Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Nevíte někdo, jak se dá vyrobit suplementor? V porodnici mi říkali, že z kojenecké láhve a připojit hadičku, ale když se dívám na obrázek, lahvička je otočená směrem dolů a zavěšená na krku. Nebo mám suplementor koupit a pomohl někomu? Malý má 8 týdnů a vzteká se u kojení, saje jen prvních 5 min. Už nevím co s ním. Dokrmujeme hadičkou a občas lahví Medela Calm a připadá mi, že si zvykl, že to teče více, tak se vzteká. Co s tím? Jsem už zoufalá a k tomu v noci opět vůbec nespal a po krmení se vzteká ještě více, trvá dvě hod než usne, což zase má za chvíli hlad a tak furt dokola a já už fakt nemůžu, sotva žiju ![]()
ahoj
http://www.zdravotnicke-potreby.net/detail.php?…
jee to vyborna vec. ja tedy zkusenost nemam,ale co vim,tak se miminko krasne rozkoji bez vztekani ![]()
Suplementor jsem neměla, dokrmovala jsem stříkačkou a ze začátku, když ji moc nechtěla, šoupla jsem ji k bradavce do koutku pusy a taky to šlo. Teď používám Medela Calm savičku, bere obojí, i když na prso někdy moc chuť nemá.
Evelline píše:
ahoj
http://www.zdravotnicke-potreby.net/detail.php?…
jee to vyborna vec. ja tedy zkusenost nemam,ale co vim,tak se miminko krasne rozkoji bez vztekani
jo to přesně myslím jestli mám pořídit
hofka píše:
Suplementor jsem neměla, dokrmovala jsem stříkačkou a ze začátku, když ji moc nechtěla, šoupla jsem ji k bradavce do koutku pusy a taky to šlo. Teď používám Medela Calm savičku, bere obojí, i když na prso někdy moc chuť nemá.
Calmu mám taky ale on si na to tak zvykl že to lépe teče že ted se hrozně vzteká u prsu a nemůže to být přechodné jako růstový spurt?
Já o něm přemýšlela taky, jelikož jsme se s kojením trápili (málo mlíka). Nakonec mi kamarádka poradila, že používala zdravotnickou hadičku (dá se koupit v lékárně - já měla typ - cévka pupeční pro novorozence), ustřihla jsem jeden konec (je na něm zátka), jeden konec jese dala do lahvičky s mlékem a druhý k bradavce (jde to přilepit, aby to lépe drželo, ale dá se to zvládnout bez lepení), pak přiložíš malého k prsu a s bradavkou mu do pusinky dáš i hadičku. Lahvičku zvedneš nad jeho úrověň, aby to mu to do pusinky hezky teklo((princip samospádu), postupně dáváš níž, aby musel sát…tím vlastně saje zároveň z prsa, mlíčko mu teče a třeba se přestane vztekat.
Přeji hodně zdaru, a pokud se nepodaří, jsou horší věci než nekojení. Ale prošla jsem si tím taky a vím, jaké to je i na psychiku…Každopáně nám se podařilo částěčně kojit až do 8 měsíců a možná, kdybych na fígl s hadičkou přišla dřív, dopadlo by i rozkojení se…
Kadyby jsi potřebovala ještě poradit, klidně písni zprávu a když budu vědět, poradim ![]()
Peti, přemýšlím o tom suplementoru, ale je hrozně drahý. Celkem se mi líbí nápad udělat si ho doma, ale nepochopila jsem, jak jsi připevnila hadičku do lahvičky.
Lahvičky mají přece moc veliký průměr. Nebo musí být nějaká speciální?
Já to také zkoušela vyrobit, ale moc mi to nešlo. Tak jsem si zakoupila suplementor přes net myslím bazos.cz byl uplně nový a stál asi jen 300-400 Kč. A pak jsem ho ještě prodala. No ale bohužel mi nepomohl, zkusila jsem to snad 5× a marně, kojení byl velký boj, nakonec jsem to vzdala a pul roku jen odstříkávala a dávala z láhve ![]()
Do dudliku udelas trosku vetsi dirku a pak tam musis tu hadicku protahnout, nesmis udelat moc velkou, jinak mleko potece vsude okolo jen ne tou hadickou. Ja si ho sestavila doma, ale nikdy se mi nepovedlo hadicku malemu propasovat do pusinky ![]()
Hm, tak já to zkusím, nechce se mi vyhodit další peníze za nový, protože jak tady čtu, většině stejně nepomohl…
@lenanej - já to normálně jen strčila do otevřené lahvičky, kterou jsem pak jednou rukou držela v ruce a dávala ji výš/níž dle potřeby. Takže jsem si nepřeklápěla, ale jako když máš ve skleničce brčko - když to dáš obráceně, tak to přece teče a nemusí moc sát, to je pak složitější tu hadičku narafičit, aby tam vznikl oblouk… zbytek mlíka jsem malému nechala vypít normálně dudlíkem. Ale proděravět dudlík je dobré řešení ![]()
Dobrý den PeťaBeďa, našla jsem Vaše komentáře u příspěvku na výrobu suplementoru. Mám tříměsíční miminko a také málo mléka. Zatím se mi část daří kojit, ale víc asi dokrmuji UM. Chci se Vás zeptat, psala jste, že jste kojila do 8 měsíce, jak jste poznala, že mléka ubývá? Dávala jste jí hadičku po vlastním kojení nebo současně s kojením? Koupila jsem si i ten suplemenor, ale malá to nepije tak rychle a mléko rychle vychladne. Takže dokrmuji calmou, ale říkala jsem si, že kdybych poznala, že mléka ubývá, určitě bych používala raději ten suplementor. Mockrát děkuji za Váš čas a odpověď.
@Thera.D - asi už je pozdě, ale neslodovala jsem už tuhle diskuzi ![]()
dávala jsem to současně s kojením. Tím ubývajícím mlékem myslíte své? To jsem poznala dle množství vypitého UMka - asi 6 měsíců jsem dávala stejnou dávku a nechtěl víc, stačilo mu to, pak si 30ml přidal a pak už jsem měla pocit, že je to zbytečný, tak jsem ho odstavila ![]()
Pozdě není, děkuji za Vaši odpověď. Já jsem zkoušela suplementor od Medely a moc mi to s ním nešlo. Zkoušela jsem sehnat Vámi doporučovanou zdravotnickou hadičku, ale nesehnala jsem. Takže jsem nakonec skončila u odsávačky, když už se mi malá z prsů ani nechtěla napít. V tuhle dobu máme přes pět měsíců, a přestože jsem teď celkem výrazně zvyšovala UM, tak stále kojím. I když spíše říkám, že krmím UM a dokrmuji mateřským mlékem.
Díky za Váš čas!