Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A už je to zase tady. Vánoce za dveřmi a já jsem v koncích. Tentokrát opravdu. Vždycky mě napadlo alespoň něco, ale tentokrát fakt pusto prázdno. Co pro 14 letého kluka, jehož zájmy jsou programování a jediná další činnost kterou vyvíjí je tenis. Na tenis všechno má. Na programování mu stačí notebook, který má. Asi mu koupím nový mobil, ale on sám odmítá něco předraženého. Stačí mu, že to telefonuje, SMSkuje a má to wifi. Žádné jiné vymoženosti nechce. Pak dostane budík, protože starý se mu rozbil. No a tím jsem zhasla a absolutně netuším, co dál. Normálně by to stačilo. V kombinaci s trenýrkama, fuseklema by to bylo dost, ale mladší bráchové dostanou dárků víc a já nechci, aby se cítil odstrkovaný, nebo tak. Něco na sebe nehrozí, protože všechno má, knížky už nečte (dřív byl aspoň knihomol, teď nic), žádné inteligentní plastelíny, magnetické kuličky, kinetický písek,…to ho taky nebere, tak já už fakt nevím. Když se ho zeptá, tak mi řekne, že nic nepotřebuje. ![]()
@Meeshab - co předplatné nějakého IT časáku? http://www.magaziny.cz/…technologie/
Něco ke kompu? Kvalitní sluchátka, myš?
Graficky tablet, sluchatka, fleska, obal na mobil, nova zidle k pocitaci, novy dil pottera, naucna kniha nejakoho programu, ![]()
Nebo poukázka do nějakého obchodu ať si vybere sám.
Já mám šestnáctiletého a už cca tři roky zpátky jsou hlavním dárkem peníze. Chce to tak sám, dostane je od každého a pak si pořídí něco většího a sám podle svého přání.
Koupíme mu i pár drobností aby měl pod stromečkem i něco jiného ale stejně mám pocit, že nejvíce se těší na obálku jak moc jsme byli štědří
.
@andrisek @Králičice @jahuhudka @Saatine Díky holky. Flashka, prachy, lístky do kina, časák,…to by mohlo klapnout. Hry se mi moc kupovat nechtějí, ale možná u nějaké taky skončím. ![]()
@Meeshab - já teď když jsem to hledala objednala předplatné pro manžela ![]()
Nějaký IT kurz dle vlastního výběru? Nebo jídlo:-) Já si z dětství pamatuju na dárky v podobě krabice studentských pečetí třeba (a ani nebyly sežrány hned, naopak byly šetřeny aby dlouho vydržely) nebo šišky lovečáku.-))
Môj chlap je tiež taký puberťák a posledne nutne potreboval bluetooth sluchátka a reproduktor. A ešte drona, ale ten dostanú až niekedy v budúcnosti, keď už to bude baviť aj syna,
Je to velky chlap, když říká, že nechce nic drahého, dala bych mu ten mobil a dala nějaky poukaz třeba do kina, aby si mohl pozvat oblibenene kamarady.
A nebo prostě mu dát penize ať si koupi sám co se mu bude libit a hodit.
Co ho podpořit v tom programování a pořídit něco k tomu? Co všechno už umí? Mohl by si postavit robota a toho naprogramovat. Pokud by se Ti to zamlouvalo, dej vědět a manžel by Ti něco poradil ![]()
Vouchery do obchodaku, aby si koupil jeho oblibenou znacku bot, obleceni atd, ziletky, parfem, pekny trencle styx. Nebo nejaky supr sluchatka do mobilu… tim udelas taky radost. Oni si ted vsechno chteji kupovat samy, podle toho co frci. Ja nenavidela kdyz mi rodice v tomhle veku koupili co se zamlouvalo jim, to byla katastrofa ![]()
@Meeshab vstup na nejakou IT konferenci ( ale to byva mastne). V cem programuje?
Nebo zaplatit kurs programování, pokud něco takového existuje. Externí disk, dobrou myš.