Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, potřebuji se asi trochu uklidnit
Mám dceru prvňačku. Zná všechny písmenka, ale…absolutně je nedokáže spojit v slovo. Ještě tak dá dohromady třeba les nebo pes, ale když je slovo delší: např. kočka, tak řekne: k o č k a, ale dohromady to nedá
Myslíte, že se jedná už o nějakou poruchu čtení???
Paní učitelka s námi v tomto ohledu mnoho nekomunikuje. Díky.
Ono to naskočí, ale che to fakt opakovat, zařadit do běžného života. Já i rozdávala úkoly, či oslovovala po písmenkách. Třeba A N E Ž K O, P O J Ď S E M! a chtěla jsem odpověď také po písmenkách (zpočátku jsem pomáhala písmenkovat). Připadala jsem si jak blbec, ale pomohlo to ![]()
Hmm, máme stejný problém. Zasr.. genetická metoda
![]()
Učím ho slabikovat sama doma, no ale nemám slabikář, jenom vystříhaný písmenka. Je to nahov…Jako vod čeho je škola
Úči tady vys. íraj, jak si dítě maj vychovávat rodiče, ok to beru, ale že ho maj i sami vzdělávat? No tak proč tam kua chodí??? Ach jo, jsem se zas vytočila, promiň.
Ale pokud jde o poruchu čtení, tohle myslím není příznak a takhle brzo ti to nejspíš nikdo nediagnostikuje. ![]()
@Gina108 Proč zasr.. genetická metoda? Já se tak (po písmenkách) naučila číst sama od sebe ještě před první třídou.
Přesně tak: Genetická metoda čtení např toto: OTAMÁNOTYALENEUMÍJE přečti větu!
Jsem z toho na prášky, zlatý náš slabikář a v něm Máma mele maso.
@Svistice píše:
@Gina108 Proč zasr.. genetická metoda? Já se tak (po písmenkách) naučila číst sama od sebe ještě před první třídou.
Což je mi celkem někde
tedy bez urážky.
Prostě to není ta pravá metoda pro moje dítě, líp mu jde slabikování, tudíž mě štve, že tu starou dobrou analyticko-syntetickou metodu opustili.