Tipy a triky, jak ušetřit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pudloslava píše:
perkarbonát má na obalu napsáno perkasrbonát a je to v domácích potřebách? a dávkuje se to jako prášek?
většinou to v drogerce neni, kupuji na netu www.fichema.cz nebo www.kutilov.cz www.babako.cz
dávkování - ke slizu dávám do pračky tak 2 lžíce; do myčky do té nádržky na tabletu, je tam ryska, myslím 20 nebo 30 ml
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:Pudloslava píše:většinou to v drogerce neni, kupuji na netu www.fichema.cz nebo www.kutilov.cz www.babako.cz
perkarbonát má na obalu napsáno perkasrbonát a je to v domácích potřebách? a dávkuje se to jako prášek?
dávkování - ke slizu dávám do pračky tak 2 lžíce; do myčky do té nádržky na tabletu, je tam ryska, myslím 20 nebo 30 ml
diky, do te mycky to asi staci bez toho aktivatoru, ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ema N. píše:Lendík27 píše:sara1000 píše:taky mě to zajímá - Jeden kolega mi říkal že už to dělají spousta let a prý od oka
Holky,kolik davate toho octa na jedno prani do prihradky?Uz jsem o tom slysela,ale nejde mi na rozum davat ocet misto avivaze![]()
je to super a navic to chrani pracku a mycku od vodniho kamene…
A davam stejne jako avivaze…![]()
![]()
Nebo lestidla…
A nesmrdí pak prádlo octem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj, dávám bez aktivátoru.
já mám z toho perkarbonátu i lepší pocit co se týká mytí nádobí pro děti, malá už jí příkrmy, tak tam meju i její. přecijen ty tablety moc nemám tucha, co je v tom za sajrajty. Perkabonát se rozpadá na něco neškodného, už si to nepamatuji přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
S dovolením se přidám, rozhodla jsem se totiž, že se fakt už konečně naučím šetřit
Mně se osvědčilo, vybrat z účtu peníze, které jsem si povolila na měsíc, do peněženky dát maximálně čtvrtinu (peníze na týden) a kartu nechat doma. Psát si jídelníček a nakupovat striktně podle seznamu.
Přesně to si říkám po každé výplatě, ale nějak mi nejde se k tomu dokopat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RencaVlkova píše:Ema N. píše:A nesmrdí pak prádlo octem?Lendík27 píše:sara1000 píše:taky mě to zajímá - Jeden kolega mi říkal že už to dělají spousta let a prý od oka
Holky,kolik davate toho octa na jedno prani do prihradky?Uz jsem o tom slysela,ale nejde mi na rozum davat ocet misto avivaze![]()
je to super a navic to chrani pracku a mycku od vodniho kamene…
A davam stejne jako avivaze…![]()
![]()
Nebo lestidla…
spíš smrdí koupelna v době, co pereš a ocet je v nádržce s aviváží. Můžeš to vyřešit několika kapkami éterického oleje. Ale i ten po uschnutí prádla vyčpí a není cítit vůbec nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
já mám z toho perkarbonátu i lepší pocit co se týká mytí nádobí pro děti, malá už jí příkrmy, tak tam meju i její. přecijen ty tablety moc nemám tucha, co je v tom za sajrajty. Perkabonát se rozpadá na něco neškodného, už si to nepamatuji přesně.
no presne, ted mame nejake tesco tablety a to nadobi je z nich normalne slizky !!!!!!!! ASI NEJAKY LESTIDLO. teda nadobi je umyty krasne, o tom zadna ![]()
prasek, ten mi to nedelal, misto lestidla leju ocet uz davno, ostatne ja leju ocet vsude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dá se koupit levně nějaké megabalení octu? já furt tahám litrovky. už se toho chytnul i chlap a odtranuje s tím vodní kámen na akvarijních sklech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za super tipy
Všechno jsem pročetla a je tu opravdu spoustu fajn věcí na kterých ušetřit. Nejvíc mě zaujal ten ocet - do všeho a mýd. sliz
jo a taky to kuřeeee ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
Dá se koupit levně nějaké megabalení octu? já furt tahám litrovky. už se toho chytnul i chlap a odtranuje s tím vodní kámen na akvarijních sklech.
ja bych navrhovala zavest k nam octovod ![]()
ne vazne, tak vapenitou vodu, jako my, ma malokdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
Holky, prosím ještě jednou pro blbce (tedy mě
). Ten perkarbonát místo tablety nebo prášku stačí? Už se tam nic nemusí přidávat - myslím místo prášku? Tipuju, že pořád dávat sůl a leštidlo (a leštidlo se dá nahradit octem). Docela mě to zaujalo, ale abych neudělala nějakou blbost. Taky v myčce myju věci pro dítě a pak ještě oplachuju pro sichr v ruce, ale tato varianta se mě líbí víc. Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
El-Brno píše:Alpaka píše:Holky, prosím ještě jednou pro blbce (tedy mě
já mám z toho perkarbonátu i lepší pocit co se týká mytí nádobí pro děti, malá už jí příkrmy, tak tam meju i její. přecijen ty tablety moc nemám tucha, co je v tom za sajrajty. Perkabonát se rozpadá na něco neškodného, už si to nepamatuji přesně.). Ten perkarbonát místo tablety nebo prášku stačí? Už se tam nic nemusí přidávat - myslím místo prášku? Tipuju, že pořád dávat sůl a leštidlo (a leštidlo se dá nahradit octem). Docela mě to zaujalo, ale abych neudělala nějakou blbost. Taky v myčce myju věci pro dítě a pak ještě oplachuju pro sichr v ruce, ale tato varianta se mě líbí víc. Díky moc
jj, místo prášku. perkarbonát to vcelku dobře umyje. jen neodmastí. proto přidává cca lžičku Jaru (rozuměj jakéhokoli prostředku na nádobí). To na odmaštění stačí a myščka přitom nebouchne pěnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky, tak to je fakt dobrej tip, snad budu mít možnost brzo vyzkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše: šít povlečení se snad vyplatí jen, když seženeš nějaký super výproidej látku tak za 30 kč.
Já to počítala, a i když koupím metr za 70 kč, tak se to vyplatí. Třeba já budu šít veškeré povlečení včetně mantynýlku do postýlky, a ušetřím minimálně polovic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit