Tipy a triky, jak ušetřit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
699
16.1.12 10:59

tipy a triky jak ušetřit

Ráda bych založila tuto diskuzi a chtěla bych Vás poprosit, zda byte napsali pokud máte nějaké tipy jak ušetřit a za co zbytečně nevyhazovat peníze. Peněz nemáme moc a čekáme druhé mimi. Včera jsem koukala na tv za co všechno si opět připlatíme a bohužel jsem to už i při běžném nákupu pocítila. Normálně mi je z toho až špatně. Já nikdy moc šetřit neuměla a teď se to musím naučit, sice nekupuju zbytečnosti, ale peníze mizí závratnou rychlostí. |Máme hypo, tak opravdu jich moc není.
Já třeba pořád uklízím a tak nekupuju 3kusy hadříků za 20 kč, ale koupím tu velkou oranžovou handru za 17 a z ní nastříhám tak 7 kusů.
Koupelnu myji octem a nekupuju drahé přípravky
aviváž nepoužívám vůbec
nekupuju okenu, ale obyč iron udělá mi tu samou službu
vlhčené ubrousky doma nepoužívám, ale žínku a vodu, přijde mi to i lepší a ekologičtější
kupuju jen náplň do řasenky za 20kč místo nové řasenky -mám dobrý kartáček
vždy z kouků amámů a zbytkú z ledničky udělám zapečené b
brambory či těstoviny

Už mě nic nenapadá, tak kdybyste něco měli vy ráda se přiučím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2631
16.1.12 11:07

Náplň do řasenky? O tom jsem nikdy neslyšela..kde se to dá koupit a nedrolí se? Voděodolná? Vím, že je to moc požadavků, ale moje mi dochází, tak bych to zkusila. Ta dvacka se v tom množství ztratí a kdyžtak koupím novou řasenku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
16.1.12 11:07

Když jsem zjistila kolik budeme platit hypotéku, tak mě málem odvezli, takže když je zelenina v akci, tak jí nakoupím a namrazím, mrazím taky velké balení párků. Peču si sama chléb, a snídaně.
Já se taky snažím šetřit kde se dá, a zjistila jsem, že nejvíc se uštří když se jezdí minimálně do obchodů. Takže jedeme cca jednou za 2 měsíce na velký nákup, a pak více méně nikam nejezdíme, jen na skok pro ovoce a zeleninu.

Teď čekáme první miminko, a když vidím co všechno je potřeba, a jsem celkem zručná na šití, tak si budu šít veškeré povlečení sama.výjde mi tak na polovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.1.12 11:08
makuli píše:
Náplň do řasenky? O tom jsem nikdy neslyšela..kde se to dá koupit a nedrolí se? Voděodolná? Vím, že je to moc požadavků, ale moje mi dochází, tak bych to zkusila. Ta dvacka se v tom množství ztratí a kdyžtak koupím novou řasenku..

Ja teda napln pouzivam uz leta.Mam vybornou rasenku,ktera se uz nevyrabi a tak si dokupuji jen napln.Ted se na materske moc nemaluji a tak mi vydrzi mesice a mesice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.1.12 11:09

Ahoj, tak taky přispěju do mlýna:
Moje máma by ti dala - kupovat drahé hadry, když přece můžeš použít obnošené tepláky, trika,ba i spoďáry :mrgreen: No já to na doma zrušila a obnošené šatstvo používáme leda přítel v garáži na otírání štětců, olejů a podobných sajrajtů. Na otírání prachu nebo leštění dlaždiček si přeci jen radši koupím mikrovlákno.

