Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jde vytvořit nějak z klasického mýdla mýdlo tekuté? Mám doma toho hromadu..a nikdo to nepoužívá…na ruce by to muselo být tekuté..tak by mě to zajímalo, jestli to jde a jak…díky
to nevim, ale muzes si to dat do pradla do supliku a bude krasne vonet ![]()
Ahoj, tak já jsem to kdysi zkoušela rozmočit, ale nikdy se to nijak extra nepodařilo. Nebylo to ono, byla z toho taková divná polotekutá a hrudkovitá směska. Nebylo to ono. Ale mám takové hodně staré struhadlo z kuchyně a to už používám na strouhání mýdla do prádla. Ty zbytky prostě strouhám do pračky.
Strouhat mýdlo do pačky jen tak samotné asi nejní moc fajň ![]()
Usazuje se na bubnu - bacha na to ![]()
Jak udělat z mýdla tuhého tekuté, nevím, já si vyrábím mýdlový sliz (na praní) a to má konzistenci pudingu, takže aby z toho vzniklo něco tekutého, muselo by to být sakra moc vody a málo mýdla.
U sliza mám 250g mýdla a 10litrů vody a pořád je to moc husté.
A co nekupovat tekuté a tvrdošíjně jim tam dávat to obyč? Šak oni časem podlehnou, když to nepůjde jinak, zvlášť, jestli jsou na mýdlo zvyklí ![]()
Jinak k dotazu nevím… Nevaři se mýdlo nějak? Že by to třeba chtělo v té vodě rozvařit (ale to je jenom myšlenka…) ![]()
Rozvařit ani jinak upravit nejde a nepůjde - jedná se chemicky o naprosto odlišné látky.
Je to jako byste chtěli udělat s rostlinného oleje pravé vepřové sádlo - no, já vím, blbý příklad ![]()
Nemáte tip na tekuté mýdlo s pumpičkou, které má modrý (tyrkysový) nebo fialový obal? Ne mýdlo uvnitř, hlavně tu nádobku
děkuji za tip na značku popř. kde koupit… A klidně i jiné přípravky do koupelny, šampony, sprchové gely…
Znám jen přípravky s barevným obsahem a průhleným obalem, ale potřebovala bych hlavně barevný obal…
@Anonymní píše:
Nemáte tip na tekuté mýdlo s pumpičkou, které má modrý (tyrkysový) nebo fialový obal? Ne mýdlo uvnitř, hlavně tu nádobkuděkuji za tip na značku popř. kde koupit… A klidně i jiné přípravky do koupelny, šampony, sprchové gely…Znám jen přípravky s barevným obsahem a průhleným obalem, ale potřebovala bych hlavně barevný obal…
At to ladí v koupelce s nabytkem neo zdí?
tak nad tymhle premýšlim taky ![]()
@Hana89 píše:
At to ladí v koupelce s nabytkem neo zdí?![]()
tak nad tymhle premýšlim taky
S doplňky
ručníky atd… koupelna bude neutrální, tak ji chci oživit takto ![]()
@Anonymní píše:
S doplňkyručníky atd… koupelna bude neutrální, tak ji chci oživit takto
A jo my mame novou koupelku černou s bílou a ja shanela černe nadobky na kefky, mýdlo, a chtela sem i černe ručníky zatím sem nenašla, a íle nechci
No ak neco take najdu napíšu sem ju?
![]()
@Hana89 píše:
A jo my mame novou koupelku černou s bílou a ja shanela černe nadobky na kefky, mýdlo, a chtela sem i černe ručníky zatím sem nenašla, a íle nechciNo ak neco take najdu napíšu sem ju?
![]()
Dobře, díky
My budeme mít koupelnu šedo bílou, a chtěla bych ji oživit ručníkama a doplňkama. Nejlépe barva tyrkys a na střídačku fialová…
nádobky jsem našla na kasa.cz ale ty obyč s mýdlem by vyšly levněji… a stačilo by to ![]()
@Hana89 píše:
Tak tady neco
Jé díky
to je oriflame? a to poslední jsi našla kde?
No je to oriflame a kozmetiku fialovu ma i Gliskur snad se to takhle píše
pak ješte Ikea ma hezke tyhle:
a to posledne je na muj-nabytek.cz