Více dětí a dluhy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Bohemund píše:
To je to někdo nevyjde s jedním protože potřebuje kočárek za 30 tisíc a nekdo z druhe ruky za 5, ale vem si chalp 20 zena 10, to je 30 tisíc, řekněme 10 za bydlení 8 jídlo a maš 12 tisíc na oblečení, drogerii a podbné, vyjít podle mě jde jenže záleži jestli potřebuješ auto, nebo né, a potom žerou hodně různe stavebka a životky.
A to je přesně ono, každý z nás zná svůj standard, takže si umí spočítat, jak by mu to celé vycházelo.. a né pořídit si 6 dětí a pak zjistit, že je neuživim.. přesný, vidím, co platím, promyslím, jestli mám rezervu a pod.. ale dopředu, né až potom
![]()
- Citovat
- Upravit
@nepřihl martina.se píše:
@suwari @palapa díky holky.. jsem si říkala, jestli to není moc radikální, ale já to takhle cítím.
Mmchdm, všimly jste si, jak jsou poslední dobou zprávy plné takových případů? Až je to hnus. Fakt pochopím, a aji pomůžu, pokud jde třeba o živelné katastrofy, nebo lidi, co jim někdo úmyslně vypáli dům a podobně, ale tohle se mi hnusí… Citové vydírání a mám pocit, že je to čím dál častější..
Meli jsme dluhy v rodine, musel si ten dotycny najit brigadu a chodit do dvou prai. Slo to. A fakt nesnasim taloveto reportaze.
Ja sama mam dite, mame akorat pujcku na tv a to jsem nechala na malo, ze to vzdy zaplatim, ale musim se obejit bez toho co nemam.
Nas znamydela pujcky atd, sam rikal, ze si nekdo koupi pekny faro, jen aby se predvedl a pak sup pro pujcku, protoze nemam. Takze si myslim, kupovat jen na to co mam!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že třeba odvisílají takový příspěvek rodině, která má postižené dítě a chtějí mu přispět na nějakou tu pomůcku, léčbu..to mi nevadí.
Ale lidi, co si ty dluhy udělali sami a pak brečí v televizi, z těch mi je fakt zle. Můj partner má taky dluhy, na které doplácí celá rodina, ale ani by nás nenapadlo jít do televize, aby se na nás udělala sbírka a někdo ty parnerovy dluhy zaplatil.
I když neříkám, že by se mi to nelíbilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, kukněte ještě na tohle: http://www.ceskatelevize.cz/…62220100011/
Je to jen chvilka cca od 15:30 min. To by mě zajímal váš názor. 5 dětí, šesté na cestě, kočka evidentně nikdy nepracovala, vypadá děsně mladě, ale teda působilo to na mne celkem mile. Ale i tak… Hypo na auto, na barák, šestý dítě a v pořadu o financích to dávaj za vzor, jak si děcka ve dvou letech už musí uvědomovat, že nemůžou mít zmrzku, jelikož je jich hromada… ![]()
Nevim, no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to jsem jeste cetla, ze zadala zenska s deviti detma uz nekdy pred rokem a to ji rok neznamy platil najemne a ona stejne nebyla schopna usetrit nebo vydelat a resilo se tam, ze ji soudne vystehovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@palapa přesně, to je aji můj známý, vezme si 30 půjčku, 10 prolifruje za dárky pro děti, 10 utratí za oslavu a zbytek nwm.. pak se diví, že bere 40 a 30 tis splácí.. nechápu.. mívala jse půjčku v 18cti na kolo a to je tak vše, od té doby přesně, kupuju, na co mám, šetřim… jde to, nepotřebuju drahé auto (mam škodověnku
), radši jsem mladému koupila jeho vysněnou tašku do školy.. určitě lepší pocit, než si vozit zadek v drahým fáru a mladýmu koupit batůžek u větnamců..
chce to fakt přemýšlet a nevystavovat se pak v tv ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lucinka_Kla píše:
Holky, kukněte ještě na tohle: http://www.ceskatelevize.cz/…62220100011/
Je to jen chvilka cca od 15:30 min. To by mě zajímal váš názor. 5 dětí, šesté na cestě, kočka evidentně nikdy nepracovala, vypadá děsně mladě, ale teda působilo to na mne celkem mile. Ale i tak… Hypo na auto, na barák, šestý dítě a v pořadu o financích to dávaj za vzor, jak si děcka ve dvou letech už musí uvědomovat, že nemůžou mít zmrzku, jelikož je jich hromada…Nevim, no…
Tak upřímně, mi to přijde spíš směšný.. jako hezký, že si děti uvědomují, ale podle mě spíš chudáci
![]()
- Citovat
- Upravit
@palapa přesně, to je aji můj známý, vezme si 30 půjčku, 10 prolifruje za dárky pro děti, 10 utratí za oslavu a zbytek nwm.. pak se diví, že bere 40 a 30 tis splácí.. nechápu.. mívala jse půjčku v 18cti na kolo a to je tak vše, od té doby přesně, kupuju, na co mám, šetřim… jde to, nepotřebuju drahé auto (mam škodověnku), radši jsem mladému koupila jeho vysněnou tašku do školy.. určitě lepší pocit, než si vozit zadek v drahým fáru a mladýmu koupit batůžek u větnamců..
chce to fakt přemýšlet a nevystavovat se pak v tv
Kdyz ďneska chce kazdy vsechno, jsou kvuli tomu rozchody atd, zenska zustane sama s ditetem. Jo je to dnes krute
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžu tu reportáž najít který den to bylo? Včerejší tel. noviny tam jsem to nenašla. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak upřímně, mi to přijde spíš směšný.. jako hezký, že si děti uvědomují, ale podle mě spíš chudáci![]()
Viď? Taky to tak na mě působilo
. Tím spíš mě to udivilo, že je pak i vychvalovali v doprovodném článku a to má být prosím pořad zvyšující finanční gramotnost…
Podle mě je tahle situace (6 a více dětí, jeden plat, nezaměstnatelná mamka a hypo na barák, auto) celkem jistá cesta do průseru.
Jo a to ještě v tom doprovodném článku zmínila, že barák bude potřebovat generální rekonstrukci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělat si kupu dětí a nabrat půjčky umí každej! Ta reportáž na Nově mi zvedla mandle, za co jako dluží ten 1,5mil? Nemaj žádnej majetek, takže si brali půjčky na Vánoce, na narozeniny a na píčoviny a pak pláče v televizi, že nemá, dobře jí tak!!! ![]()
Je mi líto lidí, který za to nemůžou, že se zadlužili, např. lidí, kteří řádně splácí a pak vážně onemocní a veze se to snima, pak je mi líto dětí, který ty dluhy zdědí (ale zas na druhou stranu dluhy se dědí jen do výše zděděného majetku a případně se mlžou vzdát dědictví, takže…)… Ale těchle blbek a hňupů, co si za to můžou sami a pak ze sebe dělají chudáčky mi líto není!! Že tak nebrečela, když si ty půjčky brala…
![]()
- Citovat
- Upravit
@Bohemund píše:
a potom žerou hodně různe stavebka a životky.
Jenomže zrovna tohle je něco, co by rodina s dětmi rozhodně mít měla. Protože právě to jí dává určitou jistotu do budoucna - že když třeba živitel rodiny vážně onemocní nebo dokonce zemře, rodina bude mít aspoň do začátku určité zajištění.
Omezovat, rušit nebo dokonce nezařizovat takovéto rezervy není příliš rozumné jednání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinka_Kla přesně.. co by udělali, kdyby chlap přišel o práci? nechápu, že tohle dají jako příklad dobrého chování. Už jen auto na leasing.. měli by spíš říct, že je to naprostá kravina a pod…
- Citovat
- Upravit
@BohunkaP to je jasné, ale člověk s tím musí předem počítat, že bude dávat na stavebno, životno nebo pojistky.. taky mám pár fufní, ale mladej má stavebno a já životko pro strýka příhodu.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jinak k dotazu zakladatelky, veď si pečlevě svůj domáci rozpočet, hlídej si příjmy, výdaje, a přemýšlej hlavně při půjčkach na co máš.