Tipy a triky, jak ušetřit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky,kolik davate toho octa na jedno prani do prihradky?Uz jsem o tom slysela,ale nejde mi na rozum davat ocet misto avivaze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak se ta náplň jmenuje? Díky ![]()
Jinak já teda vlhčený ubrousky mám, ale dřív, když kadila jako kojená často, tak jsme prcku myli, žínky jsem koupila v ikei a hend po použití namočila do horké vody a pak dala vyvařit, sem tam jsem je prala v savo perex. A taky spíš jdu do obchodu pro akutní věci, jinak když dělám nákup rádoby velkej, koupím blbosti a hlavní věci většinou zapomenu. Takže napsat na lísteček a procházkou do obchodu a koupit co je na lístku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já tedy taky přidám - Např- zrušili jsme satelit ( měsíšně 500Kč) koupili setbox. Nakupuji v akci - ale když to zrovna potřebuji na velké nákupy nechodíme protože jsem zjistila že toho moc na koupíme a spousta toho vyhodíme takže stím je konec
Zdělávám z lednice co se dá
a na nákup chodím jenom se seznamem a opravdu když se řídím tímto tak hodně se dá ušetřit.
Já osobně si myslím že se dá ušetřit hodně na jídle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sara1000 píše:
Holky,kolik davate toho octa na jedno prani do prihradky?Uz jsem o tom slysela,ale nejde mi na rozum davat ocet misto avivaze
taky mě to zajímá - Jeden kolega mi říkal že už to dělají spousta let a prý od oka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míša8808 píše:
Holky, chci se jen zeptat, když se používá na prdku žínka a voda, jak to vyčistíte? Máte jich hodně a po každým bobku perete? Mně totiž přijde, že tam v tý látce ty bakterie musí zůstat a dokud se to nevypere min na 60 st., tak to tam prostě jeFakt nerejpu, jen se ptám…
Na co žínku? Šoupnu zadek pod vodu a meju rukou a „šmírovým“ mýdlem z lékárny. Sice to mýdlo trochu vysušuje, ale ruce i prdku mažem, tak to neva.
A je dost účinné tohle mýdlo, přítel už nepoužívá solvinu, když má zahumusený ruce od tech. oleje a tohle mýdlo si leje do svýho dávkovače. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sara1000 píše:
Holky,kolik davate toho octa na jedno prani do prihradky?Uz jsem o tom slysela,ale nejde mi na rozum davat ocet misto avivaze
ja davam tedy avivaz a stridam s octem. Octa davam stejne jako avivaze a pradlo je pak mekci a lepsi… ![]()
A ocet davam taky do mycky nadobi misto lestidla a uplne v pohode…
Ocet v podstate davam do vseho, myji s nim podlahu, vymyvam lednici, umyvam koupelnu, fakt ho pouzivam na vsechno, naucila me to kamoska…
A super vec je taky delat si jidelnicek na tyden. Zpracovat vsechno, co se da. Misto kurecich prsou koupit cele kure a naporcovat a zpracovat fakt vsechno… (jde to, kamoska me to naucila)…
Usetrit se da na jidle fakt hodne, ale clovek si musi davat hodne pozor…
Je to o discipline, priznam, ze ja jeste nemam tak velkou, jako ta kamoska, co me to ucila, ona je fakt v tomhle super… ![]()
ale treba kupovat v akci. Nakoupit v akci to, co se nezkazi, pak varit ze zasob.
Je toho fakt hodne…
![]()
- Citovat
- Upravit
pokud máš i zahrádku tak si můžeš ovoce a zeleninu pěstovat. Já bydlím v bytě, ale rodiče mají dům, občas jim pomůžu na zahrádce a pak si můžu natrhat ovoce a zeleniny kolik chci (vždycky toho mají hodně). Nebo, když vím kde jsou ovocné sady tak v době sklizně tam zajedu a koupím přímo od těch majitelů, prodávají je mnohem levněji. Dále když se mi nehce utrácet za kuřecí maso tak kupuju sóju, většinou tak dělám čínu. S těma jogurtama to dělám taky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prát v mýdlovém slizu
místo toho ironu klidně jde ocet taky. leštit vlastně s dětma snad ani nemá cenu, každému vyleštěníému zdrcadlu i konferenčnímu stolku dá beztak pusu
vařit ze základních surovin - chlaba v pekárně z mouky, žádné hotové satály, mražené polotovary, konzervy
místo masa vajíčko - bohatý zdroj důležitých živin, přitom za 3 kačky maso nepořídíš
látkové penky místo jednorázových
pokud máte myčku, tak místo tablet perkarbonát a kapku jaru, místo leštidla ocet
dítě koupat v kyblíku místo napuštěné vany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lendík27 píše:sara1000 píše:taky mě to zajímá - Jeden kolega mi říkal že už to dělají spousta let a prý od oka
Holky,kolik davate toho octa na jedno prani do prihradky?Uz jsem o tom slysela,ale nejde mi na rozum davat ocet misto avivaze![]()
je to super a navic to chrani pracku a mycku od vodniho kamene…
![]()
A davam stejne jako avivaze…
Nebo lestidla… ![]()
- Citovat
- Upravit
Lendík27 píše:sara1000 píše:taky mě to zajímá - Jeden kolega mi říkal že už to dělají spousta let a prý od oka
Holky,kolik davate toho octa na jedno prani do prihradky?Uz jsem o tom slysela,ale nejde mi na rozum davat ocet misto avivaze![]()
Ale bacha na to, já to jednou zkusila a na barevném prádle se udělaly takové jakoby mastné skvrny po vyprání.
Pak mi tu holky psaly, že ten obyč ocet je barvený karamelem, tak jestli to tam nějak zareagovalo
a kupovat si ten octový čistič Rondo z Kaufu
Jako je fajn,koncentrovanější než obyč ocet, myslím že 30%, stojí 25 Kč, ale to už radši koupím za 29 aviváž Batole od Qualtu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tuto diskuzi si ráda přečtu, ráda se přiučím. Také počítáme každou korunu. Já se snažím ušetřit hlavně na jídle. Vařím, pořád vařím. Mám spočítáno, že teplé domácí jídlo vyjde levněji než studená kuchyně. Ale musíš vařit dost složitě ze základních surovin - bramboráky, kotel guláše, dušenou mrkev, čočku atd.
Jinak samozřejmě sleduji akce a nakupuji v akcích.
Začali jsme hodně šetřit na topení. Raději si vezmu svetr, než topit na 22 stupňů (topíme tak na 18 - 19). Čistící prostředky kupuji nejlevnější a většinou jsem spokojená.
Koupila jsem nejlevnější prací prášek (1 Kg vyšel na asi 9 Kč) - pere dobře, jen moc nevoní (přijde mi to jak mýdlo s jelenem), tak ho míchám na půl s Rexem. Místo aviváže dávám ocet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A neničí se tím oblečení? Od mamky jsem naučená, že na pracích prostředcích není radno šetřit, protože pak se oblečení ničí… Tak mi ten ocet moc nejde do hlavy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dovolením se přidám, rozhodla jsem se totiž, že se fakt už konečně naučím šetřit ![]()
Mně se osvědčilo, vybrat z účtu peníze, které jsem si povolila na měsíc, do peněženky dát maximálně čtvrtinu (peníze na týden) a kartu nechat doma. Psát si jídelníček a nakupovat striktně podle seznamu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky myjeme zadeček normálně pod kohoutkem rukou ![]()
gina- jak přesně se jmenuje to „šmírové“ mýdlo? já na něj furt nemužu nikde narazit
tak používáme zatím sprch.gel od johnsonu, vždycky kapka stačí…
JInak ušetřit se dá, že nebudeš jezdit na nákup do velkých obchoďáků, co mám malou, tak chodíme jen tady do sámošky na vesnici nebo do večerky k vietnamcům a vystačíme si a přesto, že tam jsou některé věci dražší, tak ušetříme, než kdybysme každý týden jezdili třeba do globusu, protože tam jsme vždy nechali 1500 a víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit