Jak vyresit bydlení a dopravu?

Anonymní
21.3.22 08:33

Jak vyresit bydlení a dopravu?

Ahoj maminky,

můj dotaz je prostý viz nadpis. A manželem jsme se přestěhovali minulý týden na vesnici do dvougeneračního domu je tchýni, máme tu velký samostatný byt, přestěhovali jsme se z města, kde nájem s energiemi stoupl do výše 23tis měsíčně, a to už jsme opravdu dávat nechtěli.
Nicméně město máme cca 35km včetně školky. Doba jízda přes 30min plus mínus. Ve městě má manžel práci (živnost) a skoro 4 letý syn školku. Já práci nemám, a zde spadá můj dotaz.

Máme jen jedno auto, s manželem teď jezdím do práce, když musí končit později než syn končí ve školce. Dělám pochůzky atd.
Jak budou malého 4, chci nastoupit do prace, ale absolutně nevim jak to udělat. Jesi jít do města? Nebo do okolí tady té vesnice, kde asi moc uplatnění pro mě není a neměla bych jak dojíždět, když sem vázaná na manžela a syna školku. Tady do školky syn zatím chodit nebude, trvaly pobyt máme zatím v Brně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11809
21.3.22 08:41

Tak nejjednodušší bude pořídit druhé auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
21.3.22 08:41

Nějak nechápu. Takže chcete vozit každý den dítě do školky 35km? Jak dlouho cesta trvá?
Ty jedeš kvůli vyzvednutí syna ze školky s nimi ráno a čekáš někde ve městě, než ho vyzvedneš a pak zase čekáte na manžela, abyste jeli zpátky? To město je Brno? Takže často zácpy atd…
To mi přijde úplně přitažený za vlasy. A bydlet s tchýní, no třeba jste výjimky, co to zvládnou a budete se snášet dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
21.3.22 08:43

Hele a nebylo by pro vás jednodušší dát syna do školky na vesnici, kde by ho popřípadě mohla sem tam vyzvednout tchyně? Změna pobytu přece není takový problém. A navíc, pokud tam plánujete do budoucna žít, tak bude syn mezi místními pořád jen,, náplava" a bude mít problém najít si tam kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.3.22 08:43
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,

můj dotaz je prostý viz nadpis. A manželem jsme se přestěhovali minulý týden na vesnici do dvougeneračního domu je tchýni, máme tu velký samostatný byt, přestěhovali jsme se z města, kde nájem s energiemi stoupl do výše 23tis měsíčně, a to už jsme opravdu dávat nechtěli.
Nicméně město máme cca 35km včetně školky. Doba jízda přes 30min plus mínus. Ve městě má manžel práci (živnost) a skoro 4 letý syn školku. Já práci nemám, a zde spadá můj dotaz.

Máme jen jedno auto, s manželem teď jezdím do práce, když musí končit později než syn končí ve školce. Dělám pochůzky atd.
Jak budou malého 4, chci nastoupit do prace, ale absolutně nevim jak to udělat. Jesi jít do města? Nebo do okolí tady té vesnice, kde asi moc uplatnění pro mě není a neměla bych jak dojíždět, když sem vázaná na manžela a syna školku. Tady do školky syn zatím chodit nebude, trvaly pobyt máme zatím v Brně.

Přehlásila bych TP, dala žádost do místní školky a koukla po nabídce práce v okolí. Pokud nebude, nejspíš by bylo potřeba koupit druhé auto (pokud řídíš). Ale rozhodně bych nevozila dítě denně 35 km do a ze školky, to je šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12964
21.3.22 08:45

Dite dej od zari do mistni skolky, ne? A ty si bud najdes praci v miste nebo nekde, kam te doveze verejna doprava, nebo poridite druhy auto. Nic jinyho nevymyslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21280

Nejaky bus ti do Brna urcite jede. Brno je nejspadovejsi mesto jihomoravskeho kraje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Zjisti si, jak jezdí autobusy. Většinou všude jezdí tak, že ráno jezdí lidé do práce/děti do školy a odpoledne zpět. Co jsi dělala před mateřskou? Těžko radit, když nevíme jaké je tvé povolání. A pochůzky máš jaké? Nákupy? Myslela jsem že nejde aby matka byla na rodičovské a dítě ve školce.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.3.22 08:46
@Aduš8 píše:
Hele a nebylo by pro vás jednodušší dát syna do školky na vesnici, kde by ho popřípadě mohla sem tam vyzvednout tchyně? Změna pobytu přece není takový problém. A navíc, pokud tam plánujete do budoucna žít, tak bude syn mezi místními pořád jen,, náplava" a bude mít problém najít si tam kamarády.

Ano, dobrá připomínka :palec:

Pokud plánujete bydlet tam natrvalo, nejspíš tam syn bude chodit i do školy a bylo by super, kdyby se mezi vrstevníky začlenil už nejpozději v předškolním roce. I sousedé by mohli koukat trochu skrz prsty, že vozíte dítě denně do Brna do školky, jakoby ta místní nebyla dost dobrá ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.3.22 08:46

Buď koupit druhé auto a najít si práci někde poblíž školky, nebo prehlasit dítě do místní školky (na vesnicích a menších městech bývají místa, není takovy zájem jako ve městě) a hledat práci v okolí. Ale pokud budeš dojíždět denně i ty 35 km, živit druhé auto atd, tak je možná i levnější platit ten pronájem, protože co usetris na bydlení nacpes do auta :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33522
21.3.22 08:49
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,

Takže tedˇjedeš ráno s chlapem a synem, syna dáš do školky a pak čekáš? Tak máš několik možností, pořídit druhé auto, dát syna do jiné školky, najít si práci už teď? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634

Promin jsem se zasmála, nikdy jsi neslyšela o autobusu? Určitě tam za ten den nějaký jede takže nemusíš být celý den ve městě :roll:, kluka dej do vesnické školky ono se mu nic nestane, není horší než městské školky, seznámí se a bude mít kamarády. A do budoucna si pořid auto. Jinak to chce trošku samostatnosti ono na vsi jí budeš potřebovat tam není vše pod nosem jako ve městě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24788

To jste teda logisticky vůbec nedomysleli :zed: úplný nesmysl se takhle honit..
navíc pro syna by bylo nesrovnatelně lepší (i pro tebe) vytvořit si vrstevnické vazby nyní na té vesnici, obratem bych řešila školku (možná mají místo i bez návaznosti na TP, když uvedete faktický pobyt, záleží, jak jsou plní)
pokud to problém bude, tak fakt přehlásit TP a dát tam žádost do školky..
druhé auto je samozřejmě také dost na pořadu dne, ale při dnešních cenách PHM živit na rodičáku další auto zas taková legrace není..
Pokud tam chcete zůstat, rozhodila bych tam určitě sítě i ohledně své práce, i kdybych měla jít někam prodávat nebo roznášet poštu, 70 km denně je prostě moc..

A k bydlení s tchánovci se radši nevyjadřuju. Napiš za rok, zda to byl dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
21.3.22 08:50

Syna bych dala do školky v místě bydliště. Pokud mají místo tak se není problém domluvit i když trvale bydliště nemáte. Případně není problém si TP změnit a jít teď na jaře k zápisu a mít tam syna aspoň od září. Práci bych se snažila taky hledat v místě, případně co nejblíž v okrajové části Brna a druhý auto.
A hodně štěstí s tchyni v domě, to bych raději platila ten nájem.

Příspěvek upraven 21.03.22 v 08:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
21.3.22 08:51
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,

Už dlouho jsem neviděla takovou ukázku naprosto nepromyšlených a neřízených akcí.

Odstěhovat se 35 km daleko z města s tím, že jsme na tom městě kompletně závislí zaměstnáním, školkou (a do budoucna zřejmě i školou) a že nemám nejmenší tušení, jak do budoucna cokoli z toho vyřešit, to je opravdu hodně mimo moje chápání. Hlavně, že jste ušetřili za nájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat