Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo zkušenost s mýdlovými ořechy? děkuji
mýdlové ořechy
Prala v nich segra, ona si to pochvalovala, me pradlo vyprane moc neprislo, fleky apod zustaly, ale nesmrdelo…
Přesně jak píše Alenka. Vypere to úplný prd, ale je to dobrá alternativa třeba k Lovele na miminí oblečení. Ani to nevoní, ani nesmrdí.
Prala jsem v nich, ale je potreba trochu vic pece, fleky hned namydlit zlucakem, nenechat zaschnout.
Ale treba manzelovo funkcni vlnene pradlo v nich peru a vyperou krasne, tam zadne fleky nejsou, jen je propocene.
Peru v pracim gelu ulrich, i posrany pliny a vypere dobre a neni po nicem citit.
A nekde jsem cetla, ze se z nich da udelat odvar a pak tim treba stirat podlaha, tak to chci zkusit. A i vlasy se pry daji tim odvarem myt.
Kdysi jsem našlala toto a myslím, že už není třeba moc dalších slov ![]()
L.
Já teda taky vyzkoušela a prádlo mi přišlo nevypraný. Akorát prostě propláchlý vodou.
Ořechy jsem si koupila před měsícem na zkoušku. Výsledek - pokud není prádlo vyloženě špinavé, jen třeba propocené, tak to vyperou. Řasenku (normální) z polštáře nevypraly. Zůstávám raději u ekol. pracího gelu.
super, díky za rychlý reakce
takovej fofr jsem nečekala ![]()
Ještě, že jsem se poptala, už jsem je chtěla koupit.
Potřebuju něco, co je trochu šetrnější k mojí pokožce a zároveň budu ráda, když to bude šetrnější k přírode.
Mýdlové ořechy mám, ale peru v nich vyjímečně spíš jen náchylné textilie (jako třeba vlněné oblečení).
Jinak z nich dělám odvar a ten se snažím použít dále v domácnosti.
Maliko a co takhle mýdlový sliz z kvalitního šetrného mýdla? ![]()
Maliko, já si kupuju QualtExcel. Vyhrál kdysi v Dtestu a ekologický prý je. Jak působí na alergiky, to nevím, momentálně to testujem na kamarádovi
Pere jak drak
Už v něm peru i na prcka, bo je to jeho prádlo jako z chlívka a nijak se neosypal.
taky jsme zakoupili ořechy, když nám je nabídli k funkčnímu prádlu a opravdu v nich budu prát jen to funkční jinak bych si nerada zaprala třeba bílé ![]()
šóšannáh píše:
taky jsme zakoupili ořechy, když nám je nabídli k funkčnímu prádlu a opravdu v nich budu prát jen to funkční jinak bych si nerada zaprala třeba bílé
Já v nich jednu dobu prala všechno prádlo, takže i bílé a zapraného jsem nic neměla ![]()
Teda já jsem si to prádlo zpočátku předpírala sodou (abych z něj odstranila zbytky normálního prášku) a přidávala jsem ještě perkarbonát sodný a problémy jsme fakt neměla
Léta používám prací program Permon české firmy Missiva.
Jsem s ním maximálně spokojená a doporučuji jej všem maminkám. Pomocí tohoto praní jsem odstranila skvrny od ovoce (borůvky, rybíz, černé jeřabiny), od vína, od genciálky od krve. Tento výrobek má známku ekologicky šetrný výrobek. Praní je šetrné i k alergikům. Prádlo je krásně bílé, voňavé. A co je nejlepší? Praní je nejen šetrné k prádlu, ale ošetří mi i pračku,šetří elektrickou energii i peníze.
Do myčky nádobí je Celestina Automatic a Celestina Automatic oplach. Dávkování minimální - funguje, mám vyzkoušené.
Kontakt: miloslava.kamenska@tiscali.cz
Tak jsem si myslela že jsou mýdlové ořechy zázrakem, ale jak čtu, tak to není správný prací prostředek na mantérky
Ale na dětské oblečení by to mohlo být dobré.. snad budu mít příležitost je brzy vyzkoušet.