Jak vyprat ručníky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.3.10 08:28

Jak vyprat ručníky?

Ahojky, koupila jsem si kvalitní osušky s vysokou gramáží a ať peru jak peru, ať suším venku či doma, tak mně přijdou takové zatuchlé a tvrdé. Normální tenší ručníky mám voňavé a měkoučké. Prosím o radu - v čem vyprat, jakou aviváž nebo co místo aviváže, aby byly měkké a voňavé? Díky za rady. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
4.3.10 08:41

Do ručníků dávám ocet místo aviváže. Nejsou ultraměkké, ale po prvním utírání=) už super. Aviváž snižuje savost ručníků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
4.3.10 08:42

ahoj,

ručníky peru je na 60 C a přidávám jako avivář Softlan- dovozený z Německa. používám bílý a dávám jej víc.

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

a ručníky zatím měkké a voňavé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
4.3.10 09:24

Ahoj, já ručníky peru na 60 st a dávám trochu aviváže. Lenor jungle (tmavě zelený)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.3.10 09:51

Aviváž na ručníky ne e, snižuje savost. Zkusila bych ocet a pověsit ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.10 10:18

Holky díky, kolik toho octu dáváte? není po něm prádlo cítit? to by mně asi kleplo, nesnáším vůni octa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.3.10 12:14

No dávám tak přiměřeně, někde jsem to viděla popsáno jak glogloglo :mrgreen: tak deci?
Pak to voní jinak, než po aviváži, ale nepřipadá mi to nepříjemné, není to tak ostré jak ocet. Vyzkoušej a uvidíš.
Potom už jenom sušička :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.3.10 12:56

na ručníky ani utěrky aviváž nedávám. To by nesály.. Stačí když jsou cítit maximálně práškem, nebo vůbec - navedí, když nevoní, hlavně že jsou čisté..
Možná je to tou novotou a operou se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
4.3.10 15:16

Ahoj,
ručníky peru taky na 60´C a aviváž nedávám. Místo toho dávám taky ocet a dávkuju ho starým víčkem z woolite :-) - jedno víčko na celou pračku. Taky tak peru i miminkovské věcičky,ale do nich dávám octu jen tři polévkové lžíce. Po octu to vůbec nejde cítit, voní to jen práškovou vůní. Poprvé jsem tomu nevěřila,ale řekla jsem si,že maximálně to prádlo znovu přeperu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
4.3.10 21:03

Holky ten ocet dáváte normálně do přihrádky místo aviváže, nebo to dáváte přímo do bubnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
5.3.10 13:16
karolínka.sofinka píše:
Ahojky, koupila jsem si kvalitní osušky s vysokou gramáží a ať peru jak peru, ať suším venku či doma, tak mně přijdou takové zatuchlé a tvrdé. Normální tenší ručníky mám voňavé a měkoučké. Prosím o radu - v čem vyprat, jakou aviváž nebo co místo aviváže, aby byly měkké a voňavé? Díky za rady. :wink:

Neper je všechny dokupy. Na jedno praní max 2 osušky nebo 4 ručníky. Zbytek drobné prádlo nebo i lůžkoviny, ale nic moc nasákavého. Měkká voda je lepší. Peru na 50 (šetřím enenrgii), aviváž dávám (bez ní škrábou). Prý jsou měkoučé ze sušičky nevím nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
27.7.14 12:30

Můžu prát dohromady bílé ručníky, utěrky s ručníky jiné barvy? např. modré, hnědé? Děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.7.14 12:34

@verisek89 Když ti nevadí, že ty bílé už pak nebudou bílé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
27.7.14 12:40

No to mi asi bude vadit, takže to asi bude pouštět barvu co…nevím s čím je prát na 60 stupnu ty modré a zelenkavé ručníky když jich jsou jenom 5 :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
27.7.14 12:44

@verisek89 ja pouzivam prasek na barevne a peru svetle, tmave. nikoliv bile, cerne, barevne a nikdy jsem nic obarveneho nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný