Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebovala bych radu, jak vyčistit starou pračku. Mám pračku Whirlpool, starou x-let, nevím kolik (je to ještě z bývalé domácnosti manžela). Je brutálně zanesená, přihrádka na prášek, aviváž a spol. nejde odmontovat, má to vrchní plnění. Vodu máme extrémně tvrdou. Bojím se, že kdybych to projela octem, mohly by uvolněné usazeniny vodního kamene ucpat vývody a pračka by přestala fungovat (zatím nemá problém). Řešili jste někdy něco podobného? Zatím to jako pere dobře, ale štvou mě ty špinavé příhrádky, netuším, jak to vyčistit.
já kupuju v dm čistič do pračky + ještě projedu pak rychloprogram je s octem
ta nádobka jde vynda ,mám tu samou značku když jí vytáhneš tak vzadu máš takovej kus plastu ten zmáčkneš nádobku jako zvedneš ve předu nahoru a vyndáš jí,tu měju normálně v myčce
Pokud ty přihrádky fakt nejdou odmontovat,tak vzít kartáč a zabrat… voda ti steče jen do pračky,tak to nevadí.
Já bych ten ocet na projetí teda zkusila,vysypeš pak síto taky máme šílenou vodu,chápu tě.
Limutko přihrádky vydrbej, jak píšou holky, pokud je v nich plíseň, tak zabírá postříkat Savem v rozprašovači.
Ocet tam klidně nalij, snad ty kusy nebudou tak velké, ono to zas tolik nepůsobí, aby ti z toho odpadávaly nějaké hory ![]()
Já jsem objevila v pračce takové blátíčko, tak jsem tam nalila cca 200 ml Sava a vyprala na 90°. Tím se zničí i bakterie, které se tam schovávají a plísně v trubkách ![]()
Taky by mě zajímala stejná otázka, jak pračku vyčistit.. navíc my máme zanešené i ty trysky do přihrádky, takže musím dávat prášek rovnou do bubnu.. myslíte, že by se to dalo nějak pročistit?? Novou si zatím kupovat nechci, takhle pere super…
ahoj mela jsem tutez znacku a vrchni plneni, prihradky sundat sly
Ja cistim kys.citronovou.Dam nejdelsi program na 90 st.A prihradky sem drbala kartackem a cifem.
v DM čistič pračky ? No tak dneska se teda mrknu a koupím. Ocet mi totiž nijak extra nepomohl, to bych tam musela nalít asi celou lahev
Karlička ale já nevím, co by mi na to řekla čovka.. ale jo jdu to tam nalít
už to tam je, tak první dávku odchytnu do kbelíku a pak už to bude ok
ahoj mám stejný problém jako zakladatelka
moje maminka odjela na školení a já chci vyprat bratrům oblečení, ale když sem otevřela pračku tak sem se zděsila
no prostě hnus a špína, chci jí udělat radost a dát pračku aspon trochu do pořádku, ale nikdy sem pračku nečistila, peru v SA8 a tam čištění není potřeba
ted nevím jak na to a aby se pračka nerozsypala, je opravdu sterá aspon 10 let
Ja mam taky Whirlpoolku s tou prihradkou, ktera se neda vyndat. Cistim nasledovne: Otevru tu cast, co otevrit jde. Zdesim se, co je tam zas za humus a jdu v rychlovarce uvarit vodu s octem. Tim vicistim i rychlovarku. Tu horkou vodu leju do tech prihradek v pracce a smrdlam to kartacem na nadobi, dokud se neuvolni vsechen usazenej praci prasek. Plisen likviduju savem ve spreji. Kdyz to nejak pooplachuju, pustim machani a odstredovani. Nekdy tam naleju treba i pul flasky octa a pustim normalne cely praci program. Vetram co to de, protoze je to smrad, ze by jeden pad.