Jak vykrmit syna

2596
21.10.16 23:13

Jak vykrmit syna

Ahoj mám syna 15 let měří 185 cm a váží 50 kg cpe se vpodstate furt a teď ještě 3 kg zhubnul vyšetřene má všechno byl týden v nemocnici kde určili že jediný problém je bmi 14 chodí na sportovní Gympl dělá atletiku. Uz fakt nevím jak by pribral stále jen roste do výšky za dva roky vyrostl 22 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5894
21.10.16 23:22

@zuzan přidat sacharidy.

Ale myslím si, že je to prechodne, za chvíli se zastaví s růstem a bude pribirat, tohle je hloupé období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.10.16 23:29

@zuzan Asi tě moc nepotěším, ale to vykrmení nevidím moc nadějně. Pokud teda nemá nějaký zdravotní problém a jeho váha je způsobená jen dobrým metabolismem. Je teda fakt, že musí být jak tyčka, já mám jeho váhu při 64cm, ale i tak jsem považována za docela hubenou. A můžu ti říct, že pro to nedělám nic. Co mám děti, tak nesportuju (krom sportování kolem nich, lehčí výlety), nemám na to čas. Vždycky jsem jedla poměrně dost, sice jím víceméně zdravě - hodně ovo-zel, ale v jídelníčku mám pravidelně i takové věci jako máslo, smetanu, čokoládu, slazené kafe, občas párky, hranolky atd atd., dávám si půlnoční svačinky před spaním a i když mám čas od času období, kdy mám fakt děsné žravky a jím víceméně pořád v průběhu dne, tak jsem stejně nikdy nepřibrala víc, než dvě kila. V netěhotném stavu jsem v životě vážila nejvíc 53 kilo.
Jako můžeš mu zkusit nasadit jídelníček sportovců - třeba hodně masa, vajíček, tučné mléčné výrobky, sýry, potraviny bohaté na sacharidy, pomalé cukry…ale jestli je to metabolismem, tak ten neoblafneš, kor v tomhle věku ne.

Příspěvek upraven 21.10.16 v 23:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
21.10.16 23:30

@zuzan jestli te to uklidni tak muj chlap (cca 35 let) pri stejne vysce se uz od gymplu drzi na hranici 60kg a to do sebe secpe na co prijde…proste mas doma chodici ucebnici anatomie kosti a hold se s tim budes muset nejak vyporadat..hlavne aby se tim netrapil samotny kluk a jak vidis i takovyhle ted v dobrym tintitka si najdou zenskou/chlapa a pokud bude v pohode tak bych to neresila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
21.10.16 23:35

Manžel má 60 kg Teda o 12 cm min ale taky hubený sportovec má to asi dědičné. Já bych se s nima oběma mohla rozdělit tak o 15 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.10.16 00:08

Nutridrinky z lékárny jako doplněk k normálnímu jídlu, dokud svalovina a zbytek tkání nedohoní růst kostí. Nejspíš bude navěky hubenej, ale je potřeba aby ten současný růst neodnesl na zdraví.

Plus hlídat dostatek různorodé vlákniny, zejména luštěniny, různé vločky a obecně celozrnné obiloviny a tak dvě až tři lžíce namočených semínek jako je len/chia/bazalka/včelních/psyllium. Ideálně přes noc do jogurtu s ořechy a ovocem a medem a pak si to dát k snídaně. Ta vláknina pomůže větší pestrosti mikroflory a ta posléze pomůže s lepším trávením snědeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
22.10.16 07:53

Taky řešíme něco podobného, jen synovi je sedm. Všude mu lezou kosti, klouby jsou jako lízátko na tyčce a naše dětská doktorka tvrdí že je to OK. Ona sama je vyschlá a kostnatá a tak to bere jako normu, to že tabulky říkají něco jiného ji nezajímá. Malej vůbec nejí luštěniny, takže většinu bílkovin má pouze z masa.
Dělá mi to dost starostí, protože jakmile onemocní tak ještě hubne. Nedavno mladší ze školky přitáhl střevní chřipku, samozřejmě se velmi rychle nakazil i starší a po třech dnech průjmů skončil na kapačkách v nemocnici. Už byl takto hospitalizovan 3×, moc se bojím že jakmile dostane nějakou závažnější nemoc tak to prostě nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.10.16 08:02

Ja poradim spis na toho 7mi leteho. Mam doma take 7mi letou extra zizalu, a dost nam pomahaji probiotika s B-ckem. Davam ji sirup Nutrolin B (coz jsou probiotika obsahujici vitaminy skupiny B), ale asi by sla jakokoli jina probiotika a B-komplex. Vzdycky po nemoci ji to hodne pomuze s navratem k puvodni vaze. Mmch meri 130,5cm (vcera mereno) a vazi 22 kilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
22.10.16 08:10

Probiotika bere a ještě nějaký globule s aminokyselinama na lepší udržení pozornosti.Ale je to zatím čím dál horší, no snad z toho ve zdraví vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.10.16 08:29

Resim to u mladsiho ditete-prvne tedy vyloucit mozne zdravotni problemy-celiakie, stitna zlaza atd. My dostali na gastru nutridrinky a Fantomalt. Ten fantomalt mi prijde, ze pomaha, nestoji moc, je volne prodejny a pouziva ho i tchyne s babickou. Je to bez chuti a zapachu, da se to treba vypit v piti nebo do cehokoli primichat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.10.16 08:38
@Ou píše:Plus hlídat dostatek různorodé vlákniny, zejména luštěniny, různé vločky a obecně celozrnné obiloviny a tak dvě až tři lžíce namočených semínek jako je len/chia/bazalka/včelních/psyllium. Ideálně přes noc do jogurtu s ořechy a ovocem a medem a pak si to dát k snídaně. Ta vláknina pomůže větší pestrosti mikroflory a ta posléze pomůže s lepším trávením snědeného.

A nevyužívá se toho spíš k hubnutí? Moje mamka, která pořád řešila nějaké diety a hlavně to, jak oblafnout žaludek, aby měl pocit, že je najezený, ale ona z toho netloustla a využívala k tomu hodně právě to psyllium namočené v jogurtu. Dost úspěšně s tím zhubla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
22.10.16 08:46

Ja bych zasla za vyzivovym poradcem at mu sestavi. jidelnicek na miru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
22.10.16 09:01

Chci mu soudit koupit ty nutridrinky nevíte někdo jestli se to dá pít nebo je to nějaký hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.10.16 10:37

@zuzan

Je to dobry, pila jsem je po cisari. Chutna to jako mleecny napoj s prichuti. Bud objednat na internetu nebo se daji koupit v lekarne. Prodavaji i v kelimku „jogurty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.10.16 10:40

@Hoa Mai hubnutí nezávisí na množství vlákniny, ale na energetickém příjmu a výdeji. Ano - dostatek vlákniny způsobí lepší pocit sytosti, ale já rozhodně nepíšu nahradit vlákninou běžné jídlo, ale běžné jídlo doplnit vlákninou A nutridrinky.

Chronicky hubení lidi, kteří nepřibírají mívají odlišnou mikrofloru, které méně efektivně zpracovává přijatou potravu - většinu škrobů a tuků trávíme jedině díky tomu, že nám ji „předžvýkají“ mikroby v tlustém střevě.

Nejspolehlivější způsob, jak proměnit mikrofloru je krmit ji co nejrůznějšími druhy vlákniny, které navíc v rámci běžné české stravy moc nedostává a tak spoustu druhů jen hibernuje a doufá, že hladové období bez toho druhu vlákniny, co mají rádi přejde.

Podrobnosti třeba zde http://www.martinus.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí