Jak šetřit - těhotná na neschopence

Anonymní
22.12.11 19:35

jak setřit tehotna na neschopence

dobrý den je mi 18 a jsem tehotná, chcem žit s přítelem spolu. Rodiče se s nami prestaly stykat kvuli tehotenstvi. prosim poradi mi nekdo jak z takove male častky ušetřit a na co si popřípade dat ušetřene penize.
Co třeba vařit, jaký levný prášky na prani kupovat? Psat si vydaje a tak.Proste vše s cim jste nekterá začinala.
Moc mi to pomůže děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
22.12.11 20:06

Ahojky, myslím, že není důvodem psát jako anonym - přeci se za sebe nestydíš. :roll:

A ano, začínala nás takto spousta - já bych doporučila - udělat si jídelníček na týden - pak přesně podle něj nakoupit a hlavně se držet seznamu - nekupovat nic navíc.
Snažit se denně mít polévku - možností je hodně za málo peněz, zasytí, zahřeje a nesníte tolik druhého - myslím hl. masa, které je drahé.
Nekupovat např. kuř. prsa - ale koupit celé kuře v akci - vykostím si doma, z kostry máš polívku na dva dny / z obraného masa pak klidně rizoto /, každé prso uděláš na malinké kousky s kupou zeleniny jako čínu a stehna můžeš upíct.
Takhle dostaneš 4 obědy za slušný peníze jak kdybys nakupovala na ně zvlášť.

Drogerka - mýdlo kupuju tekuté, ale v 5 l. kanystrech - takže vydrží skoro půl roku za 100Kč, pak jen jar - většinou ve 2l balení, sprcháč - vyhlídneš v akci - klidně taky do 20Kč, na umývání domácnosti - tekutý písek - 1l balení dělá Tesco myslím za 35Kč a vydrží dlouho. Na dezinfekci všeho ocet.
Místo aviváže dám tak 2cm z láhve octu, do myčky taky - 1 l láhev tě přijde do 10 Kč.
Jediné na čem úplně nešetřím jsou prací prášky - přeci jen zaprané oblečení už nevylepšíš - kupuju si Persil z Rakouska 32 dávek za 150 Kč - když je v akci.
K bílému krom octu přidávám ještě jeden kypřící prášek, krásně je vybělí i již zašedlé - v Tescu koupíš za 1Kč balení.

Kupuju v akci a hlavně si dávám pozor na takové to - tady si koupím, tohle je jen deset korun..každá koruna se počítá.

Uvidíš, že svůj systém si najdeš a vychytáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
22.12.11 20:34

Jak píše Navli, jídelníček na týden ti ušetří spoustu peněz, pak koukni na netu na levné recepty, je jich všude spousta.
Jsi těhotná, tak co se týče výbavičky a potřeb pro mimčo, už začni koukat po bazarech, koukni třeba i na MK tam jsem nedávno viděla že maminy dávají balík věcí třeba jen za poštovné.

• Citovat
  • Upravit
jpichova
28.12.11 15:10

Ahoj,tak zprvu je od rodičů hloupé se přestat stýkat,není ti 15,ale k věci.
Co popsaly holky je dobré,navíc kupuji jídlo jen aktuálně potřebné,již žádné zbytky navyhodím. Jinak prášek/gel si vyrábím sama doma z jelena je to ekologické,levné a proti zaprání bílého oblečení používám perkarbonát sodný a tak bílé prádlo jsem v životě neměla,1 kg stojí cca 50 Kč jak kde a vydrží na dlouho. Manžel přijde v únoru o práci a teď 5 tis.měsíčně co máme na domácnost dřeme korunu,natož potom :zed:

• Citovat
  • Upravit
Koza Rohatá
26.11.12 12:46

Tak to máš můj velký obdiv! Mně je taky 18, starám se o sebe a studuju, ale rodiče mi pomáhájí a nečekám dítě. Jinak bych se držela předešlých rad, jsou fajn :) Držím ti palce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat