Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsou i pipety pro psa určitě.
Já teda mám dobrou zkušenost s Effipro sprejem, myslím, že je pro psy i kočky.
Barák - co nejde vyprat/vytřít, vystříkat Biokillem. Jen pozor, je jedovatý pro kočky - ale když to necháš zaschnout a vyvětráš, tak už to nevadí.
Ideálně vše opakovat po dvou dnech a pak po týdnu…
Ahoj, měli jsme stejný problém. Pomohla až tableta proti blechám. http://www.veterinapodhori.cz/…-klistatum-/ koupili jsme tuto. Je na tři měsíce, tím pádem by měla pozabíjet i blechy co se teprve vylíhnou. A doma pořád pečlivě uklízet a doufat.
Biolit je na prd, nejlepší je difusil. My s tím stříkali psy a byli pak bez blech. Jen musíš počítat, že se to musí stříkat opakovaně.
@Pipet pipety jsme na tyhle blechy taky zkoušeli a jsou nějaké odolné. Sice úspěšně pochcípaly po aplikaci, ale za týden jsem opět našla živé. Zkoušeli jsme i obojek scalibor, s tím jsme měli vždy dobrou zkušenost a teď taky nic.
Možná je to pozdě, ale tyhle přípravky nanášet zásadně někde venku.
Z našeho psa onehdá blechy taky před očima seskakovaly na melírovaný koberec, kde byly neviditelné. Ale asi zahynuly bídnou smrtí- nikde se nevyskytly.
Hlavně nedávat kočce přípravky pro psa, prý to mohou i nepřežít…
NO asi záleží jaký obojek, ale kočka i pes je mají a problémy s tím nemáme(doma tři malý děti a já těhule).Zkus vše co jde vystříkat frontline sprejem, ale pozor, je to malá flaštička a drahá:(Já s nima taky bojovala a co mě to stálo nervů, času a peněz. Nakonec nám pomohl až tenhle frontline sprej a obojky.Je to již několik měsíců a je klid. Letos je to všude:(jestli je to tím, že nebyly mrazy, ale spoustu lidí co znám bojuje s blechama:(
@Crystal87 Třeba ten Effipro má stejnou účinnou látku jako Frontline a je mnohem levnější.
@Aspera Jo, jsou odolné, mrchy ![]()
Tak nám pipety ani difusil nepomohly ani náhodou teda, a to jsme dávali opakovaně. Obojky nemáme scalibor ale jiné, značku ted nevím a fungují již již několik měsíců spolehlivě.
@Daša 2 Tak já tím biolitem nestříkala zvířata, ale škvíry u dveří, u prahu, spáry, gauč, postel, lišty u zdi, koupelnu, pelíšek, škrabadlo a vždy pochcípaly, ale nevím jestli nemají někde nějakou líheň, ale asi jo, protože pořád vytírám savem, luxuji, peru jako divá a pořád tu jsou… ![]()
@Pipet Jinak ten biokill je prý nevhodný, když je v domě dítě, což my máme roční dítě a koberec jen v pokojíku právě…
@Aspera A tabletka je i pro malé plemena? Máme totiž čivavku, vážá 1 kilo… ![]()
@Pipet píše:
@Crystal87 Třeba ten Effipro má stejnou účinnou látku jako Frontline a je mnohem levnější.@Aspera Jo, jsou odolné, mrchy
tak ono těžko říct, třeba pipety frontilne nám nepomohly vůbec, a jsme malé město, zverák sotva jeden a výběr nula prd, takže jsem byla ráda že jsem něco sehnala a na peníze fakt nekoukala
Hlavně že to zabralo.
Jina kpsovi jsem také chtěla dát pipetu, ale právě ve zverimexu mi řekli, že jsou jedině od 2 kil, takže by to mohlo mého psa omráčit… ![]()
@Makikki píše:
Jina kpsovi jsem také chtěla dát pipetu, ale právě ve zverimexu mi řekli, že jsou jedině od 2 kil, takže by to mohlo mého psa omráčit…
tak zajdi na veterinu
Ahojky, nejdůležitejší je koupit něco co zabíjí všechna vývojová stádia, né jenom dospělce, jako je tomu u většiny přípravků. Takže třeba Fronline Combo, ten zabije i vajíčka. Takže zkusit pipetku Frontline Combo pro pejska a kočku. A celou domácnost vystříkat Arpalitem, ten mi přijde nejúčinější na prostředí (deky, gauče, postele atd.). Bohužel stačí jeden maličký jedinec a může se to rozjed od znovu. K Arpalitu nesmí mít přístup kočky, takže nechat vše vyvětrat a vyschnout. Je pravda, že letos je obrovská invaze blech
prodávám v chovatelských potřebách a antiparazitika byla letos bohužel největší trhák ![]()
Přeji všem pěkný bezkousancový den! Asi před týdnem nám po zahradě začala lézt venkovní kočka, asi se sčuchla s naším kocourkem a darovala mu pár blech, kocour je samosebou donesl domu a také jich pár daroval našemu pejskovi. Psa jsem omývala už 3× a stále na něm nějakou blechu nacházím. Kocour dostal pipetu za krk, blechy z něho seskákaly jako divý, ale nevím jak s tím psem a s bytem, pořád nacházím někde radostně hopsající si blechu, čekajíc až na někoho skočí a pochutná si na nás. Už jsem jí našla v posteli, na gauči a nespočet v pelíšku, pelíškek, prostěradla a povlečení jsem vyvařila, celý barák jsem vytřela savem, gauč a postel jsem vyluxovala, na celý barák jsem spotřebovala celý biolit a stejně tu jsou!!! Už jsem z toho bezradná, máme tu malé mimčo, takže nemůžu do nekonečna stříkat chemické srajdy a ani dát kočce a psovi obojek, prý je to pro batolata nebezpečné. No teď už ale fakt nevím co dělat, psa asi znova umyju a potom pujdu na lov blech, chodím po bytě se sklenicí vody a vždy tam tak 10 odchytam…
prosíííím pomoooooc.