Příze na háčkovanou čepici

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10047
11.2.16 23:51

příze na háčkovanou čepici

Ahoj holky potřebuju poradit co je to za přízi nebo radu co je tomu nejvíc podobné koukám po netu a nemůžu nic najít :? pokud poradíte i se vzorkem budete zlatý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
12.2.16 00:21

Vzorek by mohl být toto: http://www.mypicot.com/…hoto_13.html (dole je obrázkový postup).
Osobně mi přijde, že je to nahozené ze dvou klubek (možná víc), dole zelená + zelená, nahoře zelená+černá.
Fascinuje mě teda ten rantl, protože mi přijde pletenej.
Pokud by to bylo pletené, tak by to mohly být tyto nopky ,ale návod k nim nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
12.2.16 07:53

@Knihomyš Moc děkuji za rady opravdu by to mohl být ten poslední vzorek v odkazu :pankac: hledala jsem ale našla jsem jen ty jako je hned nahoře. Pokud je to pletený tak si ani neškrtnu plést neumím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.2.16 09:04

http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
tohle je teda na kuřátko, ale vzor je to stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.2.16 09:05

@Knihomyš není to ani jeden z nich… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.2.16 09:07

@tehulka001 jo a jaká příze to je, to nevím, ale je to ze tří vláken, na začátku háčkuješ tři stejné, pak dáš dvě zelené a jednu modrou, pak dvě modré a jednu zelenou a nakonec tři modré… a ono to udělá právě tento přecházející efekt… nebo teda u té čepice naopak, začneš modrou a skončíš u zelené… ale postup je stejný… nebo tam možná ani nejsou tři modré na začátku, celá modrá je jenom bambule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.16 09:09

@Regina Hero však se taky v háčkování nevyznám, jsem skončila u deček ;) a jak je dělaný ten rantl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.2.16 09:11

@Knihomyš reliéfní sloupky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.16 09:16

@Regina Hero díky, tušila jsem, že háčkování má nějaké skryté komnaty. až nebudu vědět coby, tak si to vygooglím. zhruba tak za 20 let se ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.2.16 09:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.2.16 09:22

Příze je podle mě slabá s chlupem, co sama melíruje.
Něco takového.
 http://www.vsv.cz/…ian-exklusiv

Nopky vícekrát nabrané ze stejného místa. A v další řadě znova nopky, píchané možná pod oko, ne do oka. Těžko takhle říct. Vzorek nenajdu, ale vykoumala bych to s háčkem v ruce. Tak háčkuj a zkoušej ;)
A ten rantl bych taky reliéfní sloupky. Ale celý rantl dělaný napříč čepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.2.16 09:30

@tery16 samovzorovací příze by u takové čepice nevyšla tak, aby byla dolní polovina jednobarevná a horní teprve melírovaná… navíc si spočítej, kolik nití je v jednotlivém nopku… to je několik pramenů dohromady, když si vezmu, že se ty nopky dělají tak na pět nahození… a rantl pokračuje dál, nedělá se nijak napříč… nebo nechápu, jak napříč myslíš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.2.16 09:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.2.16 09:46

@Regina Hero Tak některé příze melírují po dlouhých úsekách. :nevim: Když dělám čepku bez vzorku, tak se vztekám, že se mi tam ani druhá barva skoro nedostane. Samozřejmě to může být i z více nití a jen během čepice měnit barvy, jak jsi psala.
Rantl jsem myslela:
udělala bych třeba 5cm široký pruh dlouhý na obvod hlavy. Zadní sloupky v pohledové řadě, aby tam vznikal ten ozdobný proužek. A k lemu pak naháčkovat čepici odspodu.

Ale to jen odhaduju, mě se nejlíp odhalujou takový věci s háčkem v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
12.2.16 10:19

Holky děkuju chce jí po mě udělat kamarádka přesně v těchhle barvách jenže co tak hledám na netu tak se ničemu nemůžu přiklonit vše mi přijde buď moc světlí nebo pak zase už moc tmavý galanterii u nás sice ve městě máme dost ale maj tam prd :( takže objednávám na netu našla jsem eště schéma hodím sem obrázek háčkuju necelý rok a zatím se dařilo ale tohle nevím jestli zvládnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat