Jak se u nás šetří - úsměvné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jak se u nás šetří - úsměvné
Tak máme doma šetřílka po mamince ![]()
ale od začátku v létě jsme si koupila takový to porcelánový velký prase na kováčky který vyndavám z kapsy před praním nebo e jich v peněžence moc + tam dávám peníze co dataneme na vánoce k svátku a narozkám…
No a náš mladej ( rok a půl) to jednou zpozoroval tak jsem mu dala 20 kč do ruku a ukázala kam to má hodit a ono to tááák krásně zachrastilo , pak přišel chlap z práce tak mu to říkám a on jé já to chci vidět a hned Honzíku dáme prasátku HAM
tak jsem to dělali asi 3 měsíce a je to asi měsíc co mladej našel v tašce tátovu peněženku a vytahal z toho kováky a stál u linky ukazoval na prase a řval HAM HAM no museli jsme mu prase sundat aby tam ty peníze naházel co dělal
a teď každej večer stojí u linky a řve HAM HAM a ukazuje na prase, tak drazí rodičové vytáhnou peněženky vysypají všechny drobný a Honzula háže do prasátka a dělá Ham HAM ( upozorňuju,že je to to prase který se nadá dole otevřít,ale až bude plný musí se rozbít a je dost velký
)
No a v okolí vánoce když začali vozit bybičky dědečkové dárečky tak každej a Honzíku už máš prasátko
Honzík běžel k lince ukazal na prasátko a začal dělat HAM HAM - tak každej začal vyndavat Prvně koruny a pak 10 kč pak 20 kč ,páč Honzula tam hodil penízek a šel s nataženou rukou pro další a dělal HAM a když už jsme řekla ,že se prasátko najedlo,takk každej jen ho nech ![]()
No a dneska přijel brácha, čekal v kuchyni až mu uvařím kafe , Honzula se na strejdu koukl zašklebil se ukázal na prase a začal řvát HAM HAM HAM, tak jsem prase sundala a dala mu drobný aby strejdovi ukázal co umí.. když tam Honzula házel penízky tak jsem si skočila dolu do krámu a brácha hlídal , když jsem přišla za 1/4 hodky tak mi brácha říká,měl jsme v pěněžence 4×50 a 3× 20 a nějaký 5 koruny a máte to všechno v prasátku, protže když jsme prase uklidil Honzík začal řvát já nevěděl co s ním, dal tak jsem prase sundal a Honzík ke mě natáhl ruku a dělal furt HAM HAM
a když jsme mu nedal tak řval
a já se bál aby nezačal modrat ![]()
Takže takhle se u nás teď šetří
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Dobře jsem se pobavila, akorát nevím, jak dlouho se budete bavit vy
. Jen je mi jasný, že k vám na návštěvu jedině bez peněz
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je úžasné! Úplně ho vidím, jak krmí to prasátko a chodí s tou nataženou rukou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý…A fér by bylo pozvat z našetřených peněz celou rozvětvenou rodinu na večeři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac píše:
Ahoj. Dobře jsem se pobavila, akorát nevím, jak dlouho se budete bavit vy. Jen je mi jasný, že k vám na návštěvu jedině bez peněz
.
Jen jestli ještě nějaká návštěva přijde na kafíčko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:Že by udělali prase
Dobrý…A fér by bylo pozvat z našetřených peněz celou rozvětvenou rodinu na večeři
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
Dobrý…A fér by bylo pozvat z našetřených peněz celou rozvětvenou rodinu na večeři
hele právě ta rozvětvená rodina ho v tom nejvíc podporovala
já a chlap jsme dovolili jen večer
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty jo tak to jsem se moc dobře pobavila. My s přítelem máme prasátek víc- na každou minci jedno a dáváme tam všechny drobný a to se panečku pak počítá když jsou plný
jsou to penízky za které si koupíme vždy něco co se nám líbí, ne běžné věci jako jídlo a tak. Ale tohle zkusím zavést až malá povyroste at obere i ostatní
každopádně k vám na návštěvu jen s malíma mincema ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šikovný chlapeček
K vám na návštěvu jenom s korunama ![]()
Fajn, že je to vaše prasátku, my jsme měli období, kdy jsme museli krmit toho slepeckého černého psa, co bývá v supermarketech
Naštěstí nepříliš dlouhé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit