Jak vyhubit blechy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30311
14.10.14 17:40

@Makikki tak jsem koukla a je to od 2kg.

A co biotoll? Tím jsme stříkali doma my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
14.10.14 17:48

@adamka00 Vážně? Já ani snad o nikom nevim, že by řešili blechy. :oops: Je mi to dost trapné někomu se s tím svěřit, jsem hrozně čistotná a tohle je pro mě naprosto hrozné, nesnášim jakékoliv havěti… 8o :| A jinak kočka dostala právě frontline, blechy z ní seskákaly, nevím jestli všechny, ale doufám že ano, no a na psa mám akorát šampón, nic na kilového pejska neprodávají. :zed:
@Aspera Také jsem už koukala, ale děkuji a tím Biottolem to zabralo??
@Pipet A kam všude jste ho použila? :)

• Citovat
  • Upravit
5420
14.10.14 17:49

Já tohle řešila týden zpátky, asi dva týdny to trvalo. Měnili jsme obojek a chvíli byl bez něj a i v lese..Koupili jsme nový a nic, stále se drbal, pak jsem našla blechu v posteli. Tak jsem to vzala z gruntu, vše, co šlo, jsem vyprala min na 60stupňů, psa vykoupala asi dvakrát v ortosanu, vystříkala bolfem, vrátila obojek, vystříkala dům a hlavně jeho pelech biokillem a je po nich. Hlavně vystříkat nábytek, rohy a tak. Častěji i luxovat..A letos jsou prý extrémně odolný a rozšířené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
14.10.14 17:56

@Makikki Každý den, příjde minimálně jeden zákazník, většinou ale víc a to jsem menší město. Je toho fakt spousta :) zkus jedině veterináře. Dávka nejmenší pipety je myslím 0,67 a to je na psa 2-10kg, takže jediné řešení dát pipetky jen půlku nebo třetinu. Ale to bych raději probrala s vetem. Zákaznice má čivavky a kupuje jednu pipetu pro psa XL a rozkape jí na víc psů. Nevím :nevim: Ale fakt jedině Frontline COMBO je to zelená pipety. Pak se ještě prodává Frontline modrá pipeta, ta není rozšířená o další učinou látku a je spíš jen na ty dospělce. Většinou doporučuji ty pipety na zvířata a Arpalit sprey na prostředí. Většinou už se zákazní nevratí, že by nepomohlo, občas se stane, ale to vyjímka. Záleží fakt na pejskovi jak která účinná látka působí. Ale fakt myslet na to, že stačí jedna mrška přeživší a problém je zpět :cert: :cert: a opatrně u takhle malého pejska s mícháním antiparazitik. Šampony jsou většinou jen jednorázovka, ale s aplikacích dalších látek bych počkala, přeci jen aby se 1kg drobeček nepředávkoval… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
14.10.14 17:57

@Makikki co jsme postříkali, tak jsme tam pak nacházeli chcíplé blechy. Ale není to samospasný, je třeba mít ošetřeného i psa, ale nevím teda čím tu vaší myš ošetřit.

A je fakt dost lidí co s tím bojujou, jenže ti to jen tak někdo neřekne. Taky mě bylo trapně, že máme doma blechy. Pes načesaný, načinčaný a zablešený. A nejhorší bylo, že nám je přinesla i přes obojek, tak mi trvalo než jsem na to přišla, protože jsem si myslela, že je přece chráněná ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.10.14 18:07

