Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
zkoušela jsem, ale opravdu nevyperou- jsou spíš na hoodně mírně špinavé prádlo. na můj dotaz jak v nich pere manželka kolegy aby měli prádlo čisté jsem se dozvěděla že přidávají prací prášek, takže jsem vyzkoušela a vesele peru dál v dětských pracích prostředcích(kromě lovely, ta mi taky nepřipadá úchvatná)
Už leta peru v prací řadě od české firmy Missiva.
Praní je šetrné k prádlu, pokožce, nedráždí.
Ahoj holky,
já vím v čem je chyba - jste zvyklé na driáky Persil, Ariel apod. ![]()
Já peru již několik let v Lovele - jsem ekzematik, manžel alergik a astmatik.. a včera jsem poprvé zkusila mýdlové ořechy - nekoupila jsem si je, dostala jsem je od mamky, mám je již půl roku ve skříni, ptž po otevření staršně smrdí! Tak jsem do nich nechtěla jít.. ale potom, co mi mamča v nich vyprala staré plíny a nějaké oblečeníčko pro mimčo a že to prádlo vůbec nesmrdělo, jsem je zkusila.
Bílé špinavé ponožky, utěrky a moje kalhotky zašedlé od Lovely jsem si namočila přes noc do PUERu (přírodní bělidlo, které se k nim doporučuje), barevné tmavé prádlo jsem vyprala jen s ořechy - sáček si pokapala levanudulovým olejem pro příjemnou vůni.. prádlo bylo úžasně heboučké i přesto že máme strašně tvrdou vodu (19dGH) a bez aviváže!!! Voňavé a hlavně lépe vyprané než v Lovele
.
Bílé bylo bělejší než od Lovely a ta utěrka! Holky, již půl roku si říkám, že koupím novou, samozřejmě, že jsem na ni musela používat Vanish, Lovela skvrny nevyprala, ale i tak tam některé zůstaly.. no a po ořechách je skoro jako nová.
Já jsem nadšená!
Nikomu to nenutím, každý musí vyzkoušet..
Já např. do Persilu v životě nepůjdu, prý se potom některá miminka osypou a s naší anamnézou bude mít naše holčička k citlivé pokožce sklony ![]()
ořechy mě nenadchly, je pravda že lovela pere velmi špatně. pro emematiky a alergiky je myslim i prací prášek mimi- celkem dobrý. já peru v batoleti a skvrny likviduji zeleným 1l koncentrátem z lidlu- zatím odstranil kromě dvou skvrn vše.
Oživuji diskuzi. Normálně používám sliz, ale včera mi došel a potřebovala jsem rychle něco jiného. Vedle ve zdravé výživě jsem koupila ořechy (balení na zkoušku). Vyprala jsem v tom světlé prádlo, které nebylo moc špinavé, takže účinnost nemůžu tak moc hodnotit, ale na saténové noční košili mi to udělalo příšerné hnědé fleky. Předtím byla úplně čistá. Přidala jsem tam přípravek Puer a na máchání klasicky ocet s pár kapkami esenciálního oleje. Máte někdo zkušenost, případně dostaly jste ty fleky dolů? Zkoušela jsem to hned žlučovým mýdlem a nic…
Děkuji za rady.
Mýdlové ořechy jsem koupila, protože se u mých dětí objevil ekzém. Objednala jsem si z internetového obchodu gel z mýdlových ořechů, protože se mi líbilo, co bylo u tohoto výrobku na e-shopu uvedeno. Že perou dobře, ekologicky. Nikdy ale nic nevypraly. Prádlo bylo jen vypláchnuté vodou z pračky. Nevypraly ani méně špinavé, propocené prádlo. Když tak o tom přemýšlím, ani to dovážení ořechů přes půl světa k nám mi nepřijde dvakrát ekologické…
@Danka Kanka píše:
Mýdlové ořechy jsem koupila, protože se u mých dětí objevil ekzém. Objednala jsem si z internetového obchodu gel z mýdlových ořechů, protože se mi líbilo, co bylo u tohoto výrobku na e-shopu uvedeno. Že perou dobře, ekologicky. Nikdy ale nic nevypraly. Prádlo bylo jen vypláchnuté vodou z pračky. Nevypraly ani méně špinavé, propocené prádlo. Když tak o tom přemýšlím, ani to dovážení ořechů přes půl světa k nám mi nepřijde dvakrát ekologické…
Souhlasim. Katastrofa vcetne ceny.
Já měla přímo ořechy, použila jsem je jenom jednou, bílé miminkovské prádlo mi ZAPRALY!!!