Jak vypočítat cenu za výrobek
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vypočítat cenu za výrobek
Ahoj holky mám dotaz jak si počítáte cenu háčkovaného? Slyšela sem že se to počítá materiál x3 ale to si mám počítat jako materiál jen přízi x3 a připočítat spotřebu okolo nebo když tam bude příze a duté vlákno knoflíky atd tak to spočítám vše dohromady a vynásobím 3?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych si spočítala veškerý materiál+ práci, ale nevím kolik..Když pletu ponožky, tak sem si říkala, že když je příze za 50-70kč, tak bych si za ně řekla od 100-140,–, ale na kolik je to reálné netuším, zatím je dávám jako dárky a jednou jsem nevěděla kolik si říct a paní dala 200,–, ale byly to velké teplé ponožky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach, svatá prostoto. ![]()
Si to můžeš násobit kolika chceš, pak ti to nikdo nekoupí. ![]()
Koukni, kolik je cena obvyklá na trhu za podobný výrobek a od toho se odpíchni. Pak to porovnej se skutečnými náklady (veškerý materiál + cena tvého času) a uvidíš, jestli se ti ta výroba vyplatí. Když je to zboží opravdu exkluzivní, tak si tam třeba 50% přiraž a uvidíš, jak to půjde na odbyt, zlevnit můžeš vždycky, zdražit taky, ale je to trochu těžší…
Příspěvek upraven 22.02.16 v 09:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že se stačí mrknout jak je na tom s cenama konkurence, že ty výpočty jsou spíš doporučené, než povinné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych to viděla na okoukání cen u konkurence a podle nich pak nabízet. Háčkovaných věcí je teď nabídka obrovská, takže vydělat se na tom nedá ( leda by jste vymyslela něco extra originalniho), spíš je to o radosti z práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuju za rady ono je jasný že u čepiček je jiná cena protože těch je opravdu velká nabídka ale myslela jsem třeba teď dělám kabelku příze vyjde celkem na 125,– koupila jsem ve výprodeji ale pak tak mám pěnovku aby kabelka držela tvar + zip polokroužky a karabinky dohromady bez příze to vyjde kolem 300-350,– nemám jí na prodej ale jako dárek ale kdyby jí chtěl někdo umotat nějak vůbec nevím kolik si říct stejně tak jako jsem dělala synovi Dinosaura z Dolphin baby tam byla spotřeba 5 klubek a pytel dutého vlákna Dinosaurus je velký 45×55cm a když bch to počítala tim univerzálnim vzorečkem tak mi to vyjde jen na přízi přes 900,–
což se mi zdá hrozně moc i když teda práce na tom byla hrozná tak právě jak u takových věcí počítat cenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kompletní kalkulace za použitý materiál + tvoje odměna + nepřímé náklady (osvětlení, opotřebení pomůcek aj.). Spočti si to a potom porovnej s konkurencí, cenu +- uprav. Ceny konkurence bych rozhodně nebrala jako výchozí, spíš na porovnání při konečném nacenění. Třeba si jinak cení svůj čas, háčkují rychleji aj, nakupují materiál ve lelkém čili levněji… tak aby se ti to za cenu té konkurence vůbec vyplatilo. Musíš samozřejmě zvážit, jestli bude ta tvoje cena odpovídat cenám obvyklým. Pokud budeš tou tvojí kalkulací úplně mimo od konkurence, ty jí na úkor toho ponížíš, tak proděláváš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak hele, stanov si to jednoduše, kolik dáš celkem asi za materiál, pokud ofiko, tak k tomu připočíta to, klolik bude kabelka stát v odvodech, takže víš, že náklady jsou plácnu celkem 200,– a teď kolik na tom strávíš času a kolik by sis představovala, že vyděláš na jedné kabelce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych výrobu jakéhokoliv výrobku počítala jako cenu materiálu (veškerého) a cenu práce, která se odvíjí dle časové náročnosti. A ačkoliv háčkuji velmi rychle, tak pokud jsem se podívala na ceny, za jaké se to prodává, usoudila jsem, že si teda svého času cením podstatně více, takže už háčkuji jen pro radost pro známé jen za ten materiál, rozpočtu do něj i případné poštovné za klubka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je dost těžké… Zkus si schválně spočítat, jak dlouho ti trvá čistého času, než danou věc vyrobíš. Když se podíváš na ceny háčkovaných věcí (těch levných), tak sama určitě vidíš, že se to prodává vpodstatě pod cenou. Ruční práce by měla být někde výš, než třeba 50Kč za hodinu. Ale když si vezmu, že na čepici (hustě háčkovanou se vzorkem) potřebuju klubíčka za dejme tomu 100Kč celkem a strávím u toho dvě hodiny práce, tak kdybych si řekla stovku za hodinu práce, tak za tři sta v dnešní době čepici skutečně neprodám. Pak je otázka, jestli se to vyplatí. Spousta lidí bohužel prodává pod cenou a pak to takhle vypadá. Takže pokud chceš prodávat něco speciálního, říkej si, že je lepší prodat míň věcí za dráž. Protože jakmile nasadíš malou cenu, těžko ji pak zvedneš. Opačně to jde líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky eště jednou dík za rady zkusím se kouknout zda najdu někde něco podobného. Přidávám foto Dinosaura klidně mi napište váš odhad ceny pro mojí představu děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk jo, tohle jsem vzdala ve chvíli, kdy jsem zjistila, že ponožky by stály kolem litru ![]()
Navíc mám vtiravy pocit, že dost lidí si představuje, že cokoliv, možná krom svetru, člověk sfoukne během jedné Ordinace v růžové zahradě. Takže ani pro ty známé se nepretrhnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevím háčkovanej dinosaurus je strašnej, ale ten dálkovej ovladač by se mi hodil. dám 300kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten dinosaurus je hezký a náklady 900 tak bych viděla cenu kolem 1300-1500 když jsou ty náklady tak vysoko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit