Jak vyřešit 2+1 - další dítě

197
11.2.09 08:51

Jak vyresit 2+1- dalsi dite

Ahoj,
marne si lamu hlavu, jak vyresit spani v nasem byte 2+1, kde mame vysoke stropy. Mame rocni holcicku a v srpnu cekame druhe mimi. Chceme udelat patro na spani, ale nevim , kde- optimalni (po technicke strance) je udelat ho v loznici- my na patre, dcera pod nami a mimi napred s nami nahore, zkratka spolecna loznice, kde cast bychom pak vyclenili detem jako detsky koutek.

Nebo udelat patro v obyvaku (technicky narocnejsi) a navic se nam stejne nevejdou satni skrine z loznice do obyvaku, takze bychom obleceni museli mit v tom druhem pokoji, ktery by zustal detem. Tak nevim, jestli by to bylo prakticke.

Mam sice hruzu,ze pri spani ve spolecne loznici se budou deti budit, ale zase kdyz my budem spat na patre v obyvaku a detsky pokoj bude vlastne napul satna, tak to nesplni zadny ucel.

Mate prosim nekdo nejkaou radu co vlastni zkusenost? Zacinam se citit jako krkavci matka, ze detem nedopreju vlastni pokoj…A taky mam obavu, abychom za cas nemuseli prece jen delat dalsi patro v obyvaku, protoze zjistime, ze to neni optimalni.

Byt je najemni, ale jeste tady apson par let budeme muset byt.
Moc dekuju predem za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
11.2.09 09:06

no tak to já jsem krkavčí matka tuplem, bo my jsme v 1plus1 a všichni spíme v jedné ložnici.

Jo a co se týče buzení - jsou zvyklé od narození, takže se nebudí. A mladší je prakticky pořád nemocná a po nocích tam pouštím vysavač. Nebudil ani její pláč. Jen na dobu Estivilla jsem se nastěhovala do kuchyně, na pár týdnů, ale jinak klid.

Se zbytkem neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.2.09 09:12

OT :Gabinko v 1+1???? a jak je to prosímtě technicky proveditelné???? Předpokládám, že tatínka máte taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
11.2.09 09:13

My bydlíme taky v 2+1 .Jeden pokoj slouží jako ložnice a herna a druhý jako obyvák. Děti se mi ze začátku (po narození malé) budily - teda hlavně malá toho staršího, ale většinou jsem to řešila tak, že jsem s malou odešla do vedlejšího pokoje a když usnula zase jsme se přesunuly do ložnice. Myslím, že pokud chcete mít jednu místnost jako obyvák tak je nejlepší udělat ložnici společnou. Ze začátku je to s dvouma dětma náročný, ale ty naše si po pár měsících zvykly a už se v noci ignorují, když se jeden vzbudí a třeba i řve. A pokud můžete udělat spaní na patra tím líp. Ono i to patro dává trochu soukromí. A krkavčí matka nejsi… pokud budete dál bydlet ve 2+1 časem vás okolnosti donutí ložnice nakonec rozdělit a udělat z jednoho pokoje obýváko-ložnic.Ale to až za dlouho (bratranec to se svýma dětma takhle musel udělat až jim bylo 8 a 5 - do té doby vlastní pokoj nevyžadovali). Ty máš ještě malý děti, tak rozhodně stojí za to udělat pěknou spol. ložnic tak kde je to příhodnější a o nějakým jiným řešení začít přemýšlet až děti povyrostou. Navíc časem může jedno mít to patro jako svoje království a druhé může bydlet dole. Známí to tak mají v úplně pidi pokoji a je to paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.2.09 09:14
archienka píše:
Gabinko v 1+1???? a jak je to prosímtě technicky proveditelné???? Předpokládám, že tatínka máte taky

no samozřejmě, že tatínka máme:) No, v ložnici máme postel, Bára tam má postel a Anetka postýlku. V kuchyni jsme vyklidili PC stůl (zrušili zcela, místo PC ntb), hrají si holky převážně tady, ale vyblbnou se i po postelích… (mmch ale aby to nevypadalo, bydlíme v RD u tchánovců, ale další pokoj nedaj - ať si ho nechaj:) ). Má to ale svoje výhody, fakt nemusim řešit sestěhování, vzájemné rušení, všichni se prostě musej přizpůsobit. No a až A vyroste postýlce, pořídíme palandu, B postel zrušíme a bude tam víc místa. Dokud nebudou peníze na odstěhování se (aspoň toho se snad dožijem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.2.09 09:22

GABČO - Bydlet s tchánovcema co nedaj :lol: jsi silná jak silnice, a stěhovat byste se chtěli jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.2.09 09:23
archienka píše:
GABČO - Bydlet s tchánovcema co nedaj :lol: jsi silná jak silnice, a stěhovat byste se chtěli jo?

tak to víš, že tu zůstat nechci. Doživotně v 1pl1…no ale peníze nejsou, no…ale tak zatím se to dá, no…:D Horší bude, jestli si sem švagr nakýbluje svojí frajerku a založej si rodinu. To už asi nedam, to už bych snad radši pod most

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.2.09 09:30

No tak to už by byl masakr, to už by tam bylo jak v cikánskym ležení (myslím počtem ne kvalitou). No vidíš a já furt dumám, jestli nám bude stačit 1+1 pro dvě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.2.09 09:30

Fialko a nebylo by to trochu nebezpečné, s mimi na patře? Nevím, jak moc velké by bylo, my měli doma patra velká hodně, tak by se tam dalo i přebalovat, ale bál bych se, že když budu slézat, že mi ujede noho a poletím i s dítětem. Na ruhou stranu chápu, že desekrát za noc běhat dolů z patra za dítětem taky asi není o ono. Nemluvě o tom, že dcerka se bude chtít na patro nasádlit za váma, když tam budete všichni.

U nás to bylo tak, že jsme měli taky 2+1, první patro bylo v ložnici. dole byla moje postýlka, šatní skříně a prádelníky a válenda s přehozem, na patře spali rodiče. Máma nějakou dobu spala na té válendě, aby mě měla po ruce, pak už mě nechávala dole. Pak táta postavil patro i v obýváku, tam spali rodiče a já dostala patro v „ložnici“, to mi byli tak tři, patro bylo prostorný, do výlezu se dali dvířka, který jsem neuměla otevřít.

Nevím, jak moc velkou poměrnou část pokoje by zabrali šatní skříně, ale udělala bych to tak, že si patro postavíte v obýváku pro sebe s manželem, a až děti povyrostou, tak jim postavíte patro na spaní v dětském pokoji, aby tam měli místo na psací stůl a celkově víc prostoru.

Pokud máte vysoké stropy, tak bych neváhala „patrovat“ co to dá, jedině tím získáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
11.2.09 09:57

Ahoj Fialko,

my jsme tak bydleli s nasima, kdyz jsem byla mala, ve 2+1 dva rodice a 3 deti, asi do mych 11 let :wink: Bylo to ale typicke 2+1, takze 3 mistnosti, kuchyn zvlast, ne dnesni 2+kk.
Meli jsme to tak, ze nasi spali v obyvaku, meli tam normalne dve postele, pamatuju si, ze az kdyz jsme se prestehovali, tak jsme meli v obyvaku sedacku, to jsem mela radost :lol: U balkonu byl takovy mensi stul a takovou tu klasickou obyvaci stenu, ve ktere meli i veci.
Moje segry spaly v detskem pokoji, kazda mela na jedne strane valendu, pak tam byl jeden psaci stul a jeste skrinemi bylo oddelene misto, kde byl velky jidelni stul 8O
No a ja mela pokojicek v kuchyni, fakt to bylo super 8) Byla kuchynska linka a tam jak v tech starych panelakovych bytech byva spiz a jidelni stul, tam jsem mela postel, psaci stul a skrinku na obleceni. Ta spiz tam zustala, takze si tam mama chodila pro veci na vareni obcas :lol:
Nechapu, jak jsme se tam mohli vejit, klasickej pidi panelak, umakartovy jadro, ale prislo mi to uuplne v pohode 8) No a kdyz jsme se pak prestehovali do 4+1, tak jsem mela pocit, ze jsem na zamku, tolik prostoru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
11.2.09 10:58

ahoj,
pokud máte vysoké stropy, tak bych taky patrovala, co to dá … známí mají třeba patro v obýváku vyřešené tak, že pod ním mají skříně a jakoby šatnu/komoru, což je praktické … a dá se to využít v budoucnu, až budete chtít dětem nechat druhou místnost … navíc se to dá udělat i tak (záleží teda na dispozici bytu), že příchozí si ani nemusejí všimnout, že tam máte postele :wink: a funkce obýváku jako taková by ani nemusela přijít k úhoně 8)

kdybys měla plánek … myslím, že by se Ti sešlo pár nápadů od ostatních holek, ze kterých by Tě třeba i něco nadchlo nebo přivedlo k nápadu jinému :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
11.2.09 12:25

ähojte, já mám 2+kk, ale jsem s holkou sama, takže ona má pokojíček a já rozkládací sedačku v obýváku, s tím, že veškeré své oblečení mám ve vestavěné skříni v předsíni. Já být na vašem místě, tak to taky řeším tou rozkládací sedačkou v obýváku, vím, že to není moc populární, ale připadá mi to jako nejlepší řešení. Vrazila jsem do tý sedačky víc peněz, aby byla kvalitní a na každodenní spaní a zatím mě to /cca 2 roky/ až tak neobtěžuje to denodenní rozkládání. Škoda těch skříní v ložnici u vás - do předsíně by asi nešly nijak přesunout, viď. Proti patrům nic nemám, ale myslím si, že nakonec v tom obýváku stejně skončíte, až děti lehce povyrostou, tak ten pokojík zkrátka potřebovat budou, tak mi to připadá prostě zbytečné vyrábět se s tím. Anebo to patro vyrobit rovnou v obýváku, ale to nechcete. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.2.09 12:56

ještě mi to připomnělo. Vyrůstala jsem v 1pl1 - 4členná rodina. Nejdřív máma s nevlastním měli velkou místnost, která byla rozdělená jakoby pomyslně - vstupníma dveřma. Z jedné strany byla sedačka a tak a z druhé měli postel. Byly to ty velký byty, ale patro nedělali. No a kuchyň rozdělili, u okna to oddělili a měli jsme s bráchou spolu pidipokojíček. Spali jsme na palandě a to byl starej byt, byly tam wawky nebo jak se to píše, já spala nahoře a vůbec, ale vůbec to nepřidalo mým průduškám, který už tak trpěly.

Později, když se rozešli, máma uvolnila pokoj pro nás dva a ona si udělala v místě, kde jsme měli pokojíček, jen takovej koutek oddělenej skříňkama a spala na té sedačce (ovšem kvalitní, na které se dá pořád sedět a spát, ta nebyla žádná)

Nyní má velkej pokoj zas mamka, je to řešené cca stejně jako kdysi. A v kuchyni si brácha oddělil zas ten kout sádrokartonem a spí na vyvýšený posteli a pod tím má stůl s PC apod…

Jen mě tak napadlo prostě ta zdravotní stránka aspoň pro mě…takže bych řešila taky podle toho, jak to tam je celkově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
11.2.09 13:10

No Gabinka mi pripomnela, ze ja mela ve starym byte patro, kde spaly navstevy, ja tam spala obcas. Stary cinzak ve Strasnicich, v byte taky wavky na plyn :wink: No a na tom patre bylo straslivy vedro, nedalo se tam poradne spat… :roll:
Ale ty stropy nebyly zase tolik vysoke, jako v tech klasickych cinzacich na Vinohradech treba, takze treba je tam vzduch lepsi, taky zalezi na vytapeni, ze jo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
11.2.09 15:55

Ahoj holky,
opravdu moc a moc vam dekuju za tipy a zkusenosti, necekala jsem tolik reakci! (mimchodem nevim, proc je to tema tam dane dvakrat, ja to poslala jen jednou).

Vetsina se shodla,ze je lepsi mit obyvako-loznici, tedy patro v obyvaku. Ja se jen bojim, toho, ze v casti, kde by se patro uchytavalo, jsou plynove trubky a navrtat plyn, to nechci ani domyslet..... Spat s mimcem na patru nevidim jako problem, kamaradka to tak ma a vyhovuje jim to.

Bohuzel nemuzem presunout skrine do chodby, jak jste mi nektere radily, protoze chodba ma 1×1,5 m a v podstate se rovnou vchazi do kuchne, coz je blby.

Tak jste me nalomily, zkusim jeste poresit s remeslniky, zda by prece jen neslo udelat patro v obyvaku.

Mimochodem, ze jeste otravuju :) , neznate nekdo sikovneho truhlare v Praze, ktery by umel udelat patro? Ja mam manzela cizince, takze ten mi ve shaneni remeslniku nepomuze, ach jo, uz to vidim, jak beham s pupkem a s rocnim ditete po rozkopanem byte za remeslnikama… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný