Jak vyřešit dětský pokoj

Anonymní
21.5.24 16:11

Jak vyřešit dětský pokoj

Ahoj, řešíme, jak vyřešit dětský pokoj. Máme dvě dcery, dva a tri roky a už teď je jasné, že se do stávajícího pokojíku nevejdou, alespoň ne s tím nábytkem, co tam mají. Máme několik možností, co s tím.
1- vyházet stávající nábytek a pokoj znovu efektivněji vybavit, bude nutné udělat patro na spaní.
2- máme poměrně velký balkon, ale je to nudle, má 2×8m, možná by se dal udělat pokoj z něj, ale nevím, jestli by se to technicky dalo zvládnout, sám balkon je na přístavbě (dole vstupní chodba), dělala by se určitě i střecha a museli bychom koupit susičku.
3- nejnáročnější varianta, zbourat balkon s celou přístavbou a postavit novou přístavbu lépe tak, abychom získali pokoj a zároveň dole v zahradě dostatek místa na auto (teď je to takové, že tam sice zajedeme, ale kolem auta se nedá projít dozadu do zahrady, musí se jít domem). Vznikl by vlastně tunel, tohle by nám ale musel určitě pomoci dovymyslet architekt.
Mně by se asi nejvíce líbila varianta 3, ale obavám se, že by ta sranda stála dost peněz.
Ta první je nejjednodušší, ale zas si říkám, že by nebylo špatné, kdyby měla každá vlastní pokoj.
Manžel zas říká, že se to prodá a pořídíme si něco většího, ale podle mě nic lepšího ve zdejší lokaci neseženeme a beztak to myslí spíš ze srandy.
Jo a ještě by se dala udělat půdní vestavba.
Vůbec netuším, jak zjistit, kolik by co stálo.
Přemýšlím, odkud se odrazit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22456
21.5.24 16:19

Ahoj a jak velky je ted ten detsky pokojicek? Popripade, jak velke jsou vsechny mistnosti-loznice, obyvak, pracovna-pokud mate? Delat patro na spani pro takto male deti mi prijde mimo=nebezpecne. Neumim si predstavit delat pokoj z balkonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
21.5.24 16:44

Asi bych to z balkonu nedělala. Nechala bych si zjistit, kolik by vycházela půda, ale zase ti někde v bytě ubere místo schody. Nemáte třeba větší ložnici nebo sousední místnost? Kdyby se třeba zvětšil detsky pokoj, tak by se do budoucna dal třeba přepažit. Varianta s patrovou postelí je až pro větší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.5.24 16:53

Co to je za dům, kolik má místnosti? Všechny návrhy jsou dost zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
21.5.24 17:10

A vyměnit to za jinou místnost nejde? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
21.5.24 17:11

Ještě chybí varianta prohodit prozatím detsky pokoj s nějakým větším, třeba ložnici, a realizovat půdní vestavbu se samostatným vstupem (schodištěm) ze zahrady. Měly by tak holky hezky samostatný startovaci byteček a zároveň místo, kam by se třeba mohly občas rady vracet i s rodinou na návštěvy (když by tam bylo to soukromí).

Jinak já obecně nejsem pro přílišné bourání a řezání do již zabydleneho baráku, takže pro mě by varianta bourat balkon, přístavbu a kdesi cosi vůbec neprichazela v úvahu. Ani řezat ve stropě diru na vnitřní schodiště, no to už vůbec ne, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 17:12
@Oriseka píše: Více

Zhruba 4× 3,5m, ale není to obdélník, má výkus 1×1m. Ten je nutný, aby to nebyl průchoďák.
No jo, všechno to má svá úskalí :?. Pracovnu máme, ale manžel dělá z domu a potřebuje ji. Ostatní místnosti jsou relativně velké, ale mají po jednom okně a není kam vyřezat druhé a rozdelit to.
Blbé je, že se tam prakticky nevejdou psací stoly. Nebo vejdou, ale budou se muset odstranit některé hračky a s jinými si nebude kde hrát.

• Citovat
  • Upravit
14592
21.5.24 17:17
@Anonymní píše: Více

U nas mají kluci většinu hraček v obýváku, včetně věci na vytvarku, taky mají maly pokojik. V pokoji mají jen stavebnice a plysaky. V obýváku máme úplně všichni něco, tak proč ne děti. My s manželem tam máme knížky, starší kluk taky knihy a a dále společenské hry, puzzle… akorát dostává zabrat konferenční stolek, ten se asi bude muset časem vyměnit, moc to intenzivní hraní nedává :oops: :lol: ve svých “loznicich” mají děti jako my jen oblečení, postele a par nějakých věci navíc, plus tedy ty psací stoly. Manžel má pracovnu jinde, maličkou, ale stačí.

Taky jsem si neumela dříve představit jiné uspořádání, než ze děti mají své věci ve svých pokojích, jenže “barak to tak chtěl”, máme obrovské spolecne prostory a pokojiky mrnave, tak člověk musí začít přemýšlet trochu jinak o tom bydleni. Čili někdy je lepší než bourat barak, rozbourat zažité návyky a vytvořit nové tomu baráku na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4305
21.5.24 17:35

A nejde prohodit s jinou místnosti, jak velikou máte ložnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 17:41
@Cuddy píše: Více

Dům je z 10. let 20. století, městská zástavba, prakticky dvojdům s předzahrádkou, dlouhým vjezdem a zahradou a garáží za domem.

• Citovat
  • Upravit
14592
21.5.24 17:50

Tak v tom bych se fakt vyhnula provádět nějaké těžké bouraci práce, tady pokud nemáte v planu se na par let vystěhovat a provést celkovou rekonstrukci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 17:51
@Semtex píše: Více

Jj, já s tím celkem souhlasím a vlastně bych byla i pro, ale tady je značně proti manžel, aby z obýváku byla herna. Že se budou ničit parkety :roll: :lol:. Což má teda ale pravdu, ony ty dřevěné hračky podlahu opravdu velmi rychle likvidují, stačí, aby jim to spadlo na zem. Vařečkama ji rozmlátily v kuchyni a to to jen vyndávály ze šuplíku a pouštěly na zem. Takže co je dřevěné, muselo nahoru, ale lego třeba mají dole, i nějaké panenky, knížky.
Já si myslím, že to asi skončí tak, že až půjdou do školy, tak se postaví ta jedna patrová postel a využije se na skříně ten prostor pod ní.
Jen jal jsem dneska koukala na těm balkon, tak jsem si říkala, že proč to vlastně nevyzdít. :think: Nad tou variantou kompletní přestavby uvažujeme už déle, ale zatím jsme vždy došli jen k tomu, že sami si s tím neporadíme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.24 17:53
@Semtex píše: Více

No ta přístavba je z 80. let, kdy se k domu nalepila vstupní chodba, zúžil se tím významně průjezd ke garáži a nahoře vznikl obr balkon na sušení prádla. K jiným účelům ho nepoužíváme.

• Citovat
  • Upravit
8302
21.5.24 17:54

Pokojíček by měly dohromady a hotovo. Jsou to obě holky a mají od sebe roční věkový rozdíl, k čemu tedy dva pokoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4305
21.5.24 18:05

Ideální sem dát plánek, jak to máte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie