Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Budeme se stěhovat do většího a řešíme barvu stěn a koberce v obyváku. Máme velkou šedou rohovou sedačku z ikea a manžel chce obývací stěnu v barvě ořech s bílou. Původně by se mi líbil fialový koberec a fialková jedna stěna. ale to nám nebude ladit…poradíte?
do fialové stěny bych nešla, viděla jsem to v reálu a dost hrůza. Samozřejmě záleží na odstínu fialové, ale je to taková výrazná barva. Radši bych nechala vymalováno bíle a dala fialové doplňky.
Tak do tmavé fialové bych klidně šla…k šedé se fialová krásně hodí
Šla bych do tohoto odstínu
Fialová je nádherná barva a určitě bych ji zvólila a krásna barva je co dala @RyBANA
![]()
Fialová a šedá je dobrá kombinace, já bych se toho nebála, ale hodně záleží na odstínu fialové ![]()
Já budu od fialové odrazovat, je to sice častá barvička v interiéru, ale měli jsme přes rok fialový obývák a museli jsme přemalovat…hodně jsem o tom četla, moc fialové neprospívá pozitivnímu myšlení, spíš nabádá se do sebe uzavírat a pitvat se ze vnitř…sami jsme to tak pocítili, že nám pocitově opravdu nevyhovuje…Ale každý je jiný, proč ji trochu nedát na stěnu, že jo. Ale teď jsme na novém a protože nám zbyl fialový koberec zkusili jsme na zeď bílou kávu a nábytek v mořeném dubu. Vypadá to vzdušně, jemně a příjemně…trošku jsme ale zaexperimentovali a na jednu stěnu jsme hodili pastelově tyrkysovou. Zatím byl každý překvapený, jak to k sobě pekně ladí.
Máme černo šedou sedačku, stěnu ořech v kombinaci s černou, zelenou výmalbu, koberec jsem zrušila, protože s malým byl děsně nepraktickej. Fialovou na zdech ráda nemám, to spíš pěkný odstín růžové.
Pokud chceš fialovou jen jednu stěnu, tak bych do toho šla. V kombinaci s bílou a šedou to bude skvělé.
taky myslím, že fialová je krásná barva, s jednou zdí by to mohlo vypadat dobře a k šedivé k sobě opravdu pásnou ![]()
švagrovci takhle mají v obýváku k šedivé sedačce a wenge nábytku červenou zeď — na to, že je to hodně agresivní barva, to vypadá super
takže bych to zkusila a nic horšího, než že to přemalujete se nemůže stát ![]()
jj podle barev co nam rikala pani v krame a dala nam letak se k šede hodi fialova.jednu stenu jen bych dala.my mame sedacku oranzovou a koberec oranzovy cerveny.steny mame takove kavove a každy kdo přide říka že krásna barva a že ji jeste nevideli ![]()
Pokud máte šedou sedačku, a světlý nábytek (bílý, či taky šedý), prakticky mužete zvolit jakoukoli barvu na jednu stěnu:))
My máme světle šedou sedačku, světle šedé lino, a bílý nábytek, a k tomu máme vymalováno na tyrkysovou:))
Ale v září budeme přemalovávat na hořčicovou , a jednu stěnu dáme do hněda:))
A fialová si myslim že je super. Ted sme malovali ložnici. Dvě stěny máme tmavě fialové, a dvě stěny světle fialové, a myslim si že to vypadá suprově:)) a cítíme se tam dobře:)
no šedá sedačka je hezká…hodí se k tomu dle mého nábytek v bílo černé barvě… ořech mi příjde, že se trošku tluče… šedá s hnědou dle mého moc k sobě nejdou…pokud je obývák větší nebránila bych se vínové barvě na jednu stěnu.. a co se koberce týče záleží zda je po celé podlaze, nebo jen doplňkový… to bych ho dala v té vínové a v té bych taky dala doplňky… a podlahu pokud ještě nemáte, tu bych asi zvolila světle šedou … takovéhle kombinace už jsem viděla a působí to hezky… ale myslím, že by k tomu šla klidně i ta fialová, ale určitě ne v kombinaci s ořechem
Fialová se mi líbí a se šedou dobrá kombinace jak už psaly holky.Já mám 2 stěny pomeranč a 2 stěny mandarinka a béžovou sedačku.Manžekův výmysl ale vypadá to dobře.
Jednu stěnu bych vymalovala neutrálně šedě, podobně jako na první fotce, ostatní bílé. Hlavně ne šedou stěnu za sedačkou, aby to nesplynulo.
K tomu zelený koberec a doplňky bílé a zelené.
kemiaa: no to by šlo, zelený obavák máme ted, a bílé doplnky se taky doma najdou…jen nevím ten koberec, chceme ho přes celý pokoj kvůli psa…sousedé pod námi si stěžují na drápky, tak nechci mít problém i v novém bytě, tak at to není moc barevné. Já mám ráda ton v tonu, ale nebojím se experimentů…
Jinak mě napadla ještě jak psaly holky tyrkysovou a modrý koberec. K tomu by se nám hodil i obraz co jsem dostala v práci…