Levné potraviny Ostrava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
26.7.12 20:58
@Pudloslava píše:
@kattkka tak to ja teda tvrdit nemuzu, zadny takovy efekt jsem nezaznamenala.ale je fakt, ze kdybych se trebas naucila jist polovicni porce, tak bych jednak zhubla a jednak bych mela na jidlo 2× tolik penez :-) kez by to bylo tak snadne, jako to napsat.

Ale hlady netrpime. I chlap si to chvali. Jako mam doma koupenou knizku domaci krabickova dieta a popravde pouzivaji tam normalne dostupne potraviny jenomze jsem si vsimla ze na nejakou snidani tam uvadi 50g tvrdeho syra jenomze ja ho proste tolik nesnim na ten dalamanek co uvedli.Jo to bych si opravdu musela koupit ten levny toho snim tolik. Chlap se citi lip, ja taky mala taky a opravdu nam to staci a zasyti uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.7.12 21:08
@Pudloslava píše:
Reknete mi, jestli uvazuji spatne, ale hadam, ze osoba, ktera chodi do levnych potravin, tam nechodi z nejake zvracene vasne k tomu mistu, ale z nouze.
Ty vase rady s farmaskymi trhy a kvalitnimi sunkami mi prijsou trochu jako kdybyste zastavili u bezdomky a zacali do nej hustit, ze se ma oblekat v butiku a ze by si mel nechat udelat zubni implantaty…proste skoro neeticke.

Kazdej by si rad kupoval kvalitni potraviny, kdyby na to mel.

Mimochodem @Gina108 mela dobry postreh s tim biokoutkem. Mam kamosku, ktera „pozna“ na farmarskem trhu kvalitni produkt podle toho, ze je otlucenya strupaty. Tak na tohle bacha - kvuli takovym expertum se dava slepicim v drubezarne karoten a barvi se horcice. Proste jsou lidi, kteri by si na farmarskem trhu koupili i muchomurku zelenou, stejne tak, jako jsou lidi, so by detem predlozili s klidem i Rulik zlomocny, kdyby byl v BIO kvalite :-)

Mě spíš přijde, že kdo nakupuje takýhle nekvalitní potraviny, tak to nedělá z nouze, ale z blbosti. Ve finále totiž utratí víc, než kdyby si koupil jídlo pořádný. Mmch zkoušel někdo něco v takovémhle obchodě reklamovat??? Co udělá třeba se shnilým jogurtem za 3,50? Vyhodí ho a prachy v prdeli. Sice si řeknete, že pakatel, ale korunka ke korunce… A i když to není vyloženě shnilé, tak nekvalitní potraviny jsou stejně dražší. Já koukám na Jste to, co jíte a konkrétně tu šunku tam jedni tlouštíci pěkně spočítali - na kolik je vyjde 100 g masa v té kvalitní šunce a na kolik v těch laciných salámech. No a hádej, kde je nejlepší ten poměr cena - výkon. Nechápu, proč platit třeba 50 Kč za kilo soli a sádla a odřezků, to si přece může každej namíchat doma sám a lacinějc, když teda má málo peněz. No a ty jogurty - to ani nemá cenu rozebírat. Já jsem teda proti jejich domácí výrobě, kvůli kontaminaci, prostě doma se to neohlídá, ale dobře, furt lepší si je dělat doma než kupovat procházející Dobrý mámy za 2,50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.7.12 21:14

@Gina108 tak hollandie a müllery co tam kupuju jsme ještě nikdy zkažený neměla, tak s reklamací nemůžu sloužit. Ale když jsem měla plesnivý jogurt z tesca, tak mi reklamaci uznat nechtěli dokud jsem se s nima nezhádala.

• Citovat
  • Upravit
23847
26.7.12 21:16
@kattkka píše:
Gino ten twinerr je na me na silno nakrajeny vim kterou myslis a me proste nechutna to je jedna vec a druha nemam rad silne platky.Kdyz je ta sunka kvalitni tak ji neni tolik potreba jo a ta znacka je Dulano.Příspěvek upraven 26.07.12 v 20:52

Hernajz, Dulano jsem asi taky někdy koupila, ale to teda musela být nějaká super akce :think: Hehe, koukám, že oproti tobě teda sockuju taky, páč ty těstoviny třeba kupuju za 13-15 půl kila ty semolinové a ty jsou zas úplně stejný jak Panzani, který stojej 25, tak si připadám děěěsně chytře, že kupuju to samý levněji :oops: :mrgreen:. No nevím nevím, jestli bych těch dražších a lepších sežrala méně :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.7.12 21:28
@Gina108 píše:
Hernajz, Dulano jsem asi taky někdy koupila, ale to teda musela být nějaká super akce :think: Hehe, koukám, že oproti tobě teda sockuju taky, páč ty těstoviny třeba kupuju za 13-15 půl kila ty semolinové a ty jsou zas úplně stejný jak Panzani, který stojej 25, tak si připadám děěěsně chytře, že kupuju to samý levněji :oops: :mrgreen:. No nevím nevím, jestli bych těch dražších a lepších sežrala méně :mrgreen: :nevim:

Ver ze jo vic to zasyti. Jako ja driv taky bravala jenomze ja ani ty testoviny moc nemusela.Ted na nich strasne ujizdim a ne jen na tech grahamovych ale i celozrnych atd jako ted je mam strasne rada i se zeleninou jen tak driv nehrozilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.7.12 06:50

Gino ono se to rekna, namichat si sadlo a oderzky, ale cas jsou taky penize a jednak by to asi kazdej /(skoro nikdo) neumel tak, aby to bylo pozivatelne. Nebo sis to predstavovala, ze si maji dat kousek sunky a pak na to tri lzice sadla? Dobrou chut.

Vis, krome nejakejch silenejch alternativcu malokdo obetuje 100% sveho volneho casu (anebo casu, ktery by jinak patril detem), aby se doma bastlil s nejakymi levnymi a zdravymi produkty. To se da par dnu, trebas i tejden na nejaky chate, ale den za dnem ubijejici roky se nebudes doma venovat priprave domacich uzenin a jogurtu a syru, abys to mela levnejsi.

Tak si zkrouhni domaci rozpocet na 2000/m, ale vydrz to alespon ten mesic a pak poreferuj, hlavne o tom, jak by se ti libila vidina, ze to takhle potahnes, nez pujde nejmladsi do skoly…

ja teda rikam, do levnych potravin nechodim, ale dovedu si predstavit, ze jsou lide vdecni za to, ze jsou -… a takove lidi lituji a nebudu se jim posklebovat

Příspěvek upraven 27.07.12 v 06:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.7.12 06:55

Mimochodem zajimalo by me, jak to delaji maminky „nekupuju ani v tescu“ s cukrovinkama. nedavaji vubec, kupuji je v countrylife anebo si doma karamelizuji cukr?

co ja totiz znam matky, tak casto cukrovinky vubec tak nejak neresi, zakazou decku parek v rohliku, ze by padlo hnedka mrtve k zemi, ale vykompenzuji mu to nanukem a sackem bonbonu veselych barev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.7.12 07:03

Semolinovy testoviny za 15 a za 25 (paNZANI) me osobne zasyti uplne stejne, lucenka to podle me chytre dela… nejedla jsem teda uzadne trebas za 80kc/kg

sytivost potravin je dana tim, kolik obsahuji cukru a tuku. je jasne ze aidam 30% zasyti mene nez 45%, ale podle me musi byt jedno, o jakou znacku se jedna. nerychleji zasyti napoje s obsahem cukru, proto ti v Mekaci predevsim nalijou pullitr coly a pak ti staci jedem hambac na obed. Tady se ale asi o kvalite mluvit neda.
ja proste s tou tezi - cim vic zaplatim, tim rychleji jsem syta, nesouhlasim. Jestli tohle funguje, tak jedine na psychologicke bazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
27.7.12 09:05

@Pudloslava Zrovna včera jsem byla hlídat malého sousedce - ten neví, jak chutná sladké, ani ovocný jogurt v životě neměl. Jsou mu 2,5 roku, v životě v puse neměl párek, paštiku, přesnídávku, prostě nic chemického… Proč kupovat cukrovinky a kazit dětem zdraví? Pokud se bavíme o takových těch jogurtech pro děti, co ani nejsou jogurty, tyčinkách, bonbonech, atd… Já to svému dítěti taky kupovat nebudu, proč taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.7.12 09:23

@maritimka
ja mluvila o necem trochu jinem, hlavne ne o batolatech. Batolata snad nikdo stravou z levnych potravin nekrmi, teda doufam.

obecne s tebou souhlasim -pokud dite ochotne basti stravu zdravou a cukrovinky nevyzaduje, nutit mu je nebudu.

od urciteho veku by se ale melo podle me dite seznamovat s beznou stravou, je ulitle, aby si treba sestilete dite nedalo burta u ohynku s kamarady z fobie, ze je plny ecek a tuku.

od tech dvou let by dite podle me melo postupne ochutnat jidla, ktere se v rodine normalne jedi. Samozrejme to neznamena parek 3× tydne k veceri, ale chvastat se, ze „dosud neochutnalo“ je podle me taky trochu presvihle. proc by nemohlo ochutnat? Leda ze ma ta rodina cela fobii z uzenin, tak je to pak jasne.

a chemickou presnidavku jsem jeste nevidela - samozrejme, byvaji sizene - ale vesmes neskodymi vecmi, vodou, skrobem, vitamin C…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
27.7.12 09:43

@Pudloslava Já nemyslím to, že dítě si dá na škole v přírodě buřta u ohně, to je jasné. Já spíš myslela to, že místo domácí stravy koupí mamina nějakou „sušenku“ (Kinder, Tatranka…). To je druh jídla, které dítě nemusí jíst vůbec. Pak taky ale záleží, co je normální strava v rodině. Některá rodina se živí párkama a tatrankama, tak je jasné, že dítě bude stejné. U nás se třeba párky a ani ostatní uzeniny (vyjma šunky) nejí vůbec, takže moje dítě to taky nebude dostávat. To samé platí u čokolád a sušenek (to jí jen manžel, ale dítěti to dávat nebudeme).
Je jasné, že až začne chodit do školy, okouká spousty stravovacích návyků jinde, ale do té doby se může stravovat alespoň trochu zdravě (i ve školce, pokud se dostaneme, bude mít BIO svačinky a obědy dle zdravé výživy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.7.12 09:56

@maritimka No tak to jsem si taky říkala, do 3 let jsem to vydržela i když mi bylo malého líto, když jsem viděla jak se dívá na děti co jedí nějakou sladkost v barevném obalu a on to nemá. :,( Pak začal chodit do školky děti měli svátek narozky, vždy něco donesly a malý se na to taky naučil. Teda nepřeháníme to dostane tak jednu malou sladkost, když sní celý oběd, ale mé zásady šly do háje. Jinak má 4 roky a párek, špekáčky a ostatní blafy ještě nejedl, doufám že mu to co nejdéle zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
27.7.12 10:11

@zikado Takhle si myslím, že je to v pohodě. Spíš nechápu, že někdo dá dítěti místo normálního obědu a nebo, když dítě oběd nechce, nějakou sladkost nebo koupí párek místo jídla… A nebo ještě lépe - mekáč a kfc. Včera jsem byla v mekáči na kafču a přišla jsem si tam jako v mateřské školce. Každé dítě nugetky, hranolky, hambáč… A pak, prý že matky nemají peníze (nemluvím o všech samozřejmě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.7.12 11:00
@maritimka píše:
@zikado Takhle si myslím, že je to v pohodě. Spíš nechápu, že někdo dá dítěti místo normálního obědu a nebo, když dítě oběd nechce, nějakou sladkost nebo koupí párek místo jídla… A nebo ještě lépe - mekáč a kfc. Včera jsem byla v mekáči na kafču a přišla jsem si tam jako v mateřské školce. Každé dítě nugetky, hranolky, hambáč… A pak, prý že matky nemají peníze (nemluvím o všech samozřejmě)

JENZE TO TAKY NEVIS, JESTLI TAM CHODEJ DENNE,(SOrry capso), nebo jsou tam na oslavu narozenin. Co myslis, ja klidne mladymu taky semtam hranolky koupim a pak si rikam, jestli me pak bude nejaka agilni osoba kritizovat na internetu, cim ze to dite krmim :-)
mimochodem pro moje dite alergicke na kdeco byly hranolky dycky daleko bezpecnejsi a zdravejsi, nez vetsina sklenicek pro kojence. Dala jsem mu je uz v 1,5 roce na vylete - brambory, olej a trochu soli.

ja osobne neznam zadnou matku, co by dite krmila z podtatne miry parkama, ale musim teda rict, ze znam jednu, co neodrekne zadnou sladkost a na spolecnem vylete moje dite slapalo a dostalo 1 lipo 1 za kilometr, zatimco jeji (starsi) se vezlo na kocaru a zobalo lipa ze sacku jedno za druhym - a taky uz meloo jeden zub venku a ostatni zkazeny :-) :-)

u nas to mame tak, ze doma se ji zdrave, na vylete a dovolenych jsou povolene excesy -cili v lete se svaci musli tycka dost casto, az mi to mile neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
27.7.12 15:34

Ten kdo nezažil, že opravdu má málo peněz řadu věcí nepochopí. Mě ty jejich levné jogurty chutnají a hlavně nemám z toho průjem jako z těch co mají velký podíl smetany a pod. Nikdy plesnivý zatím nebyl. Počítám s tím, že když náhodou bude tak ho vyhodím a neřeším. Několikrát jsem koupila velice kvalitní zboží a reklamovala naposledy velice kvalitní šunku z Lidlu tzv. schwartzvaldskou a byla měsíc v lednici ta se ani neotvírala a přesto to bylo prolezlé plísní a to celá 14 dní před koncem záruky.
Jo a abych měla na školu a pod. protože, otec nebyl povinný mi platit výživné soudy jsou pomalé a za tři roky mého studia se nic nevyřešilo a za 4 roky celého studia jsem od něho neviděla ani 10 halířů. Neexistuje zákon, že by byl povinný mi zpětně doplatit alimenty tak jsem to po třech letech vzdala musela jsem jezdit přes celou rep.

Ráda bych, aby mi někdo poradil kvalitní jogurt, ale takový, abych nemusela mít z toho běhavku takový jsem zatím nenašla jen ty obyčejné.

I když jsem se snažila byla jsem ze školy a brigád velice unavená a neužila jsem si ten správný studenský život. Protože po škole jsem byla chvíli doma večer uklízet, o víkendu opět uklízet + ještě reklamní noviny a měla jsem tak 3500 měsíčně. Nejhorší bylo, že jsem vztávala každý den a ráno byla zmatená kam vlastně který den mám jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat