Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tu taky máme
Naštěstí malá už z toho nejvíc ožižlávacího období vyrostla, tak snad liška vydrží co nejdéle čistá, já se tyhle hrací věci prát bojím, čistím je jenom porchově ![]()
Právě, že je to její nejmilovanější hračka. Pouštěli jsme ji ji už „v bříšku“ a ona ji pak po narození poznala a od té doby ji miluje.
Asi koupím pár do zásoby, ale nevím, jestli to bude stačit.
No kup jednu navíc a tu první zkus vyprat, buď bude fungovat a prima, nebo nebude fungovat a pak budeš vědět, že prát nee…já se tyhle nepratelné hračky snažím čistit včas, spíš tak preventivně, aby se moc nezasvinily, protože pak by to ručně šlo hůř…
A jak to funguje? Já většinou kuchám a pak vyperu s následnou reimplantací a plastikou jizvy ![]()
@Pipet je natahovací, natáhne se jí ocas a pak to hraje a ocas se smrskává…právěže nevím, jak ten strojek vyoperovat, když šňůrka vede do ocasu, leda přestřihnout a následně navazovat šňůrku? ![]()
já jsem takhle operovala jenom včeího medvídka, když jsem mu měnila baterie, tak ještě nemám takové anatomické zkušenosti ![]()
Máme z Ikea dva hrací plyšáky. Když jsem je vyprala, tak jeden z nich přestal hrát.
Jsou to už starší hračky a na cedulce je vyloženě napsané, že se prát nesmí.
@Etcetera78
Aha, tak to máme vibrující ovci - taky se jí tahá ocas, tu jsem ještě neprala ![]()
Tak teoreticky to je normální natahovací strojek ![]()
Nevím, já bych to zkusila se mrknout na střeva - přinejhorším koupíte novou, no
(jestli se ještě prodává?)
Holky já teda peru všecko ještě než to malé dám, kdoví kdo na to hrabal v tom obchodě…
A nevím jestli je to stejný systém, ale máme takového králíka, který se zatáhne a vrní a směje se jako dítě a prala jsem ho už několikrát… A já teda umyla i takové to ufo svítící, co mají v tesku plastové na baterky a asi 3dny nehrálo a pak zase začlo…
![]()
Vrnícího slona jsem taky prala, ale to jsem vůbec nevěděla, že vrní. Přežil a vesele si vrní dál
Ale s tou liškou nevím. Ostatní hrací hračky před praním kuchám, jen nevím, co s tím ocásem.
Chjo ![]()
Dobrý den, sháním tuto lištičku, i starší. Nemáte ji někdo? Pište prosím do zpráv. Děkuji
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak mám vyprat hrací lištičku z IKEA. Malá ji pořád ožužlává, olizává a já nevím, co ještě
Bojím se, že když jí dám do pračky, ten strojek zrezne a přestane hrát.
Máte zkušenost?