Automatické navýšení smluvní ceny o DPH?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4498
7.12.11 10:00

Automatické navýšení smluvní ceny o DPH?

Ahoj, chtěla bych se optat, pokud se někdo orientujete v obchodním právu, jestli je toto možné, když mám uzavřenou smlouvu (na hlídání dětí), kde mám danou smluvní cenu za hodinu s tím, že obsahuje 15% srážkovou daň a subjek není plátcem DPH. Dodavatelem služeb je ve smlouvě fyzická osoba.
Před 2 měsíci mi bylo sděleno, že tato fyzická osoba založila s.r.o. a tudíž mi další faktury chodili, již od s.r.o. (bez změny původní smlouvy).
Včera my bylo oznámeno, že se v půběhu min. měsíce stali plátci 20%DPH tudíž od určitého data v min. měsíce mi bylo přiúčtováno k smluvně stanovené částce těch 20%DPH - no je to normální? Pro mě to znamená bez předchozího upozornění navýšení nákladů o 20%, což v reálu dělá i 2000,–/měs. a je to poněkud dost na naše poměry…co na to říkáte? :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
7.12.11 10:03

Uzavřela bych novou smlouvu. To že se stali plátci DPH není tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
7.12.11 10:15

Bohužel, pokud se firma stala plátcem DPH automaticky ti ke sjednané částce to DPH musí připočat :,( Oni ho totiž celé odvedou FÚ. Takže od tebe jim zůstane 10tis, ale ty zaplatíš o 2tis. víc :cert: Ovšem nechápu přoč se plátci stali, rodiče dětí si DPH těžko uplatní a tudíž se pro ně jejich služby stanou drahé. Záleží jestli mají nějakou konkurenci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
7.12.11 10:20
kaa13 píše:
Ovšem nechápu přoč se plátci stali, rodiče dětí si DPH těžko uplatní a tudíž se pro ně jejich služby stanou drahé. Záleží jestli mají nějakou konkurenci :nevim:

Třeba už museli kvůli výši obratu…

Jinak je to teda dost blbá situace :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
7.12.11 10:41

Patrně se plátci stali ne o vlastní vůli, ale překročením limitu tržeb (???) Protože plátci jsu od 20.11. :roll:
Chápu, že DPH se přičítá k ceně služby, ale když mám ve smlouvě odsouhlasenou určitou cenu (pro mě konečnou), tak snad automaticky nemůžou počítat, že z fleku zaplatím o 20%navíc :-O - Měla by být nová smlouva…jenže druhá věce je ta, že já tu smlouvu mám uzavřenu s fyzickou osobou, která plátcem daně stále není… :?: Konkurenci moc velkou nemají, v našem kraji je to jedinná agentura. Jedinná varianta pro mě je, od nich odstoupit a s paní na hlídaní se domluvit sama. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
7.12.11 11:09

Podle mého musíš podepsat novou smlouvou s tím s.r.o. Dokud ji nepodepíšeš měla by platit ta původní včetně ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
7.12.11 11:11

Zkus se poradit v nějaké právní poradně. Na netu jsou i zadarmo. Každopádně Váš vzdah se řídi občasnkým zákoníkem nikoli obchodním. Pokud jsi smlouvu nepodepsala jako podnikatel - neudala Ičo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat