Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
mám komínovou nerez digestoř a nevím, jak vyčistit povrch, aby tam nebyly fleky. Kdysi jsem ji vyčistila nevím čím a zůstly tam takové škaredé čmouhy a teď to nejde ničím odstranit. Poraďte co na to, aby ten povrch byl zase celistvý a pěkný, cilit bang, pulirapid a nic podobného nepomáhá, pořád tam ty staré fleky jsou.....
Co si pamatuju z domu, tak to taťka čistí obyč cifem a hlavně horkou vodou a potom to leštil suchým hadrem. Měli jsme na digestoř zakázáno sahat
on u toho čištšní vždycky zuřil, protože to šlo špatně a když tam potom našel naše prsty, tak pěkně pěnil
![]()
také jsem měla problém, na digestoči a nikrovlnce flíčky jako by rez,nanerezových spotřebičích a pak jsem si objednala čistič od eurony a je fakt dobrý a neříkám toj enom pro to , že ji odebírám
dříve jsem taky měloa čistič od zepter , ten byl taky super ,ale moc drahý.
jinak se mi fleky už neobjevují , jednou za čas to jenom přeleštím assi tak jednou za týden a pohodička
M-a-j-a píše:
Co si pamatuju z domu, tak to taťka čistí obyč cifem a hlavně horkou vodou a potom to leštil suchým hadrem. Měli jsme na digestoř zakázáno sahaton u toho čištšní vždycky zuřil, protože to šlo špatně a když tam potom našel naše prsty, tak pěkně pěnil
![]()
![]()
Je diky, tak to dnes vyzkousim, snad to pomuze. Ono se to nijak nespini, takze staci jen setrit prach, je to na te kominove casti, ale jednou jsem to proste necim natrela a od te doby je to hnusne cmouhate. tatinkovi sde nedivim, taky bych asi zurila ![]()
cinkxa píše:
také jsem měla problém, na digestoči a nikrovlnce flíčky jako by rez,nanerezových spotřebičích a pak jsem si objednala čistič od eurony a je fakt dobrý a neříkám toj enom pro to , že ji odebírámdříve jsem taky měloa čistič od zepter , ten byl taky super ,ale moc drahý.
jinak se mi fleky už neobjevují , jednou za čas to jenom přeleštím assi tak jednou za týden a pohodička
A prosim na kolik vyjde ten cistic od eurony?
vyjde na 158kč,je to silný koncentrát a vydrží tak na dva roky a více, a pokud jsi registrovaná tak vyjde levněji
Firma, co nám montovala kuchyň mi prodala na nerez digestoř 2 přípravky a fungují naprosto báječně. Digič a Digen. Jedním se to umyje od prachu a druhým pak natře, je to vyleštěný a prach se tolik nechytá. Jen se to asi neprodává v běžné síti.
Tak prodává
, je to tohle a moc doporučuju.
Cappy píše:
A co třeba ocet?
ten spíše dezinfikuje než čistí apozor na poleptání nerezu, známá použila taky nějaký super čistič,alenebyl určený oro nerez a zničila si tím celý povch nerez ledničky!
Tak ja dnes koupila v drogerii Cif ve spreji na nerez, tak uvidime, kdyz to nebude fungovat, tak se podivam po jinem.
K té nerezi jenom technická poznámka - je několik desítek materiálů,které se souhrnně označují jako „nerez ocel“. Základní rozdělení si můžete udělat tím, že přiložíte magnet. Když se přichytí, tak nerez obsahuje málo chromu a niklu, tudíž víc železa (a železo je magnetické…) Magnetická nerez je choulostivější na chemické vlivy.
A k rezavým flekům na nerez povrchu - to znám z práce; je to kontaminace obyčejnou ocelí, např. když po ní někdo přejede kancelářskou sponkou, hřebíkem atd. atd. Chce to buď odleptat (nevím nevím…) nebo přeleštit jemným brusným papírem (na leštění autokaroserií atd.) Ovšem pak je zase potřeba leštit, aby zmizely stopy brusných zrnek…
Holky, já mám nerezovou varnou desku, koupila jsem na ní ten Cif jak píšete a je to úplně naprd. Jako vyčistí, to jo, ale stejně to není dokonalé, jsou tam menší šmouhance
a já je prostě vidíííím
Tak zkusím třeba ten Clinox jak píšete, dá se to sehnat v normální drogerii? Je to lepší než ten Cif?
Emanko, ten Digič/it předpokládám budou jen na digestoř, že? Nebo šel by s tím umýt třeba dřez, nebo ta varná deska? Cif mně pěkně s… ![]()
Tak presne ten cif ve spreji jsem koupila, tak ho zkusim a uvidim.
Jinak jsem zkousela to s tim magnetem a opravdu drzi, pak jsem toi zkusila na drez a tam nedrzel, takze material bude jiny jak na digestori tak na drezu.
rezave fleky tam nemam, jen ty cmouhy.
a drez cistim pulirapidem a pak poradne oplachnu a vytru do sucha a je to super ![]()