Na koho napsat děti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
5.1.12 16:38

Na koho napsat děti?

Na toho kdo bere víc a snížit mu daně? Nebo na toho kdo bere míň a snížit mu daně do mínusu a nechat si zaplati daňoví bonus? Co v konečném součtu vyjde výhodněji??? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
5.1.12 16:55

To máš úplně jedno na koho je napíšeš, u všech se odečítá stejně, tuším, že je to 967,– měsíčně. Já mam malýho psanýho na partnera, protože já jsem na rodičovský, takže aby se mu to odečítalo z platu, ale každoročně mu musím podepsat prohlášení, že si ho neodvádím já, samozřejmě se to dá potom změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14208
5.1.12 17:09

Jojo je to uplne jedno, jestli si deti odecte otec nebo matka, odecita se 11604,– na dite za rok, bud se odecita kazdy mesic nebo pak cela castka ve vyuctovani za rok nebo na danovem priznani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
5.1.12 17:09

U nás bude mimi taky na manžela, protože já pár let pracovat nebudu a byla by škoda té slevy nevyužít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
5.1.12 17:13

Ono je to jedno.. Záleží jestli chcete ty penízky každý měsíc a nebo jednou ročně celou částku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.1.12 17:25

Dá se to měnit, tj. teď by to bylo na otce a až půjdu do práce, nechala bych si to napsat na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
5.1.12 17:47

Vím, že jsem pitomá a měla bych to ve svém věku vědět, ale jak tohle odečítání z daní vlastně funguje? Já dělala vždycky u soukromníka, manžel taky a tam se platy různě šolichají, nedávají se ani výplatní pásky, tak jsem to neměla z čeho vypozorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14208
5.1.12 18:10

Ta castka se proste odecte z dani, ktere by se meli zaplatit, bud kazdy mesic nebo pak za rok se udela vyuctovani a ze zaplacenych dani za cely rok se tahle castka odecte a vrati vam ji. V podstate se o to ponizi dan z prijmu.

Ano muze se to menit, klidne ale pokud se to ma odecitat kazdy mesic z platu, je potreba o tom informovat zamestnavatele u obou, u jednoho zrusit u druheho nahlasit, nelze odecitat u obou rodicu soucasne a nebo na konci roku lze odcist treba 2 mesice za matku a 10 mesicu za otce, pripadne pokud mate vice deti, tak se podelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
5.1.12 18:33

Jen bych doplnila, že je třeba platit daň z příjmu ;) .

• Citovat
  • Upravit
2
5.1.12 18:49

dodatek

Příklad: mzda měsíčně 23000,– daň 5670,–. Daň si snížíme o slevu na poplatníka pro rok 2012 to je 2070,– a za každé dítě o 1117,–. Pokud máme dost dětí sleva se nasčítá a snížíme si daň do mínusu a o co budeme v mínusu to nám doplatí finančák. To je daňový bonus. To je jasné, ale již jsem se setkal několikrát s doměnkou že využívat daňového bonusu je výhodnější než prosté snížení daní. Ale nevím kde ta výhoda je. PS. daňový bonus může využít jen osoba která za rok má příjem minimálnš 48000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14208
5.1.12 19:30

Ono pokud to odecitaji kazdy mesic tak to v te vyplate neni az tak videt, ale kdyz se plati dane normalne a pak se zpetne nechaji ty penize za deti vratit tak ta celkova suma uz pak vypada lip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat