Jak vyžít ze 6000,- Kč?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vyžít ze 6000,-Kč?
Milé maminky, mé přijmy činí 6300,– kč, ani o korunu víc. 3800,– rodičák, 500- přídavky na dítě a 2000,– alimenty. Z toho platím půlku inkasa (bydlím v bytě 1+1 u mamky i s ni), telefon, internet..a zbytek padne na jidlo a denni potreby (pleny, atd.). Mam vysoke vzdelani, ale praci nesezenu, jsem na malem meste a hlidani nemam. Malemu jsou dva a pul roku, nehrozi ani skolka. Obcas nejaky privýdělek se našel loni, ale díky tomu mi seberou i ten přídavek na dítě. Chlapa nemam. Vím, že jsem udělala chybu, že jsem špatně vybrala partnera (otce ditete), že je to i moje vina, ale co mám dělat? Přežíváme, ale nežijeme. Realita je taková. Jak to mám změnit? Spíš bych chtěla vědět, že nejsem jediná ženská, co takhle dopadla..a takhle žije
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsi kamarádka má pouze o 500,– víc a živí z toho děti 2
co tak zajít na socku a poptat se na příspěvek na bydlení??? nebo nějaké další příspěvky ![]()
- Citovat
- Upravit
Zkoušela jsem..nemam narok na nic, do společně posuzovaných osob zahrnují i bratra, co tu ma trvalak. Navic nemuzeme na prispevek na zivobyti dolozit vyuctovani ani vody.neb spravce, nam ho proste nedal. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj bude určitě líp kamarádka má stejně a to živí 2 děti a psa po babičce. Ty máš aspon vysokou, to už něco aspon trochu znamená, určitě něco najdeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uf, nemáš to jednoduché. Proč nehrozí školka? Odvolání? V rámci nového rodičáku od 2let máš nárok (tedy můžeš požádat). Dálkově překlady? Vždy se dají sehnat. Webdesign? To jsou věci, které se dají beze vstupních investic. 2,5let přecejen už není mimino (kamarádka ve stejné situaci upravovala zahrady a nakonec z toho je obrovský podnik). Nezoufej, hledej, prostě dennodenně jobs.cz a něco se najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Překlady nemá-li na to vzdělání a praxi
. Utopie. Webdesign? A to sama jsi to někdy dělala? To jsou rady…
- Citovat
- Upravit
@nnada Webdesign bez vstupních investic
? To máš připojení, slušný komp a programové vybavení… Pokud v tom nikdy nedělala, pár měsíců studií, spoustu reklamních projektů zdarma, reklamu alespoň v místním časáku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadím, z tohodle mi vychází jen přežít do doby, než ti dítě vezmou do školky a ty se budeš moct vrátit do práce. Odkud jsi? Třeba by se našla maminka, která by ti dítě pohlídala a tys mohla alespoň na dopoledne na brigádu ![]()
Dneska VŠ bohužel vůbec nic neznamená, jsem se o tom přesvědčila sama, když jsem práci hledala, na malém městě mi to spíš bylo na obtíž a i jsem ji chtěla vymazat ze životopisu, je to teda smutný, když jsem šest let studovala abych to musela tajit, ale kolikrát jsem se setkala s tím, že vezmou radši holku s maturitou a vychovají si ji a ta jim bude vděčná, tudíž zůstane než holku s VŠ, která podle nich práskne do bot hned jak se objeví něco lepšího ![]()
- Citovat
- Upravit
Nevím, jestli poradím, ale též mám zkušenosti že výška neznamená lehčí život. Sama jsem se mockrát dívala na webtrh.cz občas je tam něco na psaní…jinak tam taky není bůhví co. Co se týká mě, tak s mužem taky nemáme mnoho, ale dělám korálky, tak sem tam něco prodám nebo manžel vezme kolegům do práce, háčkuju, tak i nějakým výrobkem si přivydělám a pak mám hodně specifický obor, tak několikrát do roka vypomáhám těm mým x firmičkám…můj obor je takový, že můžu pracovat doma, takže po večerech. že by z toho peníze tekly proudem, to ne, ale udržuju si kontakty a tvůrčího ducha, který musím mít. Zatím jsem měla výhodu, že mi o práci volají, že potřebují, i když spoustu práce jsem i kontaktovala dříve.
Nevím, jakým směrem se ubírá tvé zaměření, ale možná se najde obor, který by se dal dělat doma i s tvým zaměřením. Já taky pořád přemýšlím, ale je pravda že s dítkem je člověk „omezenější“. No a jestli jsi tvůrčí typ, můžeš taky něco dělat pro zábavu a ještě prodat…nepřivydělám si toho moc, ale když jo, tak mám radost aspoň z toho. Sem tam manžel taky někomu vypomůže, byť dostane víno či flašku, tak něco i schováme a máme aspoň putovní dárek pro někoho a nemusíme kupovat.....Ale můžu ti říct, že ani mě nezbývá nic jiného, než úrostě přečkat tuto dobu s dítkem doma a pak bude určitě veseleji…vždycky si v depce připomínám, že máme krásné zdravé dítě, a peníze jsou jen prostředek, nikoli štěstí. Neboj, uteče to…ale vím, jak to obča ubíjí.
A co se týká socky, tak je to nefér, ale nedají nic, pokud bydlíš s ostatními, dokonce ani když vlastníš sama byt, tak ti nedají příspěvek, jen když bydlíš v nájmu, protože jinak řeknou, že když jsi tak bohatá, že máš vlastní bydlení, tak ho prodej a žij si z těch peněz
Přála bych politikům, aby vyžili z té částky, co musí někteří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enovalis píše:
Milé maminky, mé přijmy činí 6300,– kč, ani o korunu víc. 3800,– rodičák, 500- přídavky na dítě a 2000,– alimenty. Z toho platím půlku inkasa (bydlím v bytě 1+1 u mamky i s ni), telefon, internet..a zbytek padne na jidlo a denni potreby (pleny, atd.). Mam vysoke vzdelani, ale praci nesezenu, jsem na malem meste a hlidani nemam. Malemu jsou dva a pul roku, nehrozi ani skolka. Obcas nejaky privýdělek se našel loni, ale díky tomu mi seberou i ten přídavek na dítě. Chlapa nemam. Vím, že jsem udělala chybu, že jsem špatně vybrala partnera (otce ditete), že je to i moje vina, ale co mám dělat? Přežíváme, ale nežijeme. Realita je taková. Jak to mám změnit? Spíš bych chtěla vědět, že nejsem jediná ženská, co takhle dopadla..a takhle žije![]()
Najit si jineho chlapa
Drzim palce, ja bych z toho asi vyjit nedokazala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Babe007
Taky si to neumím představit.
Zakladatelko, držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně maminek uvažuje o žehlení jako přivýdělku i já, zkus najít tu diskusi, a i ženy tam píšou že maj o to zájem že nemaj čas a nebo je to nebaví, a pak jsou důchodci co nemůžou ze zdr důvodů, a můžes to dělat doma když nemáš hlídání já o tom taky uvažuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je smutné s VŠ - taky jsem o tom slyšela na Hradecku - kamarádka to taky v CV zatajila, aby dostala místo.
Překlady si přivydělávám pořád. Kotyk, ano, weby jsem chvíli psala, naučila jsem se to sama, podle knížky a jakpsatweb.cz, trvalo do dohromady asi týden než jsem byla schopná něco sesmolit (žádný zázrak, ale spousta lidí chce jen jednoduché stránky). K tomu nepotřebuješ absolutně žádné programové vybavené - jen obyč Poznámkový blok v počítači. Nicméně nad vodou mě tyhle věci udržely, když bylo finančně nejhůř. Proto toto radím.
V mém okolí: znám člověka, který si přivydělává přeprodejem fotografické techniky - celé dny sleduje ebay, kupuje objektivy (průměrná cena 2 tis) a přeprodává v Čechách (průměrná cena 4 tis) - ale to už chce nějaké speciální znalosti a vstupné investice. Kamarádka vede cvičení pro děti - bere tam svého dvouleťáka s sebou. Další kamarádka ke svému dítěti přibrala na celodenní hlídání cizí dítě, jehož maminka nastoupila do práce. Ještě jedna kamarádka nastoupila na výpomoc do školky a tak jí tam vzali dítě mimo plán. Možnosti jsou, je to moc těžké, ale vyřešit to jde.
Držím palce, chápu, že ta situace je komplikovaná, ale je dobré, že je to už chvíle než půjde školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Heh tak to je hustý, vysoká škola a blbě se hledá práce, to je pěkně nespravedlivý
já teda sem ještě bez školy(může za to můj otec-nebo spíš jeho přítelkyně)ted jí samozřejmě dodělávám dálkově, ještě rok mi chybí bo sem to měla na rok přerušený..
ale měla sem práci kde sem měla plat 18 tisíc bez vzdělání
dokud sem nešla na mateřskou..A po mateřské se tam asi vrátím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co hledat praci proste jinde? Nebyt omezena jen na to male mesto…Pripustit si i moznost prestehovat se na druhou stranu republiky? Nasla bych si firmy s firemni skolkou a ty bych obeslala zivotopisem. Nevim, co je tvuj obor. Ale ja se octnout v takove situaci, tak si sezenu praci napr. v Praze, dite strcim na ten pul rok do soukrome skolky nebo si sezenu chuvu (napr. duchodkyni, ktera nebude chtit za to balik). Nejde po chlapovi zadat vetsi alimenty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit