Jak se s toho vyhrabat?

Anonymní
1.8.12 11:26

jak se s toho vyhrabat?

Zdravíčko už mám všeho dost věčné hádky s mužem věčně bez peněz dluhy kam se podívámé (asi 170000) hlavní problém je v tom že je to u více bank i nebank (provident, GE, profi credit, home credit) :,( manžel maká o sto šest chodí do práce, dělá auta na fušku a ještě k tomu opravuje barák na fušku neví kam dřív jít a co dělat první teď má 14dní dovolenou a prakticky ho s malým nevidíme :,( je to i na něho moc je mu teprv 24 a mě 22let dluhy má už od toho co jsme spolu a přijde mi že je to furt nastejno, nechápu jak někdo může se takhle dostat do sr..k ale řešit to nebudu miluji ho je pozorný, udělá pro nás první poslední ale jako první se musí doplatit půjčky at můžeme žít rozumně nechceme miliony prostě žít jako normální lidé :( no ještě ke všemu jsem asi těhotná sice jsme to plánovali ale ne tak brzo asi špatná guma nebo nevím :( ráno jsem se málem poblila :( ale to už je jiná věc muži to říkat zatím nebudu ať ho ještě víc nestresuji :zed: snad se z toho jakštakš vykopem… kdo poradí co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
1.8.12 11:30

A co chces radit?
To co bylo bylo, bohuzel to nezmenime a je treba se s tim poprat.

Podle toho, co dela tvuj chlap to vzal za spravny konec, nesedi a nebreci ze ma dluhy, ale maka aby se z toho vyhrabal :kytka: :palec: to je totiz to nejdulezitejsi.

Druhe dite tragedie nebude, vybavicku asi mate a ze zacatku toho tolik nepotrebuji a za rok nebo za dva uz to bude lepsi, 170.000 tis neni az tak zavratne!

Nevim jak je stary prvni syn, ale co treba nejakou brigadku - alespon kratkodobou, pokud jsi fakt tehotna? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.12 11:52

Prvnímu je ted rok a půl jasně že máme výbavičku a určitě chci kojit. ohledně brigády mě napadlo třeba roznášet letáky ale to by malý roštak asi tak dlouho nevydržel v kočárku a buhví kam bych musela dojíždět nemám řidičák a ani na něho ted není, vím že to není nějak hodně peněz jenom prostě máme strach mít někde půjčku pokud to není bankovní i když máme všechny papíry od nich ale víš jak to je :( já ani nevím s čím chci poradit, hlavně jsem to potřebovala napsat, ohledně šetření je tu hodně diskuzí nechci to omýlat furt dokola ale člověk když to čte napsané právě pro něho je to hned lepší a lépe se to praktikuje :) bydlíme u tchyně platíme:

• inkaso:6500-7000 + ted voda 3000,–
  • drogerka kolem 1000,– i s plenama
  • jídlo to bude asi to nejhorší prostě jdu s malým ven tak aby jsme se nenudili tak jdem do obchodu a tam ty peníze lítají
  • mobily asi 1000,– já 200,– muž zbytek je to hlavně kvůli objednávkám na díly atd.. ale vrátí se nám to
  • no a zbytek vyplní splátky jako první chceme doplatit provident máme tam 2 půjčky 1.3500,– 2.asi 8000,– takže to chceme splatit z mužovy fušky ze které bude mít asi 10 000,– + dáme něco z vyplatu takže to by mohlo být v cajku.

no ale ty ostatní jsou už vyšší šílené úroky fuj :(

• Citovat
  • Upravit
1863
1.8.12 11:56

Určitě bych popřemýšlela nad bankovní půjčkou - tzn. refinancovat vaše stávající závazky, ideálně se zbavit závazků u nebankovních institucí, kde je - jak sama píšeš velmi vysoký úrok - tím, že si vezmete jednu větší půjčku v bance a splatíte z ní všechny vaše dluhy. takže vám zůstane jen jedna půjčka s nějakým rozumějším úrokem.
není to tolik peněz, půjčka by vám měla projít.
tak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.8.12 11:58

Pochopila jsem odbře, že jste se zadlužili už spolu? Co jste nutně potřebovali koupit, že to nešlo řešit jinak než půjčkou?
Určitě jsou osekat nákupy, kdy z nudy chodíš se synem nakupovat.
A možná manžel pracoje a pracuje-ale důležité je, zda efektně. Aby třeba nemakal moc hodin na fušce a nedostal almužnu. Aby mu bycházela alepoň na hodinu 100,–
A zapisujete si příjmy a výdaje? Poctivě každou korunu? Tam se potom vidí, kde zbytečně peníze utíkají. A také uvidíte, jak se platí dluhy a jak se zmenšují.
A to jste měli znatelně vyšší půjčky? Nebo spíše dluhy rostou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.12 12:12

Nn půjčky má muž spolu jsme si vzali z toho GE abysme zaplatili jeden velký průser…já myslím že pracuje efektně dostavá dost peněz ale hrozně rychle se ty peníze rozkutálejí :( tam se zajede aspon koupit něco do huby…a je to zase v čiči :( uvažuji že třeba svoji mateřskou vybírat ani nebudu a na konci měsíce před vyplatou to dám do nějáké půjčky, nebot to furt vybírám a najedou tam není ani koruna :zed: půjčku nám nedají bank. registr i nebankovní, takže je to ještě víc v prd…jo o tom jsem taky uvažovala si všechno psát co kde jde a začnu večer stáhnu program a bude, půjčky byli vyšší ale ne o moc a zdá se mi že se to za náma tahne jak hnůj :cert:

• Citovat
  • Upravit
480
1.8.12 12:15

Ahoj,
chápu, že to je ubíjející… :zed:

Příspěvek upraven 08.04.16 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.8.12 12:21

No, tak v tom případě bych poradila, že si nemáte chodit na pobavení do obchodu a utrácet tam, ale jít spíš někam ven, kde nehrozí, že zbytečně uvalíte peníze… co třeba do lesa, na hřiště a podobně?
A nekupovat něco „do huby“, ale udělat jednou týdně nákup dle rozpisu, kdy si připravíš předem i jídelníček na ten týden, abys nenakoupila zbytečnosti a v týdnu jít koupit jen čerstvé pečivo… 170 tisíc není tak hrozivá částka, když se budete oba dva s mužem hlídat a neutrácet za zbytečnosti, tak to do roka hravě splatíte, když se budete snažit… udělat si rozpočet na týden a snažit se neutratit víc, zkusit to prostě omezit na minimum a až budete bez dluhů, tak bude hned veseleji… a jestli chlap utratí za mobil tisícovku, co tak zkusit najít si výhodnější tarif, kde bude mít třeba víc volných minut? Jít za operátorem a zkusit to usmlouvat, většinou to funguje a nabídnou něco výhodnějšího…
Nepíšeš, jaké příjmy dohromady máte, takže těžko říct, jestli máte nějaké rezervy nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.12 12:36

Inkaso: plyn 3500,–elektřina 1600,– internet (pevná linka 500,–) + kolem 500,– splátku tchýni půjčovala nám ale tak to je bez uroků a z její vlastní vůle a nám je blbé jí to nepovracet tak aspon tak.
příjmy já 7600,– muž v zaměstnání kolem 13000,– a + ty fušky ted je velká tak to bude kolem těch 10000,.- jinak je to kolem 2000-5000,– v práci dělá osmičky a střídá směny je svářeč, já prostě nechápu kam ty peníze jdou :( začnu to psát protože už jsme s toho mohli být z části venku nedá se nic dělat začneme až ted to pořádně řešit člověk chce všechno a všechno nové a pak se diví bože :zed:

• Citovat
  • Upravit
cher
1.8.12 12:37

170 tis. není žádná tragédie, my máme necelých 400 a splácíme kolem trojky, takže vy těch 170, když si převdedete na normální bankovní půjčku, můžete splácet naprosto v pohodě. Nejhorší jsou rychlé nebankovní půjčky, tam rostou strašně úroky, co nejdříve si najděte finanč. poradce, který vám to pomůlže vyřešit

• Citovat
  • Upravit
338
1.8.12 12:40

Tady jestli muzu tak ja osobne sem tu nasla nekolik moc sikovnych rad pro prakticke setreni v domacnosti atd.. urcite stoji za procteni :)
 https://www.emimino.cz/…etrit-94791/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83

Jak píše Regina, rozhodně nechodit do obchodu, začni vařit, ať má manžel jídlo do práce, na tom se ušetří spousta peněz. a kupuj jen základní potraviny. žádný blbosti. a piště se výdaje. ať víte, kam ty peníze cpete.
zas tak vysoký dluh to není.

• Citovat
  • Upravit
5911

Ahoj, jestli to chceš řešit, napiš mi sz. budu potřebovat nějaké podrobnosti a něco vymyslíme. niky není tak hrozně, jak to vypadá. pořád to není tak závratná suma, znám mnohem horší případy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.12 12:47

:hug: vařím to jo nekupuji polotovary (fuj) ted budeme jíst dva dny cukynu s bramborem :) ale je problém v tom že muž nedostane půjčku ani konsolidaci u banky je v registru :?
ty zábavné procházky utnu v tom myslím zas takový problém nebude i když mě to bude stát dost sil je to to nejmenší pročtu si tu diskuzi jak šetřit :hug:

• Citovat
  • Upravit
338
1.8.12 12:52

Jo procti to kdyztak, ta diskuze je fajn :palec: nasla jsem tam nekolik veci ktere se fakt hodily :idea: tak hodne stesti, pa holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat