Měsíční náklady 3 až 4 děti

Anonymní
25.7.12 10:49

Měsíční náklady 3 až 4 děti

Ahoj,

píšu dotázek víceméně za svoji sestřičku, která zde není registrovaná, ani nikde jinde. Nemá na to čas, pracuje a má dvě dětičky (3a5), takže pc zapne tak jednou do týdne :-).

Neplánovaně otěhotněla a gestační váčky jsou dva, tak jsou v šoku a rozmýšlí, co dál. Žijí asi tak jako hodně z nás. Jeden plat jde na poplatky, energie, hypo a z druhého žijí. Nic moc nezbývá. Pročetly jsme zde různá témata, ale ani jedno, kde by se psalo konkrétně o financích na měsíc, které potřebujete pro uživení třeba 4 dětí.

Je to vůbec někdo takový?

Omlouvám se za anonymitu, ale je tady pár lidí z našeho města a sestřička ještě ani neví, jak to nakonec dopadne,,, tak to nechci hlásit veřejně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bohemund
25.7.12 11:04

Počitej s náklady na 2 krat 2 :D ja nevím co chcete slyšet :)

• Citovat
  • Upravit
becky87
25.7.12 11:08

Presne, tak ted ma dve, takze krat dva a je to :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
17630
25.7.12 11:11

A hlavně někdo je schopný vyjít s 10 tisíci pro 5 člennou rodinu a někdo má 20 pro dva :nevim:
My čekáme třetí dítě, myslím že náklady se zase nezvednou tolik, aby se to dalo vypočítat jak píše Bohemund. Přeci jen oblečení se dědí a ta trocha jídla co uvařím navíc :nevim: Elektrika, internet, televize, to všechno zůstane na svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.12 11:42

Já počítám na týden 3 000,–, ale ani je neutratím, protože děti chodí na obědy do školy. Máme je starší než Tvoje sestra :think:.

• Citovat
  • Upravit
691
25.7.12 12:06

No tak vzhledem k tomu, že nám se narodili dvě děti najednou, tak musím říct, že největší výdaje byly za UM (moje mlíčko nestačilo) a to byl šrumec to bylo 3000 za týden. Plenky jsme nekupovali - ty každý donesl. A opravdu do toho roku, kdy začli baštit, tak skoro vše, to bylo hooodně naptutý - a teď to je pohoda. Teda když nepočítám výdaje za lékárnu, když jsou nemocní, protože jsou nemocní většinou všichni tři s odstupem jednoho dne. A boty to je 1000,– za jedny 32. Jinak se to dá. Ušetřím na sobě a manželovi a dáme dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
25.7.12 12:38

@čepeček za UM 3000 za týden? Já to teda nekupovala tak nevím kolik toho ty děti vypijou, ale 12 tis za měsíc janom za mlíko…

Jinak já počítám na stravu a běžné potřeby pro domácnost tak 3 - 4 tisíce na osobu a měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.12 13:37
@Vera111 píše:
@čepeček za UM 3000 za týden? Já to teda nekupovala tak nevím kolik toho ty děti vypijou, ale 12 tis za měsíc janom za mlíko…Jinak já počítám na stravu a běžné potřeby pro domácnost tak 3 - 4 tisíce na osobu a měsíc

3 000,– za UM je teda pálka, to snad nejde ani vypít, ne? :think: Co jste kupovali za značku?

• Citovat
  • Upravit
691
25.7.12 13:46

Je to tak kupovali jsem Bebu HA a pak ještě jednu pro předčasně narozené…
No ale muselo se to nějak udělat, když mého mléka bylo mámo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.7.12 14:18

Já už mám děti starší než tvoje sestra (16, 11 a dvojčatům jsou dva roky) ale my jsme mega rozmazlený a mega rozežraný (spíš mlsný) :mrgreen:…Náklady na jídlo, oblečení, kosmetiku, zábavu, koníčky jsou plus mínus 30. tisíc měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
25.7.12 14:22
@peggy.sl píše:
Já už mám děti starší než tvoje sestra (16, 11 a dvojčatům jsou dva roky) ale my jsme mega rozmazlený a mega rozežraný (spíš mlsný) :mrgreen:…Náklady na jídlo, oblečení, kosmetiku, zábavu, koníčky jsou plus mínus 30. tisíc měsíčně…

chudak to ji jako příklad nedávej :D

• Citovat
  • Upravit
17745
25.7.12 14:31
@Bohemund píše:
chudak to ji jako příklad nedávej :D

To je fakt :mrgreen:!
Mám pocit, že se taky nějak neomezujeme a jsme na těch 16 000,–Kč, ale jistě to jde mnohem střízlivěji. Je to jak kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
25.7.12 14:50

Je nás celkem šest (já, manžel a 4 děti - 9,7 a dvojčata 2 roky.)

Náklady na jídlo jsou 12tisíc měsíčně. Mohlo by to být určitě i míň, ale starší děti mají rádi cereální křupky a ty stojí celkem dost peněz.
Oblečení se může dědit, myslím, že elektrika a spol. zůstane na svém místě.

Horší to je, až pak půjdou do školy, budou muset asi víc šetřit. Pomůcky do školy, placení obědů, věci do školy, školní a mimoškolní výlety.

Věci pro starší děti: každý znich má několik koníčků, když to rozpočítám na jeden měsíce je to cca 1000 Kč/měsíc. Věci, co potřebují ke svým zájmům dostávají k narozeninám, svátku, vánocům ;) Občas nějaké to oblečení a kvalitní boty, sladkosti a maličkosti, knížky (jsme rodina knihomolů :mrgreen: :mrgreen: ). To je tak 500-1000 Kč/měsíc.

Pro malé holky byl dost peněžitě náročný ten začátek výbavička stála hodně peněz a oblečení taky. Ale teďkon, jak nerostou tak rychle, je to lepší. Za malé utratím nejvíce za pleny, UM, kaše a kvalitní boty.

Takže zjednodušeně řečeno, náklady na děti vynásob dvěma a vyjde ti přibližné číslo. My to zvládáme finančně dobře, i v budoucnu to snad půjde a až budu zase pracovat, bude to ještě lepší ;) :D

Hodně štěstí, síly a zdraví tvé sestře a budoucím dětičkám :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
25.7.12 18:17

Tak já mám holky skoro 9 a 11 a 4 letá dvojčata. Nejhorší je opravdu ten začátek, kočárek, UM, plíny. Na věci kromě bydlení nám stačí tak 15 tis, ted přibude školka tak se to o něco zvýší ;) Záleží jaké mají náklady teď, každý je opravdu zvyklý na něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
28.7.12 12:56

Ted se nám narodilo třetí dítě. Náklady každe rodiny jsou individuální. My třeba máme dost vysoké. Jeden kluk na gymplu ( notas, počitač na doma, telefon, kapesné) ted tábor v Řecku na 3 týdny. Pak máme dvouletého a malé je měsíc. Když to všecko sečtu tak určitě 50000 se všim i jídlem a benzínem. Půjčky nemáme žádné. ZNÁM RODINY CO VYJDOU S 15000 na měsíc musí. Asi tě zajímá ta spúodní hranice. Záleží na tom kolik platí nájem a poplatky (nebo jestli mají dům tak kolik měsíčně vydají)a kolik mají příjem. Také jak jsou nároční na jídlo a oblečení .Je to spousta faktorů. Člověk zase nechce asi žít na hranici bídy a dětem nic nekoupit prostě takovej zlatej střed. Asi bych to hodila na papír všecky výdaje a příjmy a pak at se rozhodnou co dál. Dvojčátka jsou ale krásný. Gratuluju sestře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat