Kožené boty - jak vyčistit?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24016
23.2.10 23:14

kožené boty-jak vyčistit?

Ahoj všem,
jak pak mám hospodyňky vyčistit celokožené boty od zápachu? :oops: Nejde ani o špínu, jako o ten smrad. Do pračky to dát nemůžu, to je jasný. Spreje do bot nezabírají, jen na chvilku přehluší…
Jsou to pantofle a mokasíny. Jsou úplně celé kožené. Nejsou ještě tak staré a ochozené, abych to vyhodila, je mi to líto a taky ty peníze že :-?

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
17.4.10 21:44

čištění semišových bot

Ahoj, taky potřebuju vyčitit kožené boty,mám vysoké semišové kozačky a jsou zabarvené od riflí, nevíte někdo , jak se vyčistit nebo kam je dát vyčisti? Moc díky za odpověď… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.4.10 21:55

No na zápach šatů a bot mám recept, který se teď už praktikovat nedá (kvůli roční době). Když mně byly cítit boty nebo když mně po návratu z hospody smrděla bunda od cigaretového kouře, šup s tím na balkón a nechat nejlíp přes noc vymrznout. Nejlepší je to v období, kdy noční teplota klesá pod mínus deset stupňů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
18.4.10 22:38

Juro, no jo, jenže to by vydrželo stejně jen chvilku. Páč jak se v tom teď začne zase chodit… :roll: :poblion:
Jinak dík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.10.10 13:10

Kožené boty

Ahoj,

prosím o radu, jak vyčistit světlé kožené boty.
Něměla jsem je naimpregnované :-( a u silnice jsem stoupla do kaluže. Ta byla samozřejmě plná mastnoty.
Zkoušela sem mýdlo, a jen sem to rozmazala.....
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
29.10.10 13:22
Marta33 píše:
Ahoj,prosím o radu, jak vyčistit světlé kožené boty.
Něměla jsem je naimpregnované :-( a u silnice jsem stoupla do kaluže. Ta byla samozřejmě plná mastnoty.
Zkoušela sem mýdlo, a jen sem to rozmazala.....
Díky moc.

Ahoj, já na čistění kožených bot používám jen speciální sprej, ten drahý, který koupím ve specializované prodejně s obuví. Levné spreje na kožené boty z hypermarketů se mi neosvědčily,dělaly na světlých kožených botách skvrny.

Když je obuv moc znečištěná, hned jak přijdu domů, otírám vlhkým hadříkem, bez mýdla.
Kožené boty mám já i děti, syn většinou tmavší, dcera červené v kombinaci s krémovou a já světle hnědé.
Já mám jedny už přes rok, starám se o ně, ošetřuju. Používám je teda i když jdu s dětmi na písek, do přírody,na chatu v nepříznivém podzimním počasí a troufnu si říct, že jsou pořád pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
29.10.10 13:25

Ještě doplním, že nemyslím preventivní inpregnaci, ale přímo sprej na vyčištění znečištěné kožené obuvi. Byla jsem se svými botami různě v blátě, ale např. do mastné asfaltovité olejové skvrny jsem nestoupla.
Takže pokud myslíš toto, tak to neporadím. Každopádně bych se ale vypravila do prodejny obuvi pro něco speciálního. Počítej s vyšší cenou, okolo 200Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.10.10 13:29

I tak díky za radu. Za zkoušku nic nedám a víc už je pokazit nemůžu :-( Teď už si dávám pozor a každé poctivě „nastříkám“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
5.10.14 20:58

Chtěla bych se zeptat, jak kožené boty ošetřovat ne čistit. Jaký používáte krém nebo sprej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
13.4.16 15:16

Bile botky

Ahoj, nemel byste nekdo radu jak vycistit bile kozene boty. Kuze je bila, ale to siti je spinave a jazyk je take z latky a nevim jak na to. Kartackem a mydlem to nejde… Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
13.4.16 15:26

@xjuklickova někde jsem četla zubní pastou - za vyzkoušení nic nedáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
13.4.16 19:09

@smudlinky dekuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
31.8.16 17:57

Jak ošetřit kožené boty?

Mám trochu jiný dotaz, ale nechci zakládat novou dizkusi. Mám pěkné kvalitní „balerínky“ z hladké kůže - černé. A chci se zeptat, jak je ošetřovat? Jestli se stále používá taková ta klasická čerň v tubě nebo jsou nějaké novinky? Mám je už lehce okopané a chtěla bych jim dát zase život. Jsou skoro nové, ale nosila jsem je prakticky celé léto a jsou moc pohodlné (jsou z lékarny).
Děkuji za postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13122
30.7.22 12:12

Ahoj, oživuju diskuzi ;). Nemáte někdo zkušenosti s přebarvením kožených bot? Doporučíte někdo značku barvy na kůži? Spíš v lahvičce než ve spreji…
Chtěla bych mít sladěný pásek a boty v blankytně modré a v lila, ale nic moc jsem nenašla, tak mě napadlo zkusit přebarvit starší kousky, ale nikdy jsem to nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.7.22 12:17
@Magical-eyes píše:
Ahoj, oživuju diskuzi ;). Nemáte někdo zkušenosti s přebarvením kožených bot? Doporučíte někdo značku barvy na kůži? Spíš v lahvičce než ve spreji…
Chtěla bych mít sladěný pásek a boty v blankytně modré a v lila, ale nic moc jsem nenašla, tak mě napadlo zkusit přebarvit starší kousky, ale nikdy jsem to nedělala…

imho nejjednodušší to budeš mít fixou

https://www.sijemezkuze.cz/…krylove-fixy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný