5000-5500 na jídlo pro 3

597
28.7.12 12:42

5000 - 5500 na jídlo pro 3

Ahojte,

potřebovala znat vaše zkušenosti. Budeme si brat hypoteku, po odečteni všech vydaju nam zustane 5000 na jídlo ja, manžel a 3 měsični miminko.
Z toho musim koupit, snidaně, obědy, večeře - manžel co 2 den obědva v praci (na to ma penizky zvlašt).
Da se to zvladnou??
a mate nějake tipy co vařit?
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
28.7.12 12:51

Zvládnout se to dá úplně v pohodě, navíc když manžel jí každej druhej den v práci ;) Nekupuj blbosti, polotovary. Já dělám hodně omáčky, rizoto, zapečený těstoviny, zapečený brambory…
Napiš si dopředu, co potřebuješ nakoupit a neber nic víc. 5000 je ještě pěkná suma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
28.7.12 12:54

Ahoj, my máme na měsíc 3-4 tis. a jsme 2 (jen já a přítel) a vycházíme úplně bez problémů. Každý měsíc dáváme na stranu ty 4 tis. a pak z toho bereme a kolikrát nám i zbylo. Chce to kupovat opravdu jen ty věci, které opravdu potřebuješ. Nejít do obchodu jen tak. Já si doma napíšu seznam, co budu potřebovat. Koukám do letáků, maso kupuji ve slevě klidně do mražáku. Jinak večeře máme studené - obložený chleba, houska, tousty, kaše, párky. Ale nijak výrazně se neomezujeme. Koupíme si to, na co máme chuť. Ovoce, jogurty, maso.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
28.7.12 12:59

Pokud je to pouze na jídlo, vše ostatní máte zaplacené nebo na to máte kalkulované peníze bokem a finanční rezervu, pak ano :). Na neustálé kulinářské vyvařování a lahůdkování to není, ale zároveň se nebudete muset nějak extra uskromňovat :).

• Citovat
  • Upravit
30308
28.7.12 13:02

S 5000Kč na jídlo se dá vyjít krásně. Nám se vede se do toho vejít i s benzínem, ale malej zatím baští mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
28.7.12 13:06

Já myslím, že v pohodě, my máme pro pět lidí 7 000,– a jde to, koupíme si na co máme chuť, jednou týdně velký nákup, jinak dokupujeme pečivo a třeba zeleninu s ovocem, té se u nás sní fakt hodně.

• Citovat
  • Upravit
20518
28.7.12 13:15
@Naima píše:
Pokud je to pouze na jídlo, vše ostatní máte zaplacené nebo na to máte kalkulované peníze bokem a finanční rezervu, pak ano :). Na neustálé kulinářské vyvařování a lahůdkování to není, ale zároveň se nebudete muset nějak extra uskromňovat :).

Přesně tak. Nic mc - ale dá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
28.7.12 13:18

Zvládnout se to určitě dá. Jsme tři, já, manžel a syn 2,5 roku a za jídlo dáme tak 3500 a máme vše, jogurty, ovoce, zeleninu, maso… Určitě se nemusíš bát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
28.7.12 13:46

Dá, krásně, jak radily holky, když nebudeš kupovat kraviny a drahé věci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.12 13:52

My máme 6 tisíc pro 7lidí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
28.7.12 14:06

S kojením a pak klasickejma domácíma příkrmama asi jo, ale když pak nedejbůh není MM jsou to dardy :( Krmím malou UM ke všemu HA a je to náš nejdražší strávník :srdce: Jinak nejlíp mi funguje udělat si na týden jídelníček, co budu vařit a podle toho nakoupit. Večeříme většinou polévky-dělám jí kotel aby byla na dva dny i k večeři. Hodně štěstí. BTW teď jsou nejvýhodnější hypotéky za velmi dlouhou dobu, takže myslím že správné rozhodnuté ve správný čas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
28.7.12 15:05

Vždycky se to nějak dá. Já taky přemýšlela, jak ušetřit na jídle, dřív jsme doslova prožrali hrozně moc. Teď to dělám tak, že sleduju letáky a nakupuju většinou jen to, co je v akci, koupím toho třebas víc do mrazáku a pak jíme to co je, dokud nejsou lednička a mrazák fakt úplně prázdný. Na konci vždycky zkouknu, co nám doma ještě zbývá a přemýšlím, co by se z toho dalo uvařit, jak to nakombinovat. To víš, že mám nutkání běžet do obchodu a koupit si to, na co mám zrovna chuť, ale chce to se překonat a sníst opravdu to, co doma je. Ale žít bych takhle dlouhou dobu nechtěla, je to přechodně, snažíme se ušetřit na koupi a následnou rekonstrukci bytu.
Taky nevařím každý den maso, dělám třebas dušenou kapustu s bramborem, chleba ve vajíčku, zeleninový salát (když přiveze děda ze zahrádky), rýžovou kaši…
Manžel má celkem rád sojový maso, pytlík stojí asi 7Kč. To je taky fajn.
Ale jak píše kokos, nejdražší strávník je malej. Je na UM, kupuju mu Bebu, která vyjde na 285Kč a jednu krabici, kde jsou dva pytlíky má na pět dní. Pak když kupuju kojeneckou vodu, čajíky, jednou denně už dostává zeleninu.......ono se to pak nasčítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
28.7.12 15:15

Souhlas dá se to v pohodě ale. Každý má jiné náviky a u nás trvalo, než si manžel zvikl jíst normálně a ne pořád něco uždibovat. To je pak neštěstí.
A mimčo které mám na sunaru je děs. Krabice stojí 200Kč ale už mu zařínám vařit tak je to taky lepší. Taky nekupuju slekničky pro mimi max. takové ty levné které dávám i staršímu dítku protože je to levnější než jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
28.7.12 16:31

Ja jsem pravě nebyla nikdy nebyla nucena šetřit, takže v podstatě nemum představu jak to zvladnu, nějak budu muset :-)

ještě holčiny vubec jsem nepočitala s tim kolik toho sni asi miminko??? ted plne kojim a doufam, že budu co nejdele. ale od 4m se pry maji davat přikrmy na kolik vas ty vyšly?? to budu muset taky zvladnut z te častky 5000…

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
28.7.12 16:44

Pokud prospívá, tak dávej příkrmy až od 6.měsíce a myslím, že domácí se dají pořídit velmi lacino (mně vyhovovalo vaření ve „velkém“ a zamražení do krabiček).
Jinak myslím, že s těmi 5 tis. se vystačit dá (i když na vyskakování to pravda není) a to i při nakupování kvalitních potravin- prostě raději méně kvalitního než hromadu hnusáren. Taky sleduju akce, když je v akci dobré maso, naplním mrazák, polévky jsou levné a vydatné, do brambor se dá zapéct celkem cokoli a je to dobré atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat