Jak vymoci peníze za prodej

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.9.13 16:12

Jak vymoci peníze za prodej

Prosím o radu…nechala jsem dát své výrobky jedné paní do obchodu do komise, paní nějaké zboží prodala, ovšem není schopna mi vyplatit částku za mé prodané zboží. Dělá to sice jen „tisícikorunu“, ale já ji prostě ponechat nenechám. Byla jsem několikrát za ní, ona se kajila, že jak utrží, hned mi je dá, předá apod. naposledy mi je měla přinést do práce a přišla se jen omluvit, že zatím nemá.
Naposledy to vygradovalo smskou, kde píše, že peníze i vyúčtování zaslány poštou (4.9.), potvrďte a vraďte v přiložené obálce.
Dodnes nic nepřišlo, a to by pošta už měla mít splněno, a telefon mi nezvedá.
Já vůbec nevím, jak to řešit a na koho se obrátit.
Nemáte radu? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.9.13 16:17

Můžeš řešit přes policajty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 16:18

To myslím ani nestojí za to, aby se tím zabývali…

• Citovat
  • Upravit
21848
9.9.13 16:22

A potvrzeni o komis. prodeji mas? Zes ji tam ty veci nechala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.9.13 16:23
@Anonymní píše:
To myslím ani nestojí za to, aby se tím zabývali…

zabývat se tím musí, ale skončí to jako přestupek, ona dostane max nějakou pokutu.. víc možností bohužel asi není, je to malá částka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Libuše M.
9.9.13 16:39

Oznámila bych to na živnostenský úřad

• Citovat
  • Upravit
karfice
9.9.13 17:07
@Libuše M. píše:
Oznámila bych to na živnostenský úřad

Souhlas, živnosťnák by jí udělal průvan v účetnictví. Jinak předpokládám, že máš účtenku od svého zboží???

• Citovat
  • Upravit
9.9.13 18:16

Policie s tím vůbec nic dělat nebude, jde buď o občansko či obchodně právní vztah. Trestný čin v této fázi spáchán nebyl. Je podstatné, jaký vztah mezi sebou máte. Máš-li alespoň dodací list či něco obdobného, vyzvi ji písemně, aby splnila vaši dohodu a závazek a vyčísli částku a termín, do kdy by měla splnit a zaplatit. Nechci tady vypisovat mraky variant, které by mohly nastat, napiš, jak to mezi sebou máte a já ti řeknu co s tím dál udělat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.9.13 19:46

Mám soupis věcí, které jsem tam nechala, co prodala a součet částky, kterou má vyplatit. Pouze psané rukou, ona podepsána…
Našla jsem, že je podnikatelka a není zapsána v obch. rejstříku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.9.13 19:48

Bohužel, vše psané na obyč. papíře, bez kekího razítka či cokoli jiného. Takto jsem to měla i u jiné prodejkyně v bazaru a vše fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.9.13 19:51

Ona během půl roku změnila už 4 prodejní prostory, neustále se stěhuje asi podle toho, jak kdo nabízí pronájem prodej. prostor. Ani nebyla schopná to majitelům zboží oznámit, vždy jsem ji musela vysledovat. Vím kde má bydliště, už jsem ji tam i urgovala, ale nechtěla se se mnou moc bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.13 19:55

Obyčejnej papír s podpisem má o hodně větší váhu, než kdovíco s razítkem. Spousta smluv je možná i jako ústní, např. kupní, není třeba písemná forma atd atd.
Ideální by bylo, kdyby jsi to z ní pokud možno „dostala“ dobrovolně, na základě domluvy - dohody, i když třebas později. Napiš jí doporučenej dopis, že ji žádáš o zaplacení prodaného zboží a dej tam ten termín a připiš, že v případě, že nesplní, předáš věc právnímu zástupci k dalšímu vymáhání (nedáš to tam, ale postraš ji tím). Počkej, jak zareaguje a dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.13 20:00
@pannda píše:
Ona během půl roku změnila už 4 prodejní prostory, neustále se stěhuje asi podle toho, jak kdo nabízí pronájem prodej. prostor. Ani nebyla schopná to majitelům zboží oznámit, vždy jsem ji musela vysledovat. Vím kde má bydliště, už jsem ji tam i urgovala, ale nechtěla se se mnou moc bavit.

ještě jedna věc docela účinkuje…zajdi za ní do obchodu a řekni jí, že se nehneš, dokud ti to nedáá a klidně tam buď a když dojde nějakej zákazník, začni o tom mluvit, prostě tam „opruzuj“ třebas hodinu, třeba to vzdá a zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.9.13 20:06

Kočičko, to bych si musela vzít dovolenou, jsem zrovna přes celý den v práci. Od 8-16:30hod a ona otevřeno od 9-16hod…Zítra ji zavolám, pokud nevezme telefon, zkusím tam na půl hod zajít a kdyžtak napíšu dopis. Dá se nějak poslat dopis, abych měla potvrzení, že ho převzala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat