Více dětí a dluhy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.7.12 10:48

Více dětí a dluhy

Nedávno proběhla na Nově reportáž o rodině se šesti dětmi, která dluží 1,5 mil. korun a exekutor oblepuje vše možné…
Ta maminka říkala, že stouply náklady, když začalo chodit více dětí do školek a do školy…
Maminky, jaké máte rady a tipy, jak se nedostat do této situace?
Má manžel více zaměstnání, nebo se snažíte více ušetřit, když jsou děti ještě doma s mámou?
Z takovách reportáží je mi vždy velice smutno, takže jakékoli rady, které by někdy mohly některým rodinám pomoci uvítám:)
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21972
25.7.12 10:55

Myslím, že na to je jediná rada - pořídit si tolik dětí, kolik vím, že dokážu finančně zvládnout. Samozřejmě může dojít k nepředvídaným situacím - ztráta zaměstnání, nemoc, cokoli - ale pokud např. už teď vím, že máme minimální finanční rezervy, že vycházíme jen taktak a už teď musíme dost šetřit, je nesmysl pořizovat si další děti. Často se objevují názory „ono se to nějak zvládne, děti jsou to hlavní, oblečení budou po sobě dědit, na kroužky chodit nebudou a to ostatní nějak půjde“… ale to považuji za nezodpovědnost a regulérní lidskou hloupost. Potom je jen přirozený důsledek, když k podobnému finačnímu bankrotu časem dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
25.7.12 10:59

To jsem neviděla. Není to někde ke shlédnutí? Já tedy nemám koule ani na druhý, v dnešní době… Takže když někdo dělá tolik dětí i dluhy, tak se ani nedivím. :nevim: Tohle prostě nejde moc dohromady, no. A hlavně…je i spousta lidí s jedním dítětem, co se dostanou do problémů a točí o nich někdo reportáže? Ale vsadím se, že na tyhlety už se pořádá sbírka a to prostě neschvaluji.

Každej svého štěstí strůjce. Jejich děcka, jejich odpovědnost. :nevim: Nevím co dodat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
25.7.12 11:01

Tak jsem to zkoukla a zůstala u prvotního názoru. Jen reklamka, aby na ně byla nějaká sbírka. :poblion:
Je to smutný, ale je to jejich věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
25.7.12 11:07

Ja si myslim, že průmerna rodina by neměla mít problem uživit do 4 děti, takové případy jako 6 už je extrém, záleží od platu a finanční zodpovědnosti ale často tolik dětí maji rodiny co neuživi ani sebe

• Citovat
  • Upravit
nepřihl martina.se
25.7.12 11:18

Upřímně, sorry, ale líto mi jich není. To by mohl každej nadělat dluhy a pak udělat reportáž v tv. Je mi líto třeba děcek, kterým se rodiče zabili a oni zdědili dluhy a pod, ale né toho. Logicky přeci musím vědět, kolik dětí uživím.. Neříkám, že se nedostane rodina do problémů, ale mít 6 dětí a nemít zajištěnou jejich budoucnost je nezodpovědnost. A doufat, že se za mě postará někdo jiný je hnus. Každý si to musí sám promyslet.. Já jsem sice jen sama s dítkem, ale žijem z pár tis. Nemám půjčku, nebudu mít půjču, na co neušetřim, to nemám, dělám fin plán dopředu, dítko mi teď nastupuje do 1. třídy, šetřila jsem na to celý rok.. musím to dát a né dělat socku v tv a žádat lidi o dary… To je spíš vydírání (citové) lidí, protože se vždycky najde někdo, kdo je bude litovat.. je mi z toho na :poblion:

• Citovat
  • Upravit
zmrzlik
25.7.12 11:21

Ahoj. holky kde je to video o té rodině? Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
1147
25.7.12 11:22
@nepřihl martina.se píše:
Upřímně, sorry, ale líto mi jich není. To by mohl každej nadělat dluhy a pak udělat reportáž v tv. Je mi líto třeba děcek, kterým se rodiče zabili a oni zdědili dluhy a pod, ale né toho. Logicky přeci musím vědět, kolik dětí uživím.. Neříkám, že se nedostane rodina do problémů, ale mít 6 dětí a nemít zajištěnou jejich budoucnost je nezodpovědnost. A doufat, že se za mě postará někdo jiný je hnus. Každý si to musí sám promyslet.. Já jsem sice jen sama s dítkem, ale žijem z pár tis. Nemám půjčku, nebudu mít půjču, na co neušetřim, to nemám, dělám fin plán dopředu, dítko mi teď nastupuje do 1. třídy, šetřila jsem na to celý rok.. musím to dát a né dělat socku v tv a žádat lidi o dary… To je spíš vydírání (citové) lidí, protože se vždycky najde někdo, kdo je bude litovat.. je mi z toho na :poblion:

Naprostý souhlas, chtěla jsem napsat to samé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
25.7.12 11:22
@nepřihl martina.se píše:
Upřímně, sorry, ale líto mi jich není. To by mohl každej nadělat dluhy a pak udělat reportáž v tv. Je mi líto třeba děcek, kterým se rodiče zabili a oni zdědili dluhy a pod, ale né toho. Logicky přeci musím vědět, kolik dětí uživím.. Neříkám, že se nedostane rodina do problémů, ale mít 6 dětí a nemít zajištěnou jejich budoucnost je nezodpovědnost. A doufat, že se za mě postará někdo jiný je hnus. Každý si to musí sám promyslet.. Já jsem sice jen sama s dítkem, ale žijem z pár tis. Nemám půjčku, nebudu mít půjču, na co neušetřim, to nemám, dělám fin plán dopředu, dítko mi teď nastupuje do 1. třídy, šetřila jsem na to celý rok.. musím to dát a né dělat socku v tv a žádat lidi o dary… To je spíš vydírání (citové) lidí, protože se vždycky najde někdo, kdo je bude litovat.. je mi z toho na :poblion:

S timto souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.12 11:24

@zmrzlik bylo to přímo v hlavních zprávách na nově …tak snad na tn.cz?

• Citovat
  • Upravit
423
25.7.12 11:25
@Bohemund píše:
Ja si myslim, že průmerna rodina by neměla mít problem uživit do 4 děti, takové případy jako 6 už je extrém, záleží od platu a finanční zodpovědnosti ale často tolik dětí maji rodiny co neuživi ani sebe

Neměla by mít problém. To je pravda. Bohužel dnes v ČR je situace taková jaká je a dvě děti už jsou celkem luxus. Samo záleží na prioritách, můžeš bydlet u rodičů ve dvou místnostech, rezignovat na vlastní bydlení a nějak vyjdeš i s šesti. To je jasný… Nebo prostě nepovažuješ za prioritu nový kvalitní boty, jídlo, apod a zase můžeš těch kousků mít víc. Je to každýho volba. Ale nadělat tolik dětí a ještě hypošky apod??? Ne, nelituji je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
25.7.12 11:26

Také mi jich není líto, do této situace se dostali sami tak ať si z ní také nějak pomůžou. Upřímně, ono udělat si dnes spoustu dětí není nic těžkého ale postarat se o ně to už je věc jiná. Já osobně na takové případy nepřispívám, to spíše na rakovinu, zvířata atd. to je už věc jiná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
25.7.12 11:27
@Anonymní píše:
@zmrzlik bylo to přímo v hlavních zprávách na nově …tak snad na tn.cz?

Děkuju za info, dohledám. :palec:

• Citovat
  • Upravit
nepřihl martina.se
25.7.12 11:28

@suwari @palapa díky holky.. jsem si říkala, jestli to není moc radikální, ale já to takhle cítím.
Mmchdm, všimly jste si, jak jsou poslední dobou zprávy plné takových případů? Až je to hnus. Fakt pochopím, a aji pomůžu, pokud jde třeba o živelné katastrofy, nebo lidi, co jim někdo úmyslně vypáli dům a podobně, ale tohle se mi hnusí… Citové vydírání a mám pocit, že je to čím dál častější.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
25.7.12 11:32
@Lucinka_Kla píše:
Neměla by mít problém. To je pravda. Bohužel dnes v ČR je situace taková jaká je a dvě děti už jsou celkem luxus. Samo záleží na prioritách, můžeš bydlet u rodičů ve dvou místnostech, rezignovat na vlastní bydlení a nějak vyjdeš i s šesti. To je jasný… Nebo prostě nepovažuješ za prioritu nový kvalitní boty, jídlo, apod a zase můžeš těch kousků mít víc. Je to každýho volba. Ale nadělat tolik dětí a ještě hypošky apod??? Ne, nelituji je.

To je to někdo nevyjde s jedním protože potřebuje kočárek za 30 tisíc a nekdo z druhe ruky za 5, ale vem si chalp 20 zena 10, to je 30 tisíc, řekněme 10 za bydlení 8 jídlo a maš 12 tisíc na oblečení, drogerii a podbné, vyjít podle mě jde jenže záleži jestli potřebuješ auto, nebo né, a potom žerou hodně různe stavebka a životky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat