Automatické navýšení smluvní ceny o DPH?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Automatické navýšení smluvní ceny o DPH?
Ahoj, chtěla bych se optat, pokud se někdo orientujete v obchodním právu, jestli je toto možné, když mám uzavřenou smlouvu (na hlídání dětí), kde mám danou smluvní cenu za hodinu s tím, že obsahuje 15% srážkovou daň a subjek není plátcem DPH. Dodavatelem služeb je ve smlouvě fyzická osoba.
Před 2 měsíci mi bylo sděleno, že tato fyzická osoba založila s.r.o. a tudíž mi další faktury chodili, již od s.r.o. (bez změny původní smlouvy).
Včera my bylo oznámeno, že se v půběhu min. měsíce stali plátci 20%DPH tudíž od určitého data v min. měsíce mi bylo přiúčtováno k smluvně stanovené částce těch 20%DPH - no je to normální? Pro mě to znamená bez předchozího upozornění navýšení nákladů o 20%, což v reálu dělá i 2000,–/měs. a je to poněkud dost na naše poměry…co na to říkáte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Uzavřela bych novou smlouvu. To že se stali plátci DPH není tvůj problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel, pokud se firma stala plátcem DPH automaticky ti ke sjednané částce to DPH musí připočat
Oni ho totiž celé odvedou FÚ. Takže od tebe jim zůstane 10tis, ale ty zaplatíš o 2tis. víc
Ovšem nechápu přoč se plátci stali, rodiče dětí si DPH těžko uplatní a tudíž se pro ně jejich služby stanou drahé. Záleží jestli mají nějakou konkurenci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaa13 píše:
Ovšem nechápu přoč se plátci stali, rodiče dětí si DPH těžko uplatní a tudíž se pro ně jejich služby stanou drahé. Záleží jestli mají nějakou konkurenci
Třeba už museli kvůli výši obratu…
Jinak je to teda dost blbá situace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Patrně se plátci stali ne o vlastní vůli, ale překročením limitu tržeb (???) Protože plátci jsu od 20.11. ![]()
Chápu, že DPH se přičítá k ceně služby, ale když mám ve smlouvě odsouhlasenou určitou cenu (pro mě konečnou), tak snad automaticky nemůžou počítat, že z fleku zaplatím o 20%navíc
- Měla by být nová smlouva…jenže druhá věce je ta, že já tu smlouvu mám uzavřenu s fyzickou osobou, která plátcem daně stále není…
Konkurenci moc velkou nemají, v našem kraji je to jedinná agentura. Jedinná varianta pro mě je, od nich odstoupit a s paní na hlídaní se domluvit sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mého musíš podepsat novou smlouvou s tím s.r.o. Dokud ji nepodepíšeš měla by platit ta původní včetně ceny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se poradit v nějaké právní poradně. Na netu jsou i zadarmo. Každopádně Váš vzdah se řídi občasnkým zákoníkem nikoli obchodním. Pokud jsi smlouvu nepodepsala jako podnikatel - neudala Ičo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit