Levné potraviny Ostrava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
26.7.12 14:24
@lucenka píše:
@kattkka takže jogurt hollandia je blbá jenom kvůli tomu že jí koupím v levných potravinách, kvůli tomu že jí za pár dní končí trvanlivost je špatná? Nebo kolikrát tam mají kvalitní sýry jenom proto, že by je už v obchodě nestihli za plnou cenu prodat.

Dotaz - co je podle tebe kvalitní sýr? Podle mě je to sýr z farmy, kdy cena za kg je někde kolem 250-300,–. Takže po slevě by stál tak 120-150,– (takže je to dražší, než např. nekvalitní Eidam v nákupáku, který stojí i 90,–/kg). A to se bavíme o „normálním“ sýru. Já chodím pro sýry do sýrárny (díky bohu, už je i v Plzni) a tam stojí kg nejlevnějšího 450,–. Takže to mi přijde jako kvalitní sýr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.7.12 14:47

Právě když jsi tam nebyla tak nemůžeš vědět, co všechno se tam prodává. Samozřejmě tam jsou svinstva. Ale dají se tam sehnat i kvalitní věci za rozumnou cenu. A jak říkám, prošlé věci tam mají, ale viditelně označené a ty nekupuju.
A pro mě je kvalitní sýr takový, který neobsahuje zbytečné éčka. A když můžu, tak si koupím oblíbený kozí. Ale peníze si doma netisknu, takže nemám problém koupit ani eidam.

• Citovat
  • Upravit
24320
26.7.12 14:49
@maritimka píše:
Dotaz - co je podle tebe kvalitní sýr? Podle mě je to sýr z farmy, kdy cena za kg je někde kolem 250-300,–. Takže po slevě by stál tak 120-150,– (takže je to dražší, než např. nekvalitní Eidam v nákupáku, který stojí i 90,–/kg). A to se bavíme o „normálním“ sýru. Já chodím pro sýry do sýrárny (díky bohu, už je i v Plzni) a tam stojí kg nejlevnějšího 450,–. Takže to mi přijde jako kvalitní sýr…

Presne tak tohle je kvalitni syr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.7.12 14:51
@lucenka píše:
Právě když jsi tam nebyla tak nemůžeš vědět, co všechno se tam prodává. Samozřejmě tam jsou svinstva. Ale dají se tam sehnat i kvalitní věci za rozumnou cenu. A jak říkám, prošlé věci tam mají, ale viditelně označené a ty nekupuju.
A pro mě je kvalitní sýr takový, který neobsahuje zbytečné éčka. A když můžu, tak si koupím oblíbený kozí. Ale peníze si doma netisknu, takže nemám problém koupit ani eidam.

A ten oblibeny kozi syr kupujes kde v normalnim obchode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.7.12 14:54

@maritimka
Kde je v Plzni sýrárna? Já jsem včera náhodně objevila obchůdek na rohu v Sadech 5. května…je ještě někde jinde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
26.7.12 14:57

@peggy.sl Máme ji přímo v Olympii v Černicích. Je tam ta samá, jako např. na Zličíně v Metropoli, kam jsem jezdila pro sýry dřív. Sýrárna byla taky u náměstí vedle Steak Housu, ale tam nejspíš není, dlouho jsem tam ale nešla…
Jinak ty myslíš ten italský? Tam mají také dobré sýry a i šunky :). A ty čerstvé těstoviny :)

Příspěvek upraven 26.07.12 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.7.12 14:57
@kattkka píše:
A ten oblibeny kozi syr kupujes kde v normalnim obchode?

ten kupuju většinou v jednom stánku se zeleninou. Ale už jsem na něj narazila i v těch levných potravinách.

• Citovat
  • Upravit
20557
26.7.12 14:59
@maritimka píše:
@peggy.sl Máme ji přímo v Olympii v Černicích. Je tam ta samá, jako např. na Zličíně v Metropoli, kam jsem jezdila pro sýry dřív. Sýrárna byla taky u náměstí vedle Steak Housu, ale tam nejspíš není, dlouho jsem tam ale nešla…

Tak to je ona vedle toho Steak housu to bylo…jenže jsem tam byla večer a už měli zavřeno..Že je v Olympii mi taky nějak uniklo… :lol:
 Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
26.7.12 15:01

@lucenka A to je takový ten balený kozí sýr? Nebo je to klasické velké kolo zrajícího sýra (např. v sýrárně stojí 6 měsíců starý okolo 550,–/kg a rok starý je za 600,–/kg)? V těch balených je sice kozí mléko, ale většinou je smícháno s kravským v takovém poměru, že už se tomu nedá říkat kozí sýr. Ale je možné, že si kupuješ ten opravdový kozí, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.7.12 15:01
@lucenka píše:
ten kupuju většinou v jednom stánku se zeleninou. Ale už jsem na něj narazila i v těch levných potravinách.

No tak si najdi u vas prodejnu s vyrobky s farmy a pak se tu muzem bavit o kozim syru.Ono je rozdil koupit kozi syr nekde na stanku kde nevim od koho to je skladovani nic moc a v levnych potravinach nez kdyz ho koupim se zdrave vyzivy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
26.7.12 15:02

@peggy.sl Máš za co. Já právě myslela, že u toho náměstí už není. Kdyby jsi chtěla nezrající sýry, tak ty mají vedle práv. fakulty u Bílého nároží, v té italské prodejně, jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.7.12 15:03

Je to tenhle sýr http://www.chemievjidle.cz/…farma-pencin a fakt mi na něm nepřijde nic špatného jenom kvůli tomu, že je vakuově balený.

• Citovat
  • Upravit
7449
26.7.12 15:03

@kattkka I ve stánku může být kvalitní kozí sýr, ale… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.12 15:05

Tady je šílený problém, že spousta lidí nemá ani potuchy co to je nemít peníze( přitom si na to stěžuje úplně každý) a věc druhá je, že pro spoustu lidí znamená co je drahé-to je dobré. To ale vůbec není pravda, určitě né v čechách. Prošla jsem si několika potr. provozy a vím o čem mluvím. Kdyby jste věděli co je ve skutečnsti za humusy v tom vašem kvalitním sýru za 500, tak by bylo po vás( nemluvím teť o tom, když má někdo třeba statek a vyrábí sýry a tak v množství malém, třeba jen pro známé) nezlobte se na mě, ale já si koupit sýr za 500 kilo, tak maximálně 20 dkg o Vánocích. Existují i kvalitní potraviny za přijatelnou cenu a to nemluvím třeba o pěnových salámech, které maso ani nepotkali a tak. Kupovat prošlé potraviny je ve většině případů nesmysl, ale neházejte vše do jednoho pytle. Kdyby jste měli nakrmit 2 lidi za 2000 měsíčně, mluvili by jste jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.7.12 15:05

@kattkka a co je jako špatného na tom ten sýr koupit u stánku, kde si majitel prodává svoji zeleninu a k tomu ještě sýry a mlíko od tohohle výrobce? Jako tohle už je fakt přehnaný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat