Plynárny - naletěla jsem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11502
1.12.11 22:37

Plynárny

Ahoj holky, jsem tu opět s prosbou, protože jsem zjistila, že jsem pravděpodobně naletěla a chtěla bych poradit jestli se to dá ještě změnit. Kdo má zkušenost prosím o radu!

Bohužel jsem se upsala Pražské plynárenské. No nic jsem o nich nevěděla a teď se dozvídám, že jsou to nejdražší plynárny!!! Asi před půl rokem tu zazvonila ženská a vychvalovala a vychvalovala, tak jsem podepsala s tím, že teda uvidím. Teď ale zjišťuju, že zdražujou o mnoho víc než RWE u kterých jsem a u kterých bych měla končit. Plyn mám sice jen na vaření, ale i přes to jsem si zjistila, že bych u PP zaplatila o 650,– ročně víc než u RWE. Z RWE mi volali, že mi u nich tedy končí smlouva, ovšem z PP mi ještě nepřišly podklady k platbám ani nic jiného, takže krom té smlouvy nic nemám a nic nevím, jen vím, že jsem se upsala na 2 roky. Dá se z toho teď ještě nějak vybruslit??? Nejraděj bych přešla k ČEZu a to asi i s elektrikou, protože jsem u Centropolu a taky začínám zjišťovat, že je prý drahý (ten máme ale od začátku a tak nemám porovnání). Čekáme druhý mimčo a tak se hodí každá koruna. Prosím poraďte mi někdo, děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22236
2.12.11 00:33

Záleží, jak máš postavenou smlouvu - zda je tam možné odstoupení od smlouvy, jestli tam nejsou smluvní pokuty za předčasné vypovězení. Změna dodavatele je poměrně složitý proces, většinou s 3měsíční výpovědní lhůtou (pokud jsi měla v minulosti smlouvu na dobu neurčitou).
Být tebou, tak zavolám do RWE a ověřím, od kdy by mělo ke změně dodavatele dojít. Pokud ještě nedošlo, řekni jim, že změnu nechceš, oni ti řeknou, za jakých podmínek je možné přechodu k PP zabránit. Předpokládám, že ti běží výpovědní lhůta (proto nemáš ještě podklady k platbám ani smlouvu)a snad půjde něco udělat.
Jo a od Centropolu asi taky tak snadno neodejdeš, tihle alternativní dodavatelé mají smlouvy na doby určité, aby si zákazníky pojistili. Naslibují levnější energie, ale zůstane jen u slibů.
Koukni na stránky Energetického regulačního úřadu, dá se tam propočítat cena energii u jednotlivých dodavatelů.
 http://kalkulator.eru.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.12.11 08:41

Cilly děkuju, včera jsem do RWE psala e-mail, tak uvidím co se dá dělat.

U Centropolu jsme už 3 roky, přebírali jsme ho po majiteli, protože ten taky tvrdil jak je výhodný, ale bohužel začínám zjišťovat, že opak je pravdou :-( a domluva s nima je opravdu hrozná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
2.12.11 13:27

Kdo se v této oblasti nepohybuje, tak nemá přehled. A na to oni spoléhají. A co se týká Centropolu a jim podobným, tak tam je to fakt tragédie. Máš s Centropolem smlouvu na dobu určitou nebo neurčitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepř. Pettulle
4.12.11 13:55

Tak jsem se dívala na ten Centropol a v dodatku mám, že je smlouva na neurčito. Jinak máš úplně pravdu, jak se v tom člověk neorientuje, tak naletí snadno :cert: :( Slibujou hory doly a pak si člověk drbe hlavu.

• Citovat
  • Upravit
22236
4.12.11 19:22

Tak to je dobrý, pokud máš smlouvu na neurčito, nejsi tam vázána na dobu určitou. Domluv se s ČEZ (nebo s jiným dodavatelem, kterého si zvolíš), že chceš přejít k nim a oni za Tebe všechny formality vyřídí, jen budou chtít asi nějaký číslo odběrného místa nebo jiný identifikační údaj, aby mohli vygenerovat EAN (identifikátor tvého odběru, který je třeba pro změnu dodavatele). Hodně štěstí, snad se to podaří.
A RWE ti už napsali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepř. Pet.
4.12.11 21:24

RWE mi napsali akorát že po mě chtějí nějaký informace jako zákaznický číslo, adresu a číslo plynoměru, tak doufám, že se ozvou co nejdřív. Jinak ti moc děkuju za rady. Snad budu mít víc štěstí než rozumu a příště všechny poženu někam.

• Citovat
  • Upravit
22236
4.12.11 23:08

jj, to je nejlepší hnát je všechny ode dveří svinským krokem :) Já pracuji (tedy teď jsem na MD) v energetice, tak si na mě nepřijdou a když u nás nějaký agent opruzuje, tak si ho náležitě vychutnám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
4.12.11 23:20

Ahoj, záleží na tom, kdy si smlouvu podepsala. Do nějaké doby můžeš odstoupit (najdeš na jejich stránkách tuším, že tato doba není delší než měsíc od podpisu) potom už můžes leda smlouvu vypovědět ale určitě s poplatkem! Tím, že si podepsala dobu určitou (2roky) podepsala si, že tyto dva roky nepřejdeš k jinému dodavateli. Takže pokud si to podepsala teď někdy, můžeš od smlouvy odstoupit, pokud už je to dýl, můžeš smlouvu vypovědět za poplatek (ten je většinou 3 zálohy, či 2000 kč - každá spol. to má jinak ale všechno bys měla najít na stránkách či na zákaznické lince) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepř. Pet.
6.12.11 16:44

Tak mam bohužel smůlu, kdyby to bylo na neurčito, tak není problém a můžu přestoupit zpátky, takhle jsem u nich už od 1.12. :( Takže 2 roky to vydržet a rychle od nich pryč.

• Citovat
  • Upravit
8566
6.12.11 16:47
Nepř. Pet. píše:
Tak mam bohužel smůlu, kdyby to bylo na neurčito, tak není problém a můžu přestoupit zpátky, takhle jsem u nich už od 1.12. :( Takže 2 roky to vydržet a rychle od nich pryč.

jj tak pokud si u nich už od 1.12. tak to je jasné. To si musela smlouvu podepsat ale už dávno..tak co se dá dělat no.. zas takové rozdíly v těch cenách nejsou.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
10.12.11 13:52

podepisovala jsem to někdy v létě, jenže bohužel až teď jsem se to o nich dozvěděla, což mě štve, že to bylo takhle pozdě, no rozdíl je tam 600,– ročně, a to plynem jenom vařím, až uplynou ty 2 roky, teda ještě než uplynou, tak se dohodnu s jinou a půjdu úplně jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
9.1.12 17:21

Ahoj, jsi klasický případ. Tohle se stává hodně často. Doporučuji už teď kontaktovat ČEZ, že bys k nim chtěla po 2 letech přejít s elektřinou i plynem a a oni by za tebe všechno měli dořešit. Alespoň my v RWE to takhle děláme :) Pokud bys chtěla k nám, tak bychom rovnou sepsali smlouvu na EE a změna dodavatele plynu se dá řešit maximálně 12 měsíců dopředu. Předpokládám, že ČEZ tohle dělá stejně. Jen doporučuji hlídej si výpovědní lhůty a sankční poplatky, jinak by tě to mohlo stát další peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat