Jak vyčistit starou pračku?

14.4.11 10:58

Jak vyčistit starou pračku?

Ahoj, potřebovala bych radu, jak vyčistit starou pračku. Mám pračku Whirlpool, starou x-let, nevím kolik (je to ještě z bývalé domácnosti manžela). Je brutálně zanesená, přihrádka na prášek, aviváž a spol. nejde odmontovat, má to vrchní plnění. Vodu máme extrémně tvrdou. Bojím se, že kdybych to projela octem, mohly by uvolněné usazeniny vodního kamene ucpat vývody a pračka by přestala fungovat (zatím nemá problém). Řešili jste někdy něco podobného? Zatím to jako pere dobře, ale štvou mě ty špinavé příhrádky, netuším, jak to vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
14.4.11 11:05

já kupuju v dm čistič do pračky + ještě projedu pak rychloprogram je s octem :wink: ta nádobka jde vynda ,mám tu samou značku když jí vytáhneš tak vzadu máš takovej kus plastu ten zmáčkneš nádobku jako zvedneš ve předu nahoru a vyndáš jí,tu měju normálně v myčce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
14.4.11 11:07

Pokud ty přihrádky fakt nejdou odmontovat,tak vzít kartáč a zabrat… voda ti steče jen do pračky,tak to nevadí.
Já bych ten ocet na projetí teda zkusila,vysypeš pak síto taky máme šílenou vodu,chápu tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.4.11 11:16

to nevím, ja peru v SA8, což i automaticky čistí pračku :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
14.4.11 11:21

Limutko přihrádky vydrbej, jak píšou holky, pokud je v nich plíseň, tak zabírá postříkat Savem v rozprašovači.
Ocet tam klidně nalij, snad ty kusy nebudou tak velké, ono to zas tolik nepůsobí, aby ti z toho odpadávaly nějaké hory :wink:

Já jsem objevila v pračce takové blátíčko, tak jsem tam nalila cca 200 ml Sava a vyprala na 90°. Tím se zničí i bakterie, které se tam schovávají a plísně v trubkách :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.4.11 12:14

Taky by mě zajímala stejná otázka, jak pračku vyčistit.. navíc my máme zanešené i ty trysky do přihrádky, takže musím dávat prášek rovnou do bubnu.. myslíte, že by se to dalo nějak pročistit?? Novou si zatím kupovat nechci, takhle pere super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
14.4.11 12:22

ahoj mela jsem tutez znacku a vrchni plneni, prihradky sundat sly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
14.4.11 12:50

Ja cistim kys.citronovou.Dam nejdelsi program na 90 st.A prihradky sem drbala kartackem a cifem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
14.4.11 13:19

v DM čistič pračky ? No tak dneska se teda mrknu a koupím. Ocet mi totiž nijak extra nepomohl, to bych tam musela nalít asi celou lahev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
14.4.11 13:24

Mofiz klidne mohlas celou lahev :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
14.4.11 13:41

Karlička ale já nevím, co by mi na to řekla čovka.. ale jo jdu to tam nalít

už to tam je, tak první dávku odchytnu do kbelíku a pak už to bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
12.4.12 15:01

ahoj mám stejný problém jako zakladatelka
moje maminka odjela na školení a já chci vyprat bratrům oblečení, ale když sem otevřela pračku tak sem se zděsila 8o no prostě hnus a špína, chci jí udělat radost a dát pračku aspon trochu do pořádku, ale nikdy sem pračku nečistila, peru v SA8 a tam čištění není potřeba
ted nevím jak na to a aby se pračka nerozsypala, je opravdu sterá aspon 10 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.4.12 19:49

Ja mam taky Whirlpoolku s tou prihradkou, ktera se neda vyndat. Cistim nasledovne: Otevru tu cast, co otevrit jde. Zdesim se, co je tam zas za humus a jdu v rychlovarce uvarit vodu s octem. Tim vicistim i rychlovarku. Tu horkou vodu leju do tech prihradek v pracce a smrdlam to kartacem na nadobi, dokud se neuvolni vsechen usazenej praci prasek. Plisen likviduju savem ve spreji. Kdyz to nejak pooplachuju, pustim machani a odstredovani. Nekdy tam naleju treba i pul flasky octa a pustim normalne cely praci program. Vetram co to de, protoze je to smrad, ze by jeden pad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný