Neumí spojit písmena

704
18.10.16 14:29

Neumí spojit písmena

Ahoj holky, potřebuji se asi trochu uklidnit :D Mám dceru prvňačku. Zná všechny písmenka, ale…absolutně je nedokáže spojit v slovo. Ještě tak dá dohromady třeba les nebo pes, ale když je slovo delší: např. kočka, tak řekne: k o č k a, ale dohromady to nedá :( Myslíte, že se jedná už o nějakou poruchu čtení???
Paní učitelka s námi v tomto ohledu mnoho nekomunikuje. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
163
18.10.16 14:36

Ono to naskočí, ale che to fakt opakovat, zařadit do běžného života. Já i rozdávala úkoly, či oslovovala po písmenkách. Třeba A N E Ž K O, P O J Ď S E M! a chtěla jsem odpověď také po písmenkách (zpočátku jsem pomáhala písmenkovat). Připadala jsem si jak blbec, ale pomohlo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
18.10.16 14:38

Díky! Dobrý nápad! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.10.16 14:38

Hmm, máme stejný problém. Zasr.. genetická metoda :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed:
Učím ho slabikovat sama doma, no ale nemám slabikář, jenom vystříhaný písmenka. Je to nahov…Jako vod čeho je škola :pocitac: Úči tady vys. íraj, jak si dítě maj vychovávat rodiče, ok to beru, ale že ho maj i sami vzdělávat? No tak proč tam kua chodí??? Ach jo, jsem se zas vytočila, promiň.
Ale pokud jde o poruchu čtení, tohle myslím není příznak a takhle brzo ti to nejspíš nikdo nediagnostikuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33177
18.10.16 14:41

@Gina108 Proč zasr.. genetická metoda? Já se tak (po písmenkách) naučila číst sama od sebe ještě před první třídou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
18.10.16 14:41

Přesně tak: Genetická metoda čtení např toto: OTAMÁNOTYALENEUMÍJE přečti větu! :D :D Jsem z toho na prášky, zlatý náš slabikář a v něm Máma mele maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.10.16 14:46
@Svistice píše:
@Gina108 Proč zasr.. genetická metoda? Já se tak (po písmenkách) naučila číst sama od sebe ještě před první třídou.

Což je mi celkem někde :mrgreen: tedy bez urážky. :kytka: Prostě to není ta pravá metoda pro moje dítě, líp mu jde slabikování, tudíž mě štve, že tu starou dobrou analyticko-syntetickou metodu opustili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí