Levné potraviny Ostrava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
levné potraviny
Chtěla bych se zeptat zda existují i levné potraviny v Ostravě? V Brně máme několik těchto obchodů a super se tam nakupuje. Já tam chodím hlavně na jogurty jsou třeba za 2,90 a prochází i za tři týdny. Některé běžně stojí 22,90 a tam jsou jen za 7,90.Co tam chodíte nakupovat i vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V ově takový obchod neznám
ale bála bych se, jak jogurty např skladovali, že se jich musí zbavit hodně pod výrobní cenou
![]()
- Citovat
- Upravit
Taky bych se takových potravin bála ![]()
Jogurty se dají vyrábět i doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky správně by takovéhle věci měli vyskladňovat a prodávat s výraznou slevou dost dlouho před vypršením záruky. většina řetězců to ale bohužel nedává. Nevzpomenu si už na víc než že margaríny by měli jít už měsíc před koncem záruky. O skladování tady nejde, nemyslete si, že pokud je to za plnou cenu, tak to nestálo třeba celý den na slunci..
ale tomu se nedá ubránit, bohužel..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivulk píše:
Existuje nějaký takový obchod v Praze?
100% je u metra Kobylisy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka si v jednom takovémhle obchodu koupila máslo, co bylo asi dva měsíce ještě v limitu. Doma zjistila, že je plesnivé
. Určitě ho někde skladovali v teple, jen si v těch krabicích udrželo tvar a pak zas ztuhlo.
Já bych si tam teda nekoupila žádnou potravinu, kterou by jakkoliv mohlo ohrozit teplo nebo střídání teplot. To, že obal vypadá dobře (a někdy i na první pohled obsah), neznamená, že se tam nedějou nějaký „neviditelný“ pochody, co nám můžou rozhodit trávení.
A jestli chce někdo levný jogurt, tak nejlepší je udělat si domácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja treba v Globusu kupovala original Pribinacky za 5,– protoze byly pres tyden do expirace a byly normalne v chladaku vedle ostatnich Pribinacku.
V takovych prodejnach bych se bala nakupovat, kdo vi jak to skladujou…
- Citovat
- Upravit
Tyto obchody u nás máme taky, jsou to „lidovky“ nebo „zlevněnky“..Prodávají se tam neprošlé značkové potraviny. To zboží prý pochází z celních skladů nebo taky ze zakázek, které měly nehodu po cestě, byly nějak jinak neviditelně poškozeny a už nesmí do běžné prodejní sítě.
Nebo taky potraviny, které jsou jako by „ze zbytků na pásu“ nebo jak to nazvat, třeba se promíchaly příchutě apod.
Jak už tu někdo psal, bála bych se, že došlo ke špatnému skladování u zboží, které je rizikové - salámy, mléčné výrobky..No, občas tam jogurty koupím, když se přesvědčím, že jsou opravdu neprošlé, nepromáčklé..To samé sýry.
Jinak tam kupuju jen „suché“ trvanlivé potraviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takové potraviny nekupuji, ono ta nízká cena nebude nastavena jen proto, aby lidi ušetřili za jídlo, ale proto, aby se ho zbavili kdoví kvůli čemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já takhle kupuju jediné, jogurty přímo z mlékárny (smíchají omylem příchutě), do běžného provozu to nesmí, takže to dávají zaměstnancům se slevou (pracuje tam známá). Na obalu meruňka, ve skutečnosti nějaká ovocná míchanina
ale vím, co se s tim děje, proč to tak je.. jinak si fakt nedovedu představit.. např jogurty z bouračky a pod
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám jediné levné jogurty ze Stříbra z mlékárny, přesně, jak píše @martina.se . Obal čokoláda, uvnitř čokoláda s jahodou.
Jinak ostatní „levné“ potraviny bych nekoupila ani omylem. Se mi líbí ty fronty u regálu se slevou v Kaufu, Penny, Tescu. Chápu, že né každý má na jogurt za 20,–, ale jíst skoro prošlý věci, to snad si naše zdraví nezaslouží, né? A hodně se mi líbí, když v těch regálech přehrabují maminy s dětma. Dospělí ať si ničí zdraví, jak chtějí, ale chudák dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivulk píše:
Existuje nějaký takový obchod v Praze?
v Praze je u veletržního paláce na Praze 7. Občas tam něco koupíme. Ale mám to celkem z ruky.
A strach z toho nemám. Je to obchod jako jiné. Maso a uzeniny mají v chlaďácích, pravidelně tam chodí kontroly. Vždyť zkažené jídlo si můžete koupit v jakémkoliv jiném obchodě. Nikde nevíte jak konkrétně ten výrobek byl od začátku do konce skladovaný.
- Citovat
- Upravit