Nekupovat ochucené jogurty plné éček, koupit dobrý bílý jogurt nejlépe půlkilový a ochutit šťávou nebo marmoškou.
Nekupovat instantní jíšku.
Naopak zakoupit pekárnu a dělat domácí chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476

Tak me napada jen nedelat si doma velke zasoby jidla, hlavne sladkosti. Protoze kdyz to doma nemas, tak to nesnis. Nekdo trebas kupuje hodne veci v akci, ale vubec si neuvedomi, ze pak toho sni nekolikrat vic, nez normalne, protoze uz je to proste koupeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635

A jinak se sporivosti,mne ted nic nenaoada,cim setrim.Ale nejvic usetrim,kdyz si nakupni seznam napisu a striktne se ho drzim.Kdyz jdu bez seznamu,projizdim regaly a hazu do kose vse,nac si vzpomenu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
16.1.12 11:10

Ahoj já hodně nakupuji v obchodech „procházející“potraviny. U nás v Lídlu nebo v Albertu dávají 50% slevy na potraviny, které třeba během 2 dnů prochází. A které třeba během těch dvou tří dnů spotřebuji. Dá se na to docela ušetřit, ale je to věc štěstí že to nevykoupí důchodci.
Když potřebuji něco z drogérie na praní, úklid, krémy, atd…tak sleduji letáky…jinak opravdu nevím jak ušetřit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.1.12 11:11

Jojo,s jogurtama souhlasim,ja kupuji bile jogurty a ochucuji si je grankem,nebo tou marmeladou :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
16.1.12 11:12
sara1000 píše:
A jinak se sporivosti,mne ted nic nenaoada,cim setrim.Ale nejvic usetrim,kdyz si nakupni seznam napisu a striktne se ho drzim.Kdyz jdu bez seznamu,projizdim regaly a hazu do kose vse,nac si vzpomenu :)
100% souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
16.1.12 11:13

Nekupovat balené vody, jogurty bez příchutě (já si dochucuju medem). Ideální je nedělat velké nákupy jednou týdně, ale chodit každý den a koupit vždy jen to, co je potřeba (což my nepraktikujeme, protože každý den se vracíme v šest domů, tak se nám nechce). Hodně se taky ušetří, když vaříš ze zeleniny bez masa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.12 11:13

Snažím se nakupovat do zásoby v akcích. Za hadry používám většinou stará bavlněná trička, vytřu a vyhodím. Aviváž také nepoužívám, je to samá chemie. Místo toho dám do přihrádky v pračce ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
16.1.12 11:14

Holky, chci se jen zeptat, když se používá na prdku žínka a voda, jak to vyčistíte? Máte jich hodně a po každým bobku perete? Mně totiž přijde, že tam v tý látce ty bakterie musí zůstat a dokud se to nevypere min na 60 st., tak to tam prostě je :nevim: Fakt nerejpu, jen se ptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.12 11:16

Souhlas s velkými bílými jogurty a do nich banán, marmošku - mňamka Pijeme ovocné čaje, balené minerálky jen vyjímečně, filtrujeme si vodu v konvici.

Příspěvek upraven 16.01.12 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
16.1.12 11:17
Lussye píše:
Když jsem zjistila kolik budeme platit hypotéku, tak mě málem odvezli, takže když je zelenina v akci, tak jí nakoupím a namrazím, mrazím taky velké balení párků. Peču si sama chléb, a snídaně.
Já se taky snažím šetřit kde se dá, a zjistila jsem, že nejvíc se uštří když se jezdí minimálně do obchodů. Takže jedeme cca jednou za 2 měsíce na velký nákup, a pak více méně nikam nejezdíme, jen na skok pro ovoce a zeleninu.Teď čekáme první miminko, a když vidím co všechno je potřeba, a jsem celkem zručná na šití, tak si budu šít veškeré povlečení sama.výjde mi tak na polovic.

A nemela bys navod, jak povleceni usit, prosim? Klidne SZ… ja se to chci naucit hlavne proto, ze pritel ma prodlouzenou deku, ja normos, ale sirsi, tak abychom meli stejne povleceni… ale bohuzel jsem se strojem novacek, tak spis nejake rady, tipy, triky nebo poradit nejakou dobrou „ucebnici“. Prosim, prosim… :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat