Došly peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
dej mu do ruky dítě a řekni, nemáš práci já jo a já jdu do práce - i když na brigádu - ty se musíš postarat… pokud se starat nebudeš, nebudeš mít práci… tak barák prodáváme a stěhujeme se do paneláku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Došly penize
On nějakou práci má, ale je to dost málo! Tvrdí mi, že kdyby přestal podnikat, přišel by o kontakty a myslí si, že se to jednouuu zlepší. To už budeme ale buhví kde..
- Citovat
- Upravit
Záleží taky, jaky typ práce manžel dělá, zda to, že teď nemá do čeho píchnout, souvisí se sezónností, nebo ne. U nás je to tak, že přítel dělá taky na živnost, v průběhu roku ale vydělává slušně a pak přes zimu je třeba 1-2 měsíce doma, ale žijeme z úspor bez problémů. Mně to vyhovuje, pomáhá mi teď hodně se synem. Možná by to chtělo si nad vaši finanční situaci pořádně sednout, sepsat příjmy (ale jen ty pravidelné, žádné vidiny, že někdy možná něco…) a výdaje. Pak jasně uvidíte, zda je vaše situace udržitelná.
Nechápu ale, že tvůj muž nehledá nějakou práci, obzvlášť, pokud ty s malým prckem ještě chodíš na brigády
. To ten můj by to třeba psychicky nezvládl a šel by klidně kopat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K čemu vám je barák, když nemáte z čeho žít ?! Co barák prodat i s hypotékou a přestěhovat se do nějakého hezkého bytečku s terasou.
Majetek štěstí nepřináší, spíše naopak, je to víc stresu a starostí.
To, že se doma snažíš a on si toho nevšímá, to je všeobecný problém ve většině vztahů. Ženy také každý den neděkují muži za to, že chodí do práce - bereme to automaticky.
Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, dala bych mu nůž na krk. Pokud má málo práce, tak si může najít nějakou brigádu nebo může hlídat dítě a na brigádu můžeš jít ty.
Má velmi nezdopovědný přístup, což bych mu také oznámila. Samozřejmě nebylo rozumné vydávat se z peněz za cenu menší hypotéky, to je absolutní nesmysl. Je rozumnější udělat to naopak a časem více připlatit, protože rezerva je důležitá. Ale už se stalo, není ani důležité, že jste ve čtvrti za socky, takhle uvažují jen snobové. A u těch není o co stát, blbé je, že nemáte na splátky hypotéky a pokud je to v tuto chvíli už takové, už vám situaci dokonale nevyřeší ani prodej a nákup bytu. Protože už budete v záznamech a nedostanete ani menší hypotéku.
Musíte zajít do banky, splátky snížit a komunikovat s nimi. Hlavně to řeště, nedělejte mrtvého brouka. Což se asi snaží dělt manžel. Pokud už máte dost splaceno, mohli byste dům prodat a koupit za zbytek peněz menší byt.
V každém případě by manžel dostal nůž na krk, jak si představuje, že budete žít a platit při takovém přístupu, řekl ti k tomu něco konkrétního?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumáťa píše:Oni si koupili byt ne barák a někde bydlet musí. K ZAKLADATELCE- takhle čekal jeden náš známý-čekal a čekal, až jim hrozilo vystěhování na ulici za nezaplacené nájmy. Vždyť nemusí přestat podnikat, ale když mu to momentálně nejde, tak tam asi netráví tolik času, tak ať aspoň jde na nějakou fušku nebo brigádu, než se to zlepší, to jako budete jíst do té doby suchý chleba nebo jak to vidí, některé chlapy nechápu
K čemu vám je barák, když nemáte z čeho žít ?! Co barák prodat i s hypotékou a přestěhovat se do nějakého hezkého bytečku s terasou.Majetek štěstí nepřináší, spíše naopak, je to víc stresu a starostí.
To, že se doma snažíš a on si toho nevšímá, to je všeobecný problém ve většině vztahů. Ženy také každý den neděkují muži za to, že chodí do práce - bereme to automaticky.
Hodně štěstí
- Citovat
- Upravit
no myslím, že si zakladatelka ukousla moc velkej krajíc a peníze jim trošku zastíníly oči… manželovi skončil nějakej šolich a ted jsou v koncích.. očividně jste si hráli na něco, co bohužel nejste… manžel není schopen vydělat příslušné peníze po delší dobu, do práce nepujde (osvč to vždycky udělá tak, aby platil co nejmenší daně.. co si budem povídat..) otázka je, co čekáš za pomoc.. bud si peníze obstaráte a hypo budete nějak platit dál, nebo skončíte jak ty socky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:Mě spíš zaráží chování toho chlapa, to že někomu skončí dobrá práce se stává i managerům, ale chlap by se uměl k tomu postavit a nějak jednat, zvlášť, když je ženská na mateřské a jediný hlavní příjem je jeho. To, že mu stačí přežívat na hranici únosnosti, je docela nezodpovědné
no myslím, že si zakladatelka ukousla moc velkej krajíc a peníze jim trošku zastíníly oči… manželovi skončil nějakej šolich a ted jsou v koncích.. očividně jste si hráli na něco, co bohužel nejste… manžel není schopen vydělat příslušné peníze po delší dobu, do práce nepujde (osvč to vždycky udělá tak, aby platil co nejmenší daně.. co si budem povídat..) otázka je, co čekáš za pomoc.. bud si peníze obstaráte a hypo budete nějak platit dál, nebo skončíte jak ty socky…
- Citovat
- Upravit
tak kdoví kde a v čem zakladatelčin chlap pracoval… pokud lehce přišel k penezům a ty mu poblaznili hlavu tím, že si myslel, že to bude na furt.. koupili jiný byt v lepší čtvrti atd.. a ted kanálek vyschl, tak se ani nedivim.. ono zvyknout si na luxus umí každej.. ale když na něj pak není …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bud pojde do roboty on alebo ty, myslim ze ina moznost nie je.. podnikat moze aj popri praci a ked bude zase dostatok kseftov moze dat vypoved, ale snivat o tom co raz bude nema zmysel.. nech riesi a nie caka co bude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel pracuje jako projektant. Mel hodne zakazek co se tyce projektu zelena usporam. Ten vsak stat utnul, protoze v tom meli bordel. Udajne se to melo zase rozjet, ale bohuzel… Jinak ma take spoustu neuhrazenych pohledavek. Proste dneska nikdo nechce platit! Je tedy tezke se asi rozhodnout i pro nej co dal…
- Citovat
- Upravit
no každý se jednou do takový situace dostane
rozhodně než v dnešní době prodáte byt a koupíte levnější zvoní na vás už exekuce, to byste museli mít velký štětstí kdyby se vám byt povedlo do měsíce třeba prodat -tyhle rady jsou k ničemu.
Já osobně jsem si zažila dobu kdy jsme zaplatili hypotéku a na účtě zůstaly 2 tis na jídlo, drogérku a jiný věci
A to jen kvůli tomu ,že manželovi nezaplatili půl roku v práci a úspory jsme měli velký a stejně jsme se dostali do problémů , byť si chlap našel brigádu a já už nastoupila do práce, naštěstí to trvalo jen 2 měsíce nouze největší a pak firmu koupil nový majitel a výplaty vyplatil,aby mu tam lidi zůstali, tak jsme dali jeden velkej vklad do hypotéky a zaplatili najednou asi rok a půl
teď už máme zase našetřeno na 6 hypoték ,kdyby se něco stalo.
Já bych viděla jako řešení snížit splátky, dát chlapovi nůž na krk a buď ty nebo on na brigádu či nástup do normální práce.
Další věc zkrouchnout všechno co jde - na dítěti tedy nešetřit,ale na vás jo , jídlo, mhd, cesty autem.
A držet se pravidel - prvně zaplatit hypošku a všechny poplatky kolem bydlení ( voda,eletrika,plyn, fond oprav) pak pokuď máte další půjčky , nekoupit na celý měsíc UM, plínky, maso pro dítě atd. a pak spočítat kolik vyjde na vás na den a z toho zatím žít.
Nejste jediný kdo je v takovýhle situaci i chytrej LOPATA kterej měl zase mooc hezkej příspěvek
se mlže do týhle situace dostat stačí delší nemoc cca rok a je na tom stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím si postěžovat. Asi před půl rokem jsme si koupili byt na hypo., dceri tenkrat bylo asi 8 měsíců. Vše se zdálo celkem v pohodě, manžel vydělával. Pracuje na živnostňák. Abychom měli co nejmenši hypo, tak jsme se dost vydali z peněz. Mně skončila mateřská a pobírám už delší dobu ten tenký rodičák, manžel přestal vydělávat. Skončil mu jeden velký „biznis“. Už pár měsíců to lepíme, ale teď jsme v situaci, že mi nepřišel ještě rodičák, nevím kde se stala chyba a nemáme na splátku hypoteky. Muj rodicak by to urcite teda nevyresil, ale aspon neco. Už dlouho jsem si nekoupila napr.nove dziny a vlastně skoro nic, nemam na holiče, vypadam desne, začala jsem chodit dvakrát tydne na odpoledni brigadu, coz je porad desne malo. Manžel se nechce nechat zaměstnat, že prý to nemá cenu, že by ho stejně teď nikde nevzali, byt doma s ditetem misto me byt taky nechce. Myslim si, že se nase situace nevylepší, dokud si neuvědomí, že jeho podnikání je prostě na prd. Děsně mě to štve. Bydlíme docela v bohatši čtvrti a jsme tu za socky. Ne, že bych to nějak prožívala, ale klidně jsme mohli bydlet v paneláku a dovolit si více. Teď je to fakt děs. Hlavně mám pocit, že já se pořad o něco snažím, uklízím vařím a on jen tak přihlíží…