Lze vyjít s 4000Kč na měsíc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A kolik platíš za ty obědy ve škole ? Máš to čistě jen na jídlo nebo i vše okolo jako drogerie, lékarna atd.. ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máte živnostenský list, tak většina potravin se v MAKRU vyplatí. Ale bez živnosťáku ti nic neprodají. MAKRO totiž není klasický market.
A jinak ceny potravin se dost liší na vesnici a ve městě - ale to ti neříkám asi nic nového. Já bych z těch peněz pro tři lidi vyšel, jinde ( v jiné lokalitě) by to byl problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čistě na jídlo, maximálně občas prací prášek, vložky(levné).. ale většinou pouze čistě na jídlo.
- Citovat
- Upravit
Máme kartu do makra, právě.. jen málo kdy to využiváme..
Jinak bydlíme ve městě. Blízko, tesco, kaufland, lídl.
- Citovat
- Upravit
makro už není co bývalo… ted mi přijde hodně levný penny market. maj třeba apetito za 19.90 to už nikde za tyhle peníze neseženeš… co se týká peněz- nevím, 4000 je dost málo, ale třeba to pujde… je to cca 150 korun na den, tak si zkus propočítat, zda se z toho 3 lidi denně nají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím,že vyjít se dá.Pokud nemáš vybíravého chlapa
a sní všechno,tak to nebude až zas tak velký problém.My projíme zhruba 5 až 6 tis,jsme 4,děti mají jen kvalitní potraviny,hodně nakupuji i v bio.Maso a sýry nekupuju v marketech,ale u řezníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše: čistě na jídlo, maximálně občas prací prášek, vložky(levné).. ale většinou pouze čistě na jídlo.
Pokud to máš teda pouze na jídlo a už v tom nejsou peníze ani na obědy pro dcerku ve škole (když to nepíšeš), máš tisíc korun na týden. Ano z toho se dá podle mě vyjít. Musíš ale dopředu promýšlet jídelníček a kupovat pouze ty suroviny, které budeš na konkrétní jídla potřebovat. A peníze si opravdu rozdělit na 4 díly do obálek a každý týden otevřít pouze jednu a využít pouze tu jednu tisícikorunu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No podle mě se vyjít dá… byly doby kdy mě musely stačit 6tis pro čtyři lidi nebylo to jednoduchý, ale zvládlo se to.. Jen prostě budete muset hodně počítat… a šetřit téměř na všem… Držím palce snad brzy najdeš novou práci
![]()
Příspěvek upraven 10.12.11 v 19:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v makru se nevyplatí vůbec nakupovat. možná pár věcí co mají v akci, ale jinak je tam stejně draho nebo ještě dráž než v hypermakretech.
já si myslím že se s tím vyjít dá. my jsme s manželem dva a utratíme tak kolem 1500 týdně, ale opravdu nešetříme. jinak zkus projíždět letáky a třeba maso kupovat v akci a dát do mrazáku. taky to tak dělám když je nějaká akce tak koupím víc a zmrazím. mléko kupujeme vždy kartón a třeba i víc másel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka86 píše:
Já myslím,že vyjít se dá.Pokud nemáš vybíravého chlapaa sní všechno,tak to nebude až zas tak velký problém.My projíme zhruba 5 až 6 tis,jsme 4,děti mají jen kvalitní potraviny,hodně nakupuji i v bio.Maso a sýry nekupuju v marketech,ale u řezníka.
jen tak mezi námi.. akde si myslíš, že to kupuje ten řezník?? jestli prodává řezník třeba kostelec, krahulík atd tak to je to stejný jak v obchodě, teda když si odmyslím tescosalám… já teda kupuju uzeniny u Steinhausra, ten má svoje jatka a svoji výrobu a vím, že to dělá jako jeden z mála ještě poctivě.. maso koupím klidně i v marketu, stejně si ho tepelně opracuješ sama podle sebe..
Příspěvek upraven 10.12.11 v 19:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám cca taky ctyri tisice na mesic na jidlo,ja plus dva kluci,ano vyjdeme,ale opravdu musím predem hodne premyslet co varit a co nakoupit,mmch makro uz opravdu neni ,co bejvalo,ted se da srovnat s normalnim obchodem.za me Lidl
- Citovat
- Upravit
řekla bych ,že dá ,už jsem byla bucena vyjít i s menší částkou , je to 1000 na týden , do toho se vejdeš i s ovocem, chce to přemýšlet co vyřit,ale myslím,že s touhle částkou i klidně 2× týdně maso
pro mě by to nebyl problém - vešla bych se s ovocem ,zeleninou a kvalitní šunkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marra píše:
já mám cca taky ctyri tisice na mesic na jidlo,ja plus dva kluci,ano vyjdeme,ale opravdu musím predem hodne premyslet co varit a co nakoupit,mmch makro uz opravdu neni ,co bejvalo,ted se da srovnat s normalnim obchodem.za me Lidl
lidl vubec.. kromě pečiva… lidl povětšinou prodává německý druhojakostní potraviny… byl jsem tam parkrát a nakoupil jsem radši naproti v penny a do lidlu tak když maj v akci boty, vodu do ostřikovaču, nebo pečivo.. ale máslo, sýry, uzeniny kupuju jinde, vybírám si české výrobky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:Katka86 píše:jen tak mezi námi.. akde si myslíš, že to kupuje ten řezník?? jestli prodává žezník třeba kostelec, krahulík atd tak to je to stejný jak v obchodě, teda když si odmyslím tescosalám… já teda kupuju uzeniny u Steinhausra, ten má svoje jatka a svoji výrobu a vím, že to dělá jako jeden z mála ještě poctivě.. maso koupím klidně i v marketu, stejně si ho zepelně opracuješ sama podle sebe..
Já myslím,že vyjít se dá.Pokud nemáš vybíravého chlapaa sní všechno,tak to nebude až zas tak velký problém.My projíme zhruba 5 až 6 tis,jsme 4,děti mají jen kvalitní potraviny,hodně nakupuji i v bio.Maso a sýry nekupuju v marketech,ale u řezníka.
Ne neprodává,má taky svoje jatka
Maso mám teda většinou domácí,ale když není,tak chodím k němu.Mám možnost domácího másla,tvarohu,sýru.A za velice dobrou cenu
Já bych ty řezy z teska do pusy nestrčila,natož svým dětem.Co můžu,to si doma vyrobím,upeču.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vím, že takových témat je tu hodně, většinu jsem pročetla, jak ušetřit, jak vařit atd.. ale nikdy jsem nečetla jakou částku máte na měsíc?
Myslíte, že se dá vyjít s 4000 Kč pouze na jídlo? musím dát najíst, dceři, první třída, (obědy ve škole), a chlapovi… povětšinou jí doma. A taky sobě..
Myslíte že to zvládnu? mám trochu obavy, ale přišla jsem o práci, a víc peněz nám nezbyde..
Napadlo, mě ještě, jestli se vyplatí, nebo nevyplatí nakupovat potraviny v makru?? Díky.