První třída - problémy

11
19.10.16 10:41

První třída - problémy

Ahoj..zakladam nove tema..prosim timto o radu..ma dcera nastoupila do prvi tridy..zatim vse probihalo dobre, az do vcerejsiho dne..dcera mi vecer plakala, ze nechce chodit do skoly, ze si s ni nikdo nechce hrat. Kamaradka se kterou sedela v lavici, je na ni oskliva..vzdy kdyz ji dcera rekne neco s cim ta kamaradka nesouhlasi..tak je to dceri oplaceno..napr.. dcera u obeda rika te kamaradce, ze voda je lepsi nez jeji dzus, ze se pak nekazi zuby a ta kamaradka na ni ten dzus vyleje. Nevim jestli je tohle normalni.. no dcera je s touto kamaradkou od vcerejsiho dne rozsazena..dcera to velmi oplakala. Nyni sedi sama v zadni lavici…nechapu proc sedi nekde vzadu..kde nic neslysli..a nevidi.. :zed: Dalsi vec je ta, ze ma hruzu z PRV, kterou uci jina p. ucitelka ( reditelka)..vcera vypracovavali samostany ukol..moc jsem dceri nerozumela v tom co mi pak odpoledne vysvetlovala..( plac),ze udelala neco spatne..nevim co..ale pry jestli to udela jeste jednou tak dostane poznamku…Takze dcera ma strach z poznamky, ma starch z toho ze udela zase neco spatne..jelikoz, kdyz se tak stane, tak se po ni cela trida otoci..co mam delat? urcite si promluvit s ucitelem..ale mam strach ze se rozcilim..jeste jsme v takove situaci nebyla. Nevim jestli tim ze to budu resit akorat dceri nepritizim..a radsi to nechat „vysumet“.. co radite? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
19.10.16 10:46

Asi bych si s klidem promluvila s ucitelkou, co se deje a uprimne, byt matkou decka, co vyliva napoje na jine jen proto, ze nesouhlasi, tak se jdu vyliskat, jak jsem krava, ze jsem tohle vychovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15440
19.10.16 10:49

@lumonix22
K „problému“ s učitelkou moc neporadím. Dcera si prostě musí zvyknou, že učitel ji občas něco vytkne nebo napomene a že ne vždycky všechno se ve škole povede. A s tím, že se po ní v takové situaci celá třída otočí, učitelka také těžko něco udělá. Osobně bych řešila situaci s učitelkou až ve chvíli, kdy by mi přišlo, že je na mé dítě zasedlá a nebo přísnější než na ostatní.
Pokud opravdu vzadu nevidí a neslyší, tak požádat o přesazení. Ale pokud je třída plná, tak někdy musí bohužel sedět i vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
19.10.16 10:52

Určitě jí nepřitížíš, kor v první třídě, to se neboj. Akorát je potřeba zjistit jak co bylo, a ne úplně věřit /malým/ dětem… to myslím tu prvouku. Jestliže špatně vidí nebo má dokonce brýle, nebo špatně slyší, tak nemůže sedět vzadu, to učitelce normálně řekni, měla by ji přesadit. U nás byl zasedací pořádek podle velikosti, plus brýle hrály roli, plus pak další věci.
Takže s učitelkou pěkně v klidu.

Boje mezi holčičkama – taky jsme si užily dost, u nás se vyplatilo neřešit, protože čím víc to jedna mamina řešila, tím víc byla její dcera „nenáviděna“, protože děcka dokážou být zlí, a taky protože ta mamča to prostě fakt přeháněla. Samo se to srovnalo, holce jsem to doma vysvětlovala, ona má naštěstí povahu splachovací. ale u nás to byla parta holek, sem tam rozhádaných, pak zase ne, jak to u holek bývá.

A že se děcka otočí při špatné známce? mno, s tím nic neuděláme, takže trošku to doma probrat, trošku posílit sebevědomí,,,je to přece jenom už škola, né školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.10.16 10:54

Nevychováváš si trochu květinku, které se nikdo nesmí dotknout? Když učitelce odpoví blbost, tak se holt někdo otočí nebo zasměje, s tím se smiř, ono se jí to v životě bude hodit. Nebude na ní každý jen hodný, stejně tak učitel jí něco vytkne a když se to stane opakovaně, dostane poznámku. Proč by tvoje dítě nemělo dostávat poznámky?
Trochu mě zaráží, že je učitelka rozsadila. Kdyby mi někdo soustavně říkal, jak má všechno lepší než já, tak v šesti letech asi taky popadnu džus a chrstnu ho na ní.
Normálně bych si promluvila s učitelkou, abych věděla, jak to vidí ona a udělala bych si z toho obrázek, nevím, proč by ses měla rozčilovat, spíš se předem připrav na to, že všechno nebude tak, jak dcera říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
19.10.16 11:07

Taky mám za to, že děti neříkají doma úplnou pravdu, ale jen část.
Rozsazování je běžné- dcera seděla u stolu učitelky a teď sedí úplně vzdadu- je holt jedna z nejvyšších. Občas doma řekne, že se jí holky smály protože má třeba bratrovu krabičku s auty nebo něco s motivem víc pro kluky atd.- jsou to děti, ty dokáží být hodně zlé s tím nic neuděláte.
Snažíme se vysvětlovat, že není hezké se někomu pro něco smát- samotné se jí taky nelíbí. S tím, že jí občas někdo něco řekne co se jí nelíbí se bude muset poprat sama, to jako rodič nedokážu ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
19.10.16 11:17

@radkka
Tak třeba v první třídě vyhrožovat dítěti, že dostane poznámku mi přijde trošku přes čáru. Zvlášť po měsíci nějaké normální výuky.

@lumonix22
Je pravda, že děti to občas vidí jinak a jsou citlivější. Zkusila bych si domluvit schůzku s učitelkou a jen se jí zeptala, jak dcera funguje v kolektivu (nemusíš si hned stěžovat), že je zakřiknutá a klidně i říct, že nechce chodit do školy. Oni i ti učitelé ty prvňáčky teprve poznávají, takže si toho, že dítě je zaražené nemusí všimnout.
A holčičce posilovat sebevědomí, bude ho potřebovat, zvlášť v tomhle uspořádání a rivalitě dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.10.16 11:17

Snazim se ji vse vysvetlit..dcera je citlivejsi povahy..nicmene si proste musi zvyknout..kdyby se to zhorsovalo promluvim s tridni..a holky at si to vyresi samotne :D..s rodici se skoro vsichni zname,,zkusim vysondovat informace, jak to je..moc se s nimi nevydam..jelikoz pracuji od nevidim do nevidim..no kazdopadne pokud je dcera po me, tak je bojovnice..musi bojovat.. :) me taky nestali rodice porad za zadkem :) ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
19.10.16 11:22

Přijde mi, že vše moc hrotíš a dcera je z tvých pravidel drobet mimo. Nevíš jak řekla spolužačce o tom pití, děti samozřejmě nejsou schopny posoudit adekvátnost jednání druhých a už vůbec ne učitelů. Šla bych do školy zjistit o co vlastně jde. Prvňáčkovi určitě nebude někdo jen tak bedůvodně vyhrožovat poznámkou po měsíci a půl školní docházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.10.16 11:26

Kazdopadne dekuji za odpovedi :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.10.16 11:27

@lumonix22 Hele, teď to možná vypadá drasticky, ale čím míň do toho budeš zasahovat, tím líp. Musí se naučit své věci řešit sama. Stůj za ní, podporuj ji, snaž se jí zvýšit seběvědomí. Dej jí najevo, že prostě každý máme občas nějaký problém a že to není konec světa. Já cosi podobného řešila loni. A nakonec nejvíc pomohlo to, co tu uvádím. Synův spolužák, který s ním seděl, byl velmi vyčůraný, jen syna zneužíval a syn na něm visel, protože když spolu sedí, musí spolu přece spolu kamarádit. Nakonec to vygradovalo tak, že chvíli seděl sám v lavici. A ke konci roku už bylo líp. Taky měl problémy se spolužáky, bylo tam pár, kteří si mysleli, že když jsou o trošičku starší, tak že musí vládnout. A letos? Letos sedí s holkou (nová paní učitelka je takhle škovně rozházela po třídě), se dvěma spolužáky našel společnou řeč a vytvořili „partu“ a je teď velmi spokojený. Už se naučil, že ani špatná známka nebo nějaká výtka (dostávají křiklouny) není konec světa, že se vše dá opravit, vysvětlit. Dej dcerce čas, musí dozrát. To za ní nikdo jiný než ona neudělá. Jen vy jako rodiče musíte vytvořit podmínky. Co se týče třeba toho džusu, tak bych jí řekla, že to její spolužačka neměla dělat, ale zároveň bych z toho nedělala vědu. Jsou to ještě děti a holt když neví jak dál, řeší to ještě podivným způsobem. Řekla bych, že to sice není správné, ale je to přiměřené věku (někdo mi říká něco, co se mi nelíbí, tak to vyřeším po svém). Beztak předpokládám, že to dozor na obědě nějak řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.10.16 11:32

@arada presne tak..zjistit co se stalo..dceri jsem nerozumela ani slovo..vypracovany ukol z PRV ani sesit dcera nedonesla. Na webu tridy bylo napsano.."dnes vypracovavaly deti ukol z PRV a nedopadl dobre, ten kdo mel spatnou znamku, muze si v nasledujici hodine opravit.. tak jsem velice zvedava..co se dozvim.
zatim moc znamek nedostavaji..spise razitka. Dcera ma cca tak 5 jednicek. Myslim ze jetli to vypracovala spatne a dostane 5,tak to bude konec. :zed:

Příspěvek upraven 19.10.16 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.10.16 11:32

@Janina81 A víme, o co šlo? Nevíme. Pokud už to s ní jinak nejde, tak dostane poznámku, maminka by si měla uvědomit, že kolem její holčičky nebudou všichni našlapovat po špičkách a měla by ji naučit, že pokud si neplní povinnosti/vyrušuje/nebo já nevím co, tak přijde trest. Varování dostala, teď je to na ní.
Stejně tak se bude muset smířit s tím, že se s ní nebudou všichni kamarádit, že jí nebudou mít všichni rádi, že se třeba taky musí nějak chovat, aby se s ní vůbec někdo bavil.
Neříkej mi, že v celé třídě jsou samé zlé děti, které se s chudinkou malinkou nechtějí bavit, to ukazuje na chybu spíš u ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.10.16 11:37

@Amys diky :mavam: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
19.10.16 11:42

@lumonix22 Podívej,má dcera taky dostala 5 hned z kraje první třídy. Dodnes nevím proč. Každopádně ji to nijak neublížilo a byla to první a taky poslední 5 za celou školní docházku, vystudovala i na VŠ se samýma jedničkama..Dnes je z ní učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí