Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem,
jak pak mám hospodyňky vyčistit celokožené boty od zápachu?
Nejde ani o špínu, jako o ten smrad. Do pračky to dát nemůžu, to je jasný. Spreje do bot nezabírají, jen na chvilku přehluší…
Jsou to pantofle a mokasíny. Jsou úplně celé kožené. Nejsou ještě tak staré a ochozené, abych to vyhodila, je mi to líto a taky ty peníze že ![]()
Díky moc
Ahoj, taky potřebuju vyčitit kožené boty,mám vysoké semišové kozačky a jsou zabarvené od riflí, nevíte někdo , jak se vyčistit nebo kam je dát vyčisti? Moc díky za odpověď… ![]()
No na zápach šatů a bot mám recept, který se teď už praktikovat nedá (kvůli roční době). Když mně byly cítit boty nebo když mně po návratu z hospody smrděla bunda od cigaretového kouře, šup s tím na balkón a nechat nejlíp přes noc vymrznout. Nejlepší je to v období, kdy noční teplota klesá pod mínus deset stupňů…
Juro, no jo, jenže to by vydrželo stejně jen chvilku. Páč jak se v tom teď začne zase chodit…
![]()
Jinak dík ![]()
Ahoj,
prosím o radu, jak vyčistit světlé kožené boty.
Něměla jsem je naimpregnované
a u silnice jsem stoupla do kaluže. Ta byla samozřejmě plná mastnoty.
Zkoušela sem mýdlo, a jen sem to rozmazala.....
Díky moc.
Marta33 píše:
Ahoj,prosím o radu, jak vyčistit světlé kožené boty.
Něměla jsem je naimpregnovanéa u silnice jsem stoupla do kaluže. Ta byla samozřejmě plná mastnoty.
Zkoušela sem mýdlo, a jen sem to rozmazala.....
Díky moc.
Ahoj, já na čistění kožených bot používám jen speciální sprej, ten drahý, který koupím ve specializované prodejně s obuví. Levné spreje na kožené boty z hypermarketů se mi neosvědčily,dělaly na světlých kožených botách skvrny.
Když je obuv moc znečištěná, hned jak přijdu domů, otírám vlhkým hadříkem, bez mýdla.
Kožené boty mám já i děti, syn většinou tmavší, dcera červené v kombinaci s krémovou a já světle hnědé.
Já mám jedny už přes rok, starám se o ně, ošetřuju. Používám je teda i když jdu s dětmi na písek, do přírody,na chatu v nepříznivém podzimním počasí a troufnu si říct, že jsou pořád pěkné.
Ještě doplním, že nemyslím preventivní inpregnaci, ale přímo sprej na vyčištění znečištěné kožené obuvi. Byla jsem se svými botami různě v blátě, ale např. do mastné asfaltovité olejové skvrny jsem nestoupla.
Takže pokud myslíš toto, tak to neporadím. Každopádně bych se ale vypravila do prodejny obuvi pro něco speciálního. Počítej s vyšší cenou, okolo 200Kč.
I tak díky za radu. Za zkoušku nic nedám a víc už je pokazit nemůžu
Teď už si dávám pozor a každé poctivě „nastříkám“.
Chtěla bych se zeptat, jak kožené boty ošetřovat ne čistit. Jaký používáte krém nebo sprej?
Ahoj, nemel byste nekdo radu jak vycistit bile kozene boty. Kuze je bila, ale to siti je spinave a jazyk je take z latky a nevim jak na to. Kartackem a mydlem to nejde… Dekuji
@xjuklickova někde jsem četla zubní pastou - za vyzkoušení nic nedáte
Mám trochu jiný dotaz, ale nechci zakládat novou dizkusi. Mám pěkné kvalitní „balerínky“ z hladké kůže - černé. A chci se zeptat, jak je ošetřovat? Jestli se stále používá taková ta klasická čerň v tubě nebo jsou nějaké novinky? Mám je už lehce okopané a chtěla bych jim dát zase život. Jsou skoro nové, ale nosila jsem je prakticky celé léto a jsou moc pohodlné (jsou z lékarny).
Děkuji za postřehy.
Ahoj, oživuju diskuzi
. Nemáte někdo zkušenosti s přebarvením kožených bot? Doporučíte někdo značku barvy na kůži? Spíš v lahvičce než ve spreji…
Chtěla bych mít sladěný pásek a boty v blankytně modré a v lila, ale nic moc jsem nenašla, tak mě napadlo zkusit přebarvit starší kousky, ale nikdy jsem to nedělala…
@Magical-eyes píše:
Ahoj, oživuju diskuzi. Nemáte někdo zkušenosti s přebarvením kožených bot? Doporučíte někdo značku barvy na kůži? Spíš v lahvičce než ve spreji…
Chtěla bych mít sladěný pásek a boty v blankytně modré a v lila, ale nic moc jsem nenašla, tak mě napadlo zkusit přebarvit starší kousky, ale nikdy jsem to nedělala…
imho nejjednodušší to budeš mít fixou