To je pro mě čerstvé téma, protože nám kočička zablešila celý byt, a to je pouze domácí kočka! nikdy nebyla venku, prý jsme to mohli donést domů třeba na nohavici z venku apod., je to delší cesta to odblešení celé domácnosti, ale myslím, že se to dá zvládnout, důležité je aby zvířata měli na sobě nejúčinnější přípravky proti blechám, což jsou tedy asi pipety, nejlépe nějaké kombinované aby hubily a další stádia blech a ne jen dospělé, ale nejhorší boj je s tou domácností, pokud se čistí opravdu pravidelně a usilovně, tak odblešení trvá cca měsíc, jednou z nejlepších věcí je BIOKILL, je to na odblešení domácnosti, musí se s tím pravidelně uklízet celý byt/dům, vytřít všechny plochy + vystříkávát všechny spáry, škvírky atd…hodně pravidelně vysávat! Uklid biokillem by se měl zprvu zopakovat zhruba po týdnu a pak kdy je potřeba, my jsme koupili to největší 5litrové balení, nejhorší je pokud máte doma koberce, musíte je opravdu důkladně a pořád vysávat, blešky a larvičky a vajíčka si v nich lebedí, pak taky v gaučích, postelích apod. takže vystříkat opravdu všechno, úklidy se musí opakovat protoze vy kdyz zabijete vsechny dospele blechy, tak za nějakou dobu se vylíhne,,nová várka'' z ukrytých larev a vajíček, jak jsem psala, celý proces by měl trvat zhruba mesic, myslim ze my uz mame vyhrano, par dni jsem nenasla zadnou novou zivou blechu, ale ještě mi zustal biokill takze planuju zhruba za dva tydny jeste jednou poradne cely byt vycistit. Bylo to hrozné, ty blechy byly všude, byly jsme z toho hodně nešťastní :( :cert:, pokud nemáte možnost takový proces provést, pak můžete samozřejmě využít služby deratizatéra, ten vám celý domov vystříká a pak znova za 3 týdny…snad jsem Vám pomohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.10.14 20:09

@Makikki čalouněný nábytek, koberce, všelijaké škvíry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.10.14 13:45

Ahojky, taky řešim problém s blchama.Mame psa na zahrade tak to nechapu. Našla sem na internetu nejaku dimovnicu Atak Fumigator, nemate stim někdo prosim skušenosti? Začala sem s uklidem ale mam pocit že to nemá konca.Budu ráda za každou radu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
16.10.14 15:15

Ženyyy, tak už fakt nevím, denně vytírám savem, luxuju jako praštěná, psa jsem 4× vykoupala v odblešovacím šampónu, pečlivě z něho asi 3h vyndavala pochcípané blechy, to samé kocourovi, oba dostali pipetu za krk a celý byt jsem vystříkala biolitem, nyní mám už 3. sprej a na psovi jsem zase našla blešku, přitom na té pipetě bylo psáno, účinně hubí a zabraňuje výskytu klíšťat, blech, všenkám atd… :nevim: Co dělám špatně? Přeci by ta pipeta měla zabrat ne? Jasný počítám s tím, že po bytě mi jich ještě pár hopsá, ale proč jsou i na tom psovi sakra? Už jsem fakt v koncích… :zed:

• Citovat
  • Upravit
24798
16.10.14 21:28

No blecha žije spíš v tom koberci /například/, když jde kolem pes, skočí na něj, nacucá se a zas seskočí.
Pokud mají tu pipetu, tak teoreticky ji to odpuzuje, ale když už skočí a cucne si, tak chcípne?
Myslím, že za pár dní jich bude zas o dost méně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
16.10.14 21:43

:mrgreen: :mrgreen: Tak mi je doma měli taky, a to nemáme psa a číču máme zděděnou a plachou, dál jak na verandu k misce nejde. No mi bud z autobusu kluk přitáhl a nebo ze školy od azyláků, pořád tam nosili i vši, byly s nimi hrozný problémy a jelikož ve škole nikdo blešky neměl, tak jsem to připsala autobusu. A jelikož máme plovoučku a max nějaký malý běhounky tak se mladýmu usídlily v posteli. Zbavovala jsem se jich asi 14 dní celej pokojíček(pro jistotu) i matraci jsem vystříkala nějakým sprejem pro psi :mrgreen: a po týdnu znova, k tomu jsem postavila k posteli škopek s vodou pár se jich ještě potopilo a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
27.10.14 19:45

Frontline spray - nedám na něj dopustit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný