doporučit, napište. Díky
evik63 píše: \\\\Měla jsem ji 4 dny a vrátila, odečetli mi 1200,– za použité filtry…
tak to ale je jiná než Bionic co je na obrázku od KatM
ionizátor a čistička vzduchu to bude dost velký rozdíl !
na cigaretový kouř je jedno zaručené ‚čistidlo‘ - NEKOUŘIT … pokud máš děti, tak je to i pro ně dobré ![]()
Martin
Píši zkušenosti z čističkou Bionaire BAP 1500,která má i ionizátor. Nekritizuji ji. Jen chci upozornit, že není vhodná pro kuřáky, na pachy a jako lapač prachu také není nic moc, když jsou filtry po čtyřech dnech absolutně čisté. Radu typu tak NEKUŘ umí říct každý nekuřák. Myslím, že jsem k okolí dost ohleduplná a rozhodně nekouřím v přítomnosti nekuřáků. O Bionicu také uvažuji, ale nemá uhlíkový filtr a tak nevím, zda čistí také pachy. Pachy jsou také dost důležité, protože kde to smrdí, necítí se člověk dobře. Po probrouzdání internetu mne také odrazuje poruchovost a počet lidí, kteří museli Bionic reklamovat. Kdo má zkušenosti s nějakou čističkou vzduchu vhodnou pro kuřáky, za přijatelnou cenu, prosím napište.
aha … já si nevšiml „předmětu“ … sorry ![]()
Jinak „nekuř“ je nejjednodušší a nejlevnější rada ![]()
ten náš bionic (dle obrázku nahoře) ne … to je fakt jen lapač prachu na základě st.el. a ionizátor - je to cítit, jak někdo psal jak po bouřce (nebo po velkém počtu kopií na kopírce)
dostali jsme bionic od ježíška a zatím jsme s ním spokojení. jednou za 3-4 dny se musí vyčistit, ale jinak s ním není žádná práce. Je naprosto tichounký, jen když se blíží doba kdy se musí vyčistit tak to v něm tak zvláštně praská - jako by se tam chytila moucha.
vzduch je opravdu jako po bouřce a nečistot zachytí také dost. Máme krb a občas bylo druhý den cítit, že se v něm topilo, teď to ráno necítíme…
co ale nedoporučuju je ultrazvukový zvlhčovač vzduchu, který u něj nyní dávají zdarma v akci - pokud v něm neměníte vodu každý den a nedáváte tam přefiltrovanou naprosto čistou vodu, tak tímto zvlhčovačem leda tak rozmetáte bakterie do vzduchu…
Manžel si tuto nelevnou věcičku (Bionare) koupil loni.
Puštěný to měl snad všehovšudy 3× ![]()
Vzduch je potom sice o trochu lepší, ale dělá to celkem hluk - asi jako digestoř nebo tichý vysavač ![]()
My máme taky tento, není motorový, takže nehlučí ani nefouká. KOupili jsme ho kvůli dětem, protože jsme bydleli na strašně prašném místě ( pod okny jsme měli s¨dvě výpadovky z města¨). Bylo potřeba ho čistit každý den, je to nechutné, když člověk vidí, co vlastně dýchá… Měli jsme ale hodně velký byt, takže jsem měla pocit, že určitě nestačí a stěhovala jsem ho přes den do obývacích místností a na noc do ložnice, nebo na společnou chodbu a nechala jsem otevže¨řené dveře do pokojů. Klukům se omezila frekvence rým, ale jinak bych zázraky nečekala, není to všelék. Určitě to pomůže zlepšit vzduch v bytě.
s ionic care máme dobré zkušenosti, minimální odběr energie, bez výměny filtrů, super pro alergiky a astmatiky, doporučila bych jako povinnou výbavu do mateřských center,heren, školek … ![]()