Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám stejně starý děti a stejnej problém.
Taky si moje děti sami v pokojíku nehrajou. I když se to pomalu zlepšuje, starší si začíná kreslit u pracovního stolu, tak se tam ta mladší taky vochomejtá.
Když chci, aby si holky šly hrát do pokojíku, musím tam být s nima. Takže já si tam čtu nebo luštím křížovky a oni si tam hrajou. ![]()
ahoj přirozeností dětí je být tam kde josu dospělí a tak se nediv,že si hračky nosí s sebou,také máme pokojíček zatím jeden,ale hračky absolutně všude, děti si začnou vážit svého soukromí až s nástupem do školy. Ani nebudu radit jak postupovat,protože si myslím že izolovat takto malé děti je hloupost.sama jsem měla dětský pokoj od svých 3let a stejně jak jsme mohly tak jsme vše nosily do obyvacího pokoje,až kolem puberty se to změnilo ![]()
Ahoj, máme to taky tak, takže ted přemýšlíme, že dole z manželovi pracovny uděláme dětem hernu. Já je budu mít na blízku a nebudou mi dělat čurbes v obýváku. Jinak asi neporadím nic jiného než naučit děti po sobě uklízet, ale nevím jak je máš staré.
Ve svém pokojíčku jsem já sama bývala jen minimálně, vždycky jsem se přesouvala tam, kde byli dospělí…
Až tak kolem puberty jsem to ocenila víc… ![]()
…a to bych dodala, že výhoda zakladatelky je ta, že děti jsou 2 a teoreticky se (aspoň časem) zabaví spolu.
Náš Matyáš je sám a ten pokojíček v patře jsme se zatím ani nenamáhali zprovoznit
Říkám si, že třeba k 2. narozkám, ale i to je asi zbytečně brzy a bude to v lepším případě jen na spaní.
Hračky prostě bydlí v obýváku, mě to nijak nevadí, návštěvám v nich uděláme cestičku, aby mohli projít k sedačce
![]()
Teda, ne že by ta ložnice a šatna v patře domu byla nějaká výhra!
Tam se taky chodí jen spát…za mě - patro v domě je nějak neobyvatelné! ![]()
Tak my to máme taky stejně, v pokojíčku se jen spí, občas si tam hraje, když jí přijdou kamarádi. Naštěstí máme obrovský obývák, takže v půlce si hraje a v druhé půlce jsme my.
Jsme ve stejné situaci a už od narození prvního dítěte jsem soustředila veškeré hračky dole v obýváku, máme tam všude knihovny, takže knížky udělaly místo krabicím s hračkami, mají tam hrací koberec, stoleček s židličkama. Není to klasickej obývák, je to herna. Jsem ráda, že můžeme být spolu, nahoru chodíme jen spát.
Ha ha, tak to je jak u nás a to mají kluci pokojíček společný a v přízemí. Stejně tráví veškerej čas v obýváku nebo v kuchyni a v pokojíku jsou za trest (aby se uklidnili) a spí tam. My to vyřešili tak, že mají v obýváku kout, kde je krabice s legem. Ostatní hračky si nosí z pokojíčku a zase je tam uklízejí. Držíme se pravidla, že jsou najednou roztahaný max. 2 hračky.
Ahoj, my plánujeme společný pokoj na spaní a druhý pokoj jako hernu. Oba pokoje jsou v patře a je to prozatimní řešení, než půjde straší do školy. Pak bychom chtěli pro každou pokojík zvlášt. Ale i v přízemí v obýváku budou mít holky svůj koutek. Přece jen by mi vadilo, kdybych dole vařila a ony byly samy nahoře. KOmu bordel vadí, at k nám neleze, děti jsou děti a jsou to naše děti
A souhlasím s Lasickou, že s čím si nehrajou, to se musí uklidit a to se snažíme praktikovat i zatím v bytě ![]()
Anonymní, zkuste si s manželem vzpomenout, v jakém věku jste sami jako děti začali snít o vlastním pokojíčku?
Já sama tak až od puberty a taky jsem ho měla jen pár let v té pubertě ![]()
Myslím, že je fajn, že pokojíčky máte, v budoucnu se z nich děti jistě budou těšit, teď je ale dost brzo.
Mně se líbí jak to má zařízené eviah
, sama mám zatím v obýváku provizorní dětský koutek, ale upravím to tak, aby tam byl natvrdo a hračky aby tam taky měly své místo.
My máme sice všechny pokoje v jednom podlaží (včetně dětského samozřejmě), ale kluci jsou také celý den se mnou v obýváku a kuchyni. Nosí si sem hračky a hrají si tu (tedy zatím jen Honzík aktivně .-). Připadá mi to vcelku normální a ani mě nenapadlo po něm chtít, aby si hrál v pokojíku. Navíc obývací pokoj je prostě u nás pro všechny obyvatele domu, tak ho společně obýváme.
Máme děti, tak jsou tu hračky a tedy vůbec mi to neva. Naopak teď jsem právě předělávala obývák a vyhodila jednu skříň, aby vznikl prostor pro hračky a stoleček pro kluky. Já si ty společné chvíle užívám, dokud s maminkou být chtějí.. až se to přehoupne do puberty a dospělosti, tak mi to bude líto.
Jinak také učím, aby nebyly vytahané všechny hračky.. a když se vytahuje další, tak něco jdeme uklidit do pojíku.. No, zatím uklízím jen já
. Ale až budou kluci starší, tak snad to pravidlo pochopí.. (dvě hračky max.. to se mi líbí).
ahoj,
my taky máme ložnice v podkroví, i dětský pokoj, který je zatím jako herna. Hračky máme část dole a část nahoře, dole v kuchyni na ně mám systém Trofast z IKEI, malý už dobře rozumí, že se musí uklízet, když chce např. pustit po obědě k odpočinku pohádku, musí být uklizeno. Stejně tak před Večerníčkem. Nahoře má jednak pokojíček vedle naší ložnice, kde spí, holky spí ještě s námi, jednak je tam velký děcák. Ten je tedy jako herna, jsem ráda, že když už je jim to třeba dole dlouhé, tak je změna, že jdeme nahoru a tam si hrajeme zas jinak. Až holky povyrostou, tak budou nejdřív všichni společně v tom velkém děcáku, až bude toužit Maty po soukromí, může mít svůj malý pokojík, kdyby chtěly být sólo i holky, dá se sádrokartonovou příčkou rozdělit velký děcák na dva pěkné pokoje.
Potřebuji poradit, kdo máte zkušenosti. Máme dětské pokoje v patře RD. každé détě má svůj pokoj 4 a 2 roky.(trochu jsem si s tím s manželem splnili naše dětské sny, kdy ani jedne z nás svůj vlastní pokoj něměl). Problém je v tom, že děti chodí do svých pokojů jen spát. Veškeré hračky jsou v obyváku v přízemí, případně roztroušené v dalších pokojích. Moje snaha cokoli uklidit jde jaksi mimo. Za chvíli je to opět roznesené všude. Poradtě , třeba je to jen věkem a až budou starší, tak za pokojíčky budou rádi. Zatím je to marný boj a nevím jak to řešit. Předem všem děkuji za jakoukoli radu.