Došly peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
a od koho máte hypotéku
nejsem si jistá,ale jsou hypotéky kde se dá s bankou domluvit a třeba měsíc nesplácet,ale zase jsou za to nějaký poplatky
,
rozhodně každá upomínka vám bud epěkně zaúčtovaná ,) napadá mě a co všechno můžete doma prodat , či zastavit
šperky a tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tetma píše:
no každý se jednou do takový situace dostanerozhodně než v dnešní době prodáte byt a koupíte levnější zvoní na vás už exekuce, to byste museli mít velký štětstí kdyby se vám byt povedlo do měsíce třeba prodat -tyhle rady jsou k ničemu.
Já osobně jsem si zažila dobu kdy jsme zaplatili hypotéku a na účtě zůstaly 2 tis na jídlo, drogérku a jiný věciA to jen kvůli tomu ,že manželovi nezaplatili půl roku v práci a úspory jsme měli velký a stejně jsme se dostali do problémů , byť si chlap našel brigádu a já už nastoupila do práce, naštěstí to trvalo jen 2 měsíce nouze největší a pak firmu koupil nový majitel a výplaty vyplatil,aby mu tam lidi zůstali, tak jsme dali jeden velkej vklad do hypotéky a zaplatili najednou asi rok a půl
teď už máme zase našetřeno na 6 hypoték ,kdyby se něco stalo.
Já bych viděla jako řešení snížit splátky, dát chlapovi nůž na krk a buď ty nebo on na brigádu či nástup do normální práce.
Další věc zkrouchnout všechno co jde - na dítěti tedy nešetřit,ale na vás jo , jídlo, mhd, cesty autem.
A držet se pravidel - prvně zaplatit hypošku a všechny poplatky kolem bydlení ( voda,eletrika,plyn, fond oprav) pak pokuď máte další půjčky , nekoupit na celý měsíc UM, plínky, maso pro dítě atd. a pak spočítat kolik vyjde na vás na den a z toho zatím žít.
Nejste jediný kdo je v takovýhle situaci i chytrej LOPATA kterej měl zase mooc hezkej příspěvekse mlže do týhle situace dostat stačí delší nemoc cca rok a je na tom stejně
Diky za podporu, ona samotna hypoteka neni zase tolik, horsi je to vsechno kolem. Manzel musi platit soc a zdravotko, ktery ma diky minulymu roku docela vysoky, pronajem kanclu, kterej se neda jen tak zrusit… Pak se nam furt deje neco s autem mame „luxusni“ starou fabii. Jen zimni gumy stali 6 tis. Jde o to, ze clovek setri stovky, ale zaplatit musi najednou nekolik tisic neocekavane.. Ja si myslim, ze reseni je, aby se nechal zamestnat.. jen nevim, jak ho presvedcit, neni moc zvyklej poslouchat rady. Je hlavne je dost uzavrenej ![]()
- Citovat
- Upravit
lopata píše: Mě spíš zaráží chování toho chlapa, to že někomu skončí dobrá práce se stává i managerům, ale chlap by se uměl k tomu postavit a nějak jednat, zvlášť, když je ženská na mateřské a jediný hlavní příjem je jeho. To, že mu stačí přežívat na hranici únosnosti, je docela nezodpovědnétak kdoví kde a v čem zakladatelčin chlap pracoval… pokud lehce přišel k penezům a ty mu poblaznili hlavu tím, že si myslel, že to bude na furt.. koupili jiný byt v lepší čtvrti atd.. a ted kanálek vyschl, tak se ani nedivim.. ono zvyknout si na luxus umí každej.. ale když na něj pak není …
Ty máš občas názory.
![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Ty máš občas názory.lopata píše: Mě spíš zaráží chování toho chlapa, to že někomu skončí dobrá práce se stává i managerům, ale chlap by se uměl k tomu postavit a nějak jednat, zvlášť, když je ženská na mateřské a jediný hlavní příjem je jeho. To, že mu stačí přežívat na hranici únosnosti, je docela nezodpovědnétak kdoví kde a v čem zakladatelčin chlap pracoval… pokud lehce přišel k penezům a ty mu poblaznili hlavu tím, že si myslel, že to bude na furt.. koupili jiný byt v lepší čtvrti atd.. a ted kanálek vyschl, tak se ani nedivim.. ono zvyknout si na luxus umí každej.. ale když na něj pak není …
no je vidět, že některé z vás ví o životě prd… tohle se běžné stává, lidi čuchnou k velkým penězům , nakoupí auta, baráky, pak se to zhroutí a lidi čuměj.. čím dál více lidí má problémy splácet, dokazuje to třeba tento článek http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
jo a chytrá tetmo, lopatě se to stát nemůže, protože lopata žádnou hypotéku nemá…
každej měsíc nám zbude dost peněz, které šetříme, protože jsem realisti a nehrajem si na něco, na co nemáme..
lopata prostě jen napíše pravdu jak to je a vy se z toho můžete všichni zbláznit co… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:Anonymní píše:Ty máš občas názory.lopata píše: Mě spíš zaráží chování toho chlapa, to že někomu skončí dobrá práce se stává i managerům, ale chlap by se uměl k tomu postavit a nějak jednat, zvlášť, když je ženská na mateřské a jediný hlavní příjem je jeho. To, že mu stačí přežívat na hranici únosnosti, je docela nezodpovědnétak kdoví kde a v čem zakladatelčin chlap pracoval… pokud lehce přišel k penezům a ty mu poblaznili hlavu tím, že si myslel, že to bude na furt.. koupili jiný byt v lepší čtvrti atd.. a ted kanálek vyschl, tak se ani nedivim.. ono zvyknout si na luxus umí každej.. ale když na něj pak není …![]()
![]()
no je vidět, že některé z vás ví o životě prd… tohle se běžné stává, lidi čuchnou k velkým penězům , nakoupí auta, baráky, pak se to zhroutí a lidi čuměj.. čím dál více lidí má problémy splácet, dokazuje to třeba tento článek http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
jo a chytrá tetmo, lopatě se to stát nemůže, protože lopata žádnou hypotéku nemá…to víš,že jo lopato, tobě se určitě nemůže stát,že nebudeš mít peníze
a nebo to sem raději nenapíšeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lopato - ano, stává se to. To ale nemusí znamenat, že je to tak i u zakladatelky. (Stejně to tak být může, ale nebrala bych to jako jasnou věc.) Přijde mi, že jen vymýšlíš pohádky, které mohou mít úplně jiný děj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lopato, tvoje názory se mi většinou líbí, ale ted už hodně kombinuješ, aniž by jsi si vyslechl další podrobnosti zakladatelky. Jinak, jak jsem pochopila , tak pracuješ ve velké mez. fabrice, kde je o něco větší jistota, než u středního podnikatele, ale není to stoprocentní jistota. Manžel moji kamarádky taky pracoval 15 let ve fabrice (zahr. automobilka) a před pár měsíci se měnili majitelé fabriky a rapidně snižovali stavy. On sice dostal královské odstupné, ale je bez práce. Je šikovný a práci si rychle našel, ale přes agenturu, páč dneska se většinou do fabrik , jako je Siemens, Brose, Continental apod. dostaneš jedině přes agenturu, takže jistota práce téměř nulová, páč agentura ti jeden měsíc práci dá a druhý měsíc třeba ne. Aspon tak to chodí v našem Moravskoslezském kraji
- Citovat
- Upravit
jediná jistota je smrt… člověk musí myslet na všechny varianty, které se mohou stát.. co se týká poznámky od Tetmy.. ano, třeba v září jsme si koupili nové auto, nutně bylo zapotřebí, aby mohla žena pracovat, skončil ji RD… měl jsem na účtu 800 korun.. ted tam mám částku v řádu desetitisíců… proč? pracuju, neutrácím, šetřím… a počítám i s tím, že mě můžou vyhodit.. a když mě vyhodí? žiju v Brně, nabídka práce je zde velká, mám dostatečnou praxi… nevidím to tak černě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:
jediná jistota je smrt… člověk musí myslet na všechny varianty, které se mohou stát.. co se týká poznámky od Tetmy.. ano, třeba v září jsme si koupili nové auto, nutně bylo zapotřebí, aby mohla žena pracovat, skončil ji RD… měl jsem na účtu 800 korun.. ted tam mám částku v řádu desetitisíců… proč? pracuju, neutrácím, šetřím… a počítám i s tím, že mě můžou vyhodit.. a když mě vyhodí? žiju v Brně, nabídka práce je zde velká, mám dostatečnou praxi… nevidím to tak černě…
no ale čtený text nejsi schopen pochopit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky, taky . . .
Pokuste se pochopit Vašeho muže, také můj podnikal a zjistili jsme, že v našem státě nejsou dobré podmínky pro „malé“ podnikatele bez zajištěné rezervy. Manžel se vnitřně zhroutil, připadal si neschopný, když nedokáže uživit rodinu a přestal mít zájem i o hledání zaměstnání.Pro uklidnění jsem mu začala dávat Kozlíkové kapky, již skoro nespal. Jak se uklidnil, vše jsme rozumně odkomunikovali a začali hledat zaměstnání. Vždy je lepší, když je v rodině jeden jistý plat - dovolená, nemocenská, paragraf, výplata-to si jako podnikatel nemohl dovolit. Pokud budete chtít poradit, napište @ . Je to osobní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jsem tu po delším čase
Moje milá mláďátka, tak jsem zde opět a musím říci, že od doby, kdy manžel musel pozastavit podnikání a já pro nemoc nemohu pracovat jsme ve velmi zajímavé situaci. Já jsem se zasekla v mezisystému, málo zdravá jít do práce a málo nemocná dostat podle tabulek důchod. Manžel ve svém věku měl potíže dostat zaměstnání. Nakonec novodobý otrokářský systém - pracovní agentura nabídla práci. Dojíždí do vedlejšího města, cestovné 1 200 Kč, výdělek 9 800 Kč, nájemné a poplatky 6 000 Kč. Na stravu, drogérii i oblečení zůstává 43 Kč na osobu a den. Je pravdou, že plíny již nepotřebuji a děti jsou z hnízda pryč, ale kdo by uměl vyžít s takovýma penízkama? Je jasné, že na léky, poplatky i cestu k lékaři musí být taky! Kde to žijeme? Pokud základem státu nebudou rodiny, dopadneme jak ve starém Římě? Se smíšenými pocity jsem si podala žádost o pomoc v nouzi. Držte se, podle mne to máte děvčátka mnohem těžší než naše ročníky. babča Jaruš
- Citovat
- Upravit