Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, koupila jsem si kvalitní osušky s vysokou gramáží a ať peru jak peru, ať suším venku či doma, tak mně přijdou takové zatuchlé a tvrdé. Normální tenší ručníky mám voňavé a měkoučké. Prosím o radu - v čem vyprat, jakou aviváž nebo co místo aviváže, aby byly měkké a voňavé? Díky za rady. ![]()
Do ručníků dávám ocet místo aviváže. Nejsou ultraměkké, ale po prvním utírání=) už super. Aviváž snižuje savost ručníků…
ahoj,
ručníky peru je na 60 C a přidávám jako avivář Softlan- dovozený z Německa. používám bílý a dávám jej víc.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
a ručníky zatím měkké a voňavé ![]()
Ahoj, já ručníky peru na 60 st a dávám trochu aviváže. Lenor jungle (tmavě zelený)
Aviváž na ručníky ne e, snižuje savost. Zkusila bych ocet a pověsit ven.
Holky díky, kolik toho octu dáváte? není po něm prádlo cítit? to by mně asi kleplo, nesnáším vůni octa.
No dávám tak přiměřeně, někde jsem to viděla popsáno jak glogloglo
tak deci?
Pak to voní jinak, než po aviváži, ale nepřipadá mi to nepříjemné, není to tak ostré jak ocet. Vyzkoušej a uvidíš.
Potom už jenom sušička ![]()
na ručníky ani utěrky aviváž nedávám. To by nesály.. Stačí když jsou cítit maximálně práškem, nebo vůbec - navedí, když nevoní, hlavně že jsou čisté..
Možná je to tou novotou a operou se.
Ahoj,
ručníky peru taky na 60´C a aviváž nedávám. Místo toho dávám taky ocet a dávkuju ho starým víčkem z woolite
- jedno víčko na celou pračku. Taky tak peru i miminkovské věcičky,ale do nich dávám octu jen tři polévkové lžíce. Po octu to vůbec nejde cítit, voní to jen práškovou vůní. Poprvé jsem tomu nevěřila,ale řekla jsem si,že maximálně to prádlo znovu přeperu ![]()
Holky ten ocet dáváte normálně do přihrádky místo aviváže, nebo to dáváte přímo do bubnu?
karolínka.sofinka píše:
Ahojky, koupila jsem si kvalitní osušky s vysokou gramáží a ať peru jak peru, ať suším venku či doma, tak mně přijdou takové zatuchlé a tvrdé. Normální tenší ručníky mám voňavé a měkoučké. Prosím o radu - v čem vyprat, jakou aviváž nebo co místo aviváže, aby byly měkké a voňavé? Díky za rady.
Neper je všechny dokupy. Na jedno praní max 2 osušky nebo 4 ručníky. Zbytek drobné prádlo nebo i lůžkoviny, ale nic moc nasákavého. Měkká voda je lepší. Peru na 50 (šetřím enenrgii), aviváž dávám (bez ní škrábou). Prý jsou měkoučé ze sušičky nevím nemám.
Můžu prát dohromady bílé ručníky, utěrky s ručníky jiné barvy? např. modré, hnědé? Děkuju za odpovědi
No to mi asi bude vadit, takže to asi bude pouštět barvu co…nevím s čím je prát na 60 stupnu ty modré a zelenkavé ručníky když jich jsou jenom 5 :/
@verisek89 ja pouzivam prasek na barevne a peru svetle, tmave. nikoliv bile, cerne, barevne a nikdy jsem nic obarveneho nemela.