Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
ráda bych sdílela tipy, kterak jinak, než klasickými hračkami, zabavit nemluvně (tedy prcky půl roční až roční,,, mám doma 9-ti měsíčního červíka
).
Přívítám jakékoliv tipy a oplátkou poskytuji jednak moje ověřené a jednak získané - rozšiřme seznam ![]()
hračky:
poskytovat na dávky – 3 krabice, po 14-ti dnech obměňovat
hračky-nehračky:
brčka (rozuměj plastové slámky
)
PET lahve naplněné vodou, rýží apod.
kolíčky na prádlo (asi v počtu 50ks) v plastovém košíku
muchlat reklamni letaky
papírové kapesníčky v obalu
neškodné kabely
v dostupné výšce klíč s kovovou visačkou, kterým lze chvíli lomcovat, vyndat, dát do pusy a zas znovu opakovat postup po zasunutí klíče
balónek od McDonalds na tyčce
jídlo jako hračka:
kukuřičné křupky, rohlík
když už je člověk v koncích:
les minuscules Mrnouskove v TV /na PC
Těším se na Vaše nápady ![]()
Nechci být za šťouru, ale brčka mi zrovna jako dobrá hračka teda nepřipadají ![]()
Jídelní lžička, plastový talířek, prázdná plastová kojenecká lahev, nafukovací balonky
U nás jsou hračky nehračky skoro všechny nerozbitné věci
. Jo, a na kolíčky pozor, já chtěla prcka při věšení prádla zabavit, dala jsme mu jeden kolík na hraní, on ho rozebral a to železné si hned strčil do pusy, ještěže jsem byla u něj
.
@Bublana
My kolíčky nerozděláváme, ale malej si je krásně umí přicvaknout do dlaně. Pořád je chce a vždycky si to přicvakne znovu ![]()
Jinak úspěšně krade mobil a ovladače
otvírání a zavírání (práskání)dveřma
nejlepší je - dělat něco co já nechci aby dělal
miláček prostě
@kamiŠ píše:
Nechci být za šťouru, ale brčka mi zrovna jako dobrá hračka teda nepřipadají
Nápodobně. U nás teda nemohou být ani letáky a jakékoliv papíry (moje dítě je žere).
U nás vedou staré hodiny s kukačkou, které mu pouštím, na ně se hezky řehtá ![]()
Koš s protáčecím víkem.
Velký polštář ve kterém se válí
Piksla od Sudocremu (honí ji po pokoji)
Mobil - ale zablokuj možnost volání
ovladače
klávesnice od počítače
Dneska mi očesala afrikán, bavilo jí to moc, když jsem jí ho vytáhla z pusy a z ručiček, tak byla moooc smutná.. ![]()
@lucenka píše:
Mobil - ale zablokuj možnost volání
ovladače
klávesnice od počítače
klávesnice u noťasu ovšem už pak nebude klávesnicí, ještěže píšu po paměti ![]()
Malýmu jsme udělali jeho vlastní klíče,
miluje obojek psa
má na něm totiž známku.
![]()
Ke konferenčnímu stolku jsem přivázala kousek látky - tak dlouhé/krátké, aby se nemohl přiškrtit
a tahal za to.
Na stole jsme nechávali starý ovladač
oblíbil si magnety na lednici- plyšáky s magnetama v tlapkách, nebo velké magnety (krteček) - bacha na magnety, které by se mohly odlepit od obrázku a pod.
chodí kramařit šuplík do kuchyně, kam jsem mu dala mističky, cedník a pod
rád rozhazuje srovnané prádlo ![]()
Miluje vysavač
(musím ho omývat )
vytahuje velké tácy, co mám za linkou ![]()
Hodně ho zabavil balonek, který při úderu blikal- pořád s ním házel
jo a bublifuk- sledoval bubliny, bouchal do nich a smál se psovi, který po nich šel
Ha ha
, díky za tipy, mnohé mě opravdu pobavily
BTW též musí být pod dozorem, protože taky všechno ožužlává…kolíček se mu zatím rozdělat nepodařilo, ale co není, může být ![]()
@dagmarkav píše:
klávesnice u noťasu ovšem už pak nebude klávesnicí, ještěže píšu po paměti
klávesnici u noťasu jsem zvládla zrušit sama, proto k němu mám připojenou klasickou. A čekám kdy nepřežije snahy prcka na ní něco napsat ![]()
Chi teď když mi do tho komplu tříská jak šílenej, tak jen vzpomínám jak jsem nadávala manžovi, že s tím špatně zachází ![]()
Jinak otevírání a zavírání skříněk a šuplíků taky dobrý, hlavně když se po bytě válí moje kalhotky a místo auta na špagátě tahá moji podprdu, která mi teda teď je stejně velká ![]()
Jo a mám taky jednu nevhodnou: malá mi jednou ztopila krabičku s uchošťourama a vyhrála si s nima hrát asi půl hodiny, možná dýl. vynadavala a rovnala a tak, byla jsem u ní, takže byla v bezpečí ![]()