Jak vydat knihu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A proč mediálně známá osobnost píše knihu s někým kdo o tom nemá ani páru? A ještě to spěchá? Sice Ti neporadím, protože nemám s tímto zkušenosti, ale už jsem zvědavá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenny0 No třeba protože jsme kamarádi a daná osobnost potřebovala pomoci
A důvod proč to spěchá si nechám s dovolením pro sebe, zkrátka spěchá k tématu to určitě není tak podstatné.
- Citovat
- Upravit
Buď je autor natolik známý a chtěný, že bude stačit oslovit několik nakladatelství a vybrat si tu nejlepší nabídku, nebo autor zas až tak známý a chtěný není, a pak stačí oslovovat jedno nakladatelství za druhým a mdlit se, abyste nějaké z nich zaujali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám v okolí několik spisovatelek, co vydávají knihy. Všechny to dělaly jednoduše, obesílaly nakladatelství a hledaly, které se jich ujme. Jelikož se jedná o začínající autorky, tak finanční stránku nevím, ale asi to nebude moc slavné. Většinou to bylo tak, že dodaly ukázku, když se jich ujali, tak museli upravit knihu podle jejich přání a připomínek.
Také anonym.
- Citovat
- Upravit
Předpokládám, že to je beletrie. Takže oslovit vydavatelství, které beletrii vydávají, nabídnout jim rukopis ať se vyjádří jestli mají zájem. Vydávat knihu svépomoci lze, ale náklady by byli hrozné, hlavně tisk.
Jestli se jim rukopis bude líbit uzavřete smlouvu, kde se domluvíte na autorský honorář, kde buď můžete dostat jednorázovou částku, nebo procenta z prodeje - což je pravděpodobnější. Dále je pak distribuce - jestli to bude velké vydavatelství budou vám knihu i prodávat, nebo ji můžete nabídnout distribucím, ale budou chtít po vás hrozný rabat.
Ono obecně, pokud nejste Viewegh, tak psaní knih rozhodně není moc výdělečná činnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul ááále prd
a náhodou borůffky deníčky jsou super ![]()
@Etcetera78 Já osobně si myslím, že o knihu bude zájem dost velký, bude to taková jednorázová akce, jenže spíš jde o to sehnat nakladatele a zjistit vlastně co a jak. Zítra máme v plánu se u některých zastavit. Zajímalo mě zda-li tu je někdo kdo napsal knihu a bude schopen mi dát bližší a podrobnější info
- Citovat
- Upravit
@Mišela1 Nám ani tak nejde o to na tom zbohatnout, to vůbec ne
Děkuji za info
- Citovat
- Upravit
@Mišela1 píše:
Předpokládám, že to je beletrie. Takže oslovit vydavatelství, které beletrii vydávají, nabídnout jim rukopis ať se vyjádří jestli mají zájem. Vydávat knihu svépomoci lze, ale náklady by byli hrozné, hlavně tisk.
Jestli se jim rukopis bude líbit uzavřete smlouvu, kde se domluvíte na autorský honorář, kde buď můžete dostat jednorázovou částku, nebo procenta z prodeje - což je pravděpodobnější. Dále je pak distribuce - jestli to bude velké vydavatelství budou vám knihu i prodávat, nebo ji můžete nabídnout distribucím, ale budou chtít po vás hrozný rabat.
Ono obecně, pokud nejste Viewegh, tak psaní knih rozhodně není moc výdělečná činnost.
Dovolím si nesouhlasit, já si myslím, že to bude nějaká kauza, protože proč by to jinak spěchalo? Nebo že by tedy beletrie, ale kvůli financím? Ale v tom případě by zakladatelka zmínila o co jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymity děkuji.Dnes jsme konečně dopsali knihu, ráda bych věděla jak to vlastně funguje dál. Zda-li je mezi vámi někdo kdo již knihu vydal nebo se o to aspoň pokusil. Autor je mediálně známá osobnost(proto ta anonymita), ale nikdy jsme knihu nevydávali a tak netušíme co vlastně dál. Jaké nabídky se dají považovat za slušné nebo správné? Znáte ve svém okolí dobrého nakladatele? je jedno kde v čr to bude i když Severočeský kraj by byl nejlepší. Zajímají mě vaše zkušenosti nebo zkušenosti vašich známých, nebo i to co o tom víte. Já pátrám pouze na netu a chtěla bych znát bližší info jelikož vydaní knihy celkem spěchá. Díky všem
Znám dost vydavatelů na to, abych mohla s klidem říci, že obesílání nakladatelství rukopisem nemá cenu. Shazují to ze stolu, leda by to byl opravdu případ velmi velmi velmi známé osobnosti (a tím nemyslím takové nuly jako jsou Hanychová apod.) s velmi velmi velmi dobrým materiálem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Lenny0 No třeba protože jsme kamarádi a daná osobnost potřebovala pomociA důvod proč to spěchá si nechám s dovolením pro sebe, zkrátka spěchá k tématu to určitě není tak podstatné.
No ta osoba má ve svém okolí někoho kdo by mohl určitě lépe poradit jak my tady. Tak se může nenápadně poptat. Ono jestli je to nějaký citlivější materiál, tak asi nebude nejlepší posílat ten rukopis všem. Já bych zašla do knihovny, nebo na netu bych vyhledala žánrově podobnou knihu a oslovila to nakladatelství, protože tam mám jistotu, že o to bude zájem. Pokud, jak píšeš nejde o peníze, podrobnosti se dozvíš tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@jajul ááále prda náhodou borůffky deníčky jsou super
@Etcetera78 Já osobně si myslím, že o knihu bude zájem dost velký, bude to taková jednorázová akce, jenže spíš jde o to sehnat nakladatele a zjistit vlastně co a jak. Zítra máme v plánu se u některých zastavit. Zajímalo mě zda-li tu je někdo kdo napsal knihu a bude schopen mi dát bližší a podrobnější info
Pokud tu někdo napsal knihu, tak to jsou většinou začínající autoři, o jejichž díla není zájem a je to něco jiného než budete potřebovat vy, pokud myslíš, že to je opravdu takový trhák.
Kamarádka vydává knihu teď. Řeknu přesně její postup. Napsala několik povídek, se kterými vyhrává různé soutěže, tam našla nakladatelství, které vydávají její styl knih, vzala rukopis a poslala jim ho tam. Z jednoho se ozvali, poslala celou knihu, bude mít procenta z prodaného výtisku, kolik nevím, neptala jsem se. Ale asi to bude málo, protože má ten nejmenší možný počet výtisků. Pak se domlouvali na obálce a tak. Teď jde do tisku.
- Citovat
- Upravit
@slecna.anna píše:
Znám dost vydavatelů na to, abych mohla s klidem říci, že obesílání nakladatelství rukopisem nemá cenu. Shazují to ze stolu, leda by to byl opravdu případ velmi velmi velmi známé osobnosti (a tím nemyslím takové nuly jako jsou Hanychová apod.) s velmi velmi velmi dobrým materiálem…
Znám dost začínajících spisovatelek. Mám v okolí 4 a ani jedna z nich není známá osobnost. Z té jedné se teď díky jejím knihám stává celkem povědomá osoba - neposoudím, znám ji a její knihy mám ráda.
Všechny začínaly tak, že vzaly rukopis a poslaly do nějakého nakladatelství.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pokud tu někdo napsal knihu, tak to jsou většinou začínající autoři, o jejichž díla není zájem a je to něco jiného než budete potřebovat vy, pokud myslíš, že to je opravdu takový trhák.
Kamarádka vydává knihu teď. Řeknu přesně její postup. Napsala několik povídek, se kterými vyhrává různé soutěže, tam našla nakladatelství, které vydávají její styl knih, vzala rukopis a poslala jim ho tam. Z jednoho se ozvali, poslala celou knihu, bude mít procenta z prodaného výtisku, kolik nevím, neptala jsem se. Ale asi to bude málo, protože má ten nejmenší možný počet výtisků. Pak se domlouvali na obálce a tak. Teď jde do tisku.
Přesně jak píšeš, pokud je to začínající autor nebo nějaký ne-moc-známý člověk (případně sice známý, ale nakladatel předpokládá, že se moc prodávat nebude - a, ruku na srdce, investovat do reklamy se mu nejspíš chtít nebude), tak má vcelku smůlu, může si to vydat na svoje náklady a doufat. Anebo začít vyhrávat literární soutěže, ale vzhledem k tomu že to spěchá, tak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předem prosím o zachování anonymity děkuji.
Dnes jsme konečně dopsali knihu, ráda bych věděla jak to vlastně funguje dál. Zda-li je mezi vámi někdo kdo již knihu vydal nebo se o to aspoň pokusil. Autor je mediálně známá osobnost(proto ta anonymita), ale nikdy jsme knihu nevydávali a tak netušíme co vlastně dál. Jaké nabídky se dají považovat za slušné nebo správné? Znáte ve svém okolí dobrého nakladatele? je jedno kde v čr to bude i když Severočeský kraj by byl nejlepší. Zajímají mě vaše zkušenosti nebo zkušenosti vašich známých, nebo i to co o tom víte. Já pátrám pouze na netu a chtěla bych znát bližší info jelikož vydaní knihy celkem spěchá. Díky všem