Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Náš pes má průjem a zkrátka lítá to z něj aniž by si stihnul kňournout, že chce ven..
Bohužel se ale trefil přímo na zeď, jak to mám vyčistit, aby tam nebyl flek a nesmrdělo to? Kdyby to byla bílá omítka, tak to nastříkám nějakým savem, ale máme meruňkově vymalováno a bojím se, že savo by to vybělilo..
Děkuji za rady..
Jani- zeď vyčistíš úplně perfektně obyčejným chlebem!
To těsto zežmouláš a tím pak čistíš…doporučuji!
Fakt?
To vyzkouším.. Jen momentálně chleba nemám a ani prachy u sebe, že bych skočila do večerky.. Hold písnu příťovi, ať cestou z práce koupí.. ![]()
máš prasvdu že savojeprevít,také jsme měli meruňově apo savu to zežloutlo
teď už dávám kvůli dětem omyvatelné barvy, souhlasím s tím chlebem ![]()
Jé a to jsem zrovna chtěla napsat, že Savo zeď nevybělí. Já stříkám běžně Savem proti plísni sytě zelenou, žlutou, modrou a oranžovou zeď a nikde se mi to nestalo. Možná je nějaké míň koncentrované? Nebo třeba Savem perex nebo naředit? ![]()
Ale hnědý flek to asi stejně nevyčistí, to jenom kvůli hygieně ![]()
Savo zeď nevybělí stříkám s ním plísně-zelená,žlutá a meruňková barva-tedy to na plísně.Ale hovínko to nevím to asi nepomůže ani savo ani chleba.
No mě napadá jedině jestli teda máte schovaný zbytek barvy kterou máte vymalováno, tak jedině to vodou omýt a zamalovat. Myslím že těžko to něčím umeješ aniž by to neudělalo fleky.
No zbytek barvy nemáme, když jsme se sem přestěhovali, bylo tu už vymalováno - majitel nám jen ukázal vzorník a že pozve malíře, takže to byla barva na zakázku..
No uvidím, zkusím ten chleba.. Trochu jsem to čistila jarem, flek zůstal, ale aspoň to nesmrdí.. ![]()
Taky hlasuju za čištění chlebem. Musím teď na sebe prozradit, že jsem někdy ve škole i zlobil, přestože te´d na to neypadám. hráli jsme o přestávce ve třídě fotbal a „orazítkovali“ kopačákem zeď. No a za trest jsme ji měli vyčistit… Když jsem řekl, že to neumím, bylo mně řečeno, abych si z domu přinesl včerejší chleba - no a tím bílým prostředkem jsme sundali veškeré šmouhy…
Tak jsem zkoušela ten chleba.. No úplně se to nevyčistilo, ale už to je vidět minimálně a hlavně není poznat, od čeho to je ![]()
Nebo jestli to nepůjde odstranit, tak to jen vydezinfikuj a na stěnu přes to namaluj nějaký efektní obrázek ![]()
Na netu je spousta inspirací, třeba tady http://www.obrazkynazed.cz/index.php?…
Ja jsem měla žlutou zeď od rejh po nabytku (kufr, ohradka a tak), chlebem to zaboha nepustilo akorát jsem pěkně nadrobila. Nakonec mě napadlo vzit houbicku na nadobi (suchou, nepouzitou
) a jemně jsem to s ni jakoby,,prebrousila,,:) abych tu zlutou nevybrousila uplne. A ted nikdo nic nepozna ![]()