Polymerová hmota
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Polymerová hmota
Ahoj,
snad to nebude smazáno jako reklama, ale na slevovém portálu jsem našla toto:
http://postovnezdarma.cz/…elka-sada-at?….
Máte někdo zkušenost s polymerovou hmotou? Tady bohužel není žádná specifikace, tak by mě zajímalo, jestli jste někdo objednal a jestli se to vyplatí. Uvažuju, že začneme tvořit velice jednoduché věci - dceru baví plastelína, ale je ještě malá, takže by šlo spíš o nějaké vykrajování a tak, přičemž výsledný produkt by sloužil jako dárek k narozeninám pro babičku atp. Jenomže FIMO hmoty a další se mi zdají na naše „pokusy“ dost drahé (ani já nejsem zrovna manuálně zručná a výtvarně nadaná
.
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neměla jsem jí objednanou, ale kupovala jsem jí u nás v obchodě s výtvarnýma potřebama a je v pohodě
,dceru to moc baví, takže asi ještě přikoupíme. Fimo hmotu jsme nikdy neměli, takže nemohu posoudit případný rozdíl…
- Citovat
- Upravit
FIMO a podobné polymerové hmoty nejsou pro malé děti úplně vhodné (jsou dost tvrdé). Právě proto dělá FIMO speciální verzi pro děti (FIMO Kids a FIMO Soft). Tohle je kopie z Číny, takže vlatnosti nejosu zaručeny, včetně chemické nezávadnosti). Ale to je na tvém zvážení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas taková úžasná cena to není.
Když si v obchodě koupíš třeba cernit, tak tě stejné množství vyjde jen o cca 50,– dráž a máš jistotu, že to není příliš zdravotně závadné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem ji přímo na aliexpresu, stála asi 7 dolarů (poštu mají zdarma). Máme vyzkoušené Fimo i Cernit, ale tahle hmota je určitě nejměkčí. Zvládne s ní pracovat i čtyřletá dcera, což s Fimem nemohla. Koupila jsem tam i ten extrudér, co tady stojí kolem 500,– a vyšel asi na 5 dolarů, což je směšné
Máme tím obalené lžičky a přežilo to i myčku, fimo ji bohužel nedalo. Jinak co se týče nezávadnosti, tak jsem někde četla, že jediný cernit je nezávadný. Fimo prý obsahuje také změkčovadla, proto se musí vypalovat při nižší teplotě, aby se neuvolňovaly…